Kılıçdaroğlu terör destekçisine sahip çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun SİHA'lar hakkındaki skandal sözleri hakkında açıklama geldi. Kılıçdaroğlu, terörle mücadele kapsamında güvenlik güçlerinin yaptığı başarılı operasyonları hazmedemeyen Tanrıkulu'na sahip çıktı.

Haber Merkezi Diger
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun "Silahlı insansız hava aracıyla siviller vuruldu" açıklamasıyla başlayan tartışma hakkında ilk kez konuştu.

Özel bir televizyon kanalında soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, olayın aydınlatılması gerektiğini söyleyerek, "Bizim isteğimiz şu, bunu Sezgin Tanrıkulu üzerinden özel suçlama alanı yapmadan, olayın sağlıklı ve sağduyulu aydınlatılması. Biz de onu istiyoruz. Aydınlatılsın, teröristse çıkarlar belgesini koyarlar" diye konuştu.

CHP'nin ardından BBC yayın yaptı

BBC, CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun ardından PKK’ya destek haberleri yapmıştı. BBC, PKK’nın yaptıklarını hiç eleştirmeden güvenlik güçlerini suçlamıştı.

BBC PKK’nın sözcüsü oldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun ardından PKK’ya destek haberleri yapan BBC’ye tepki gösterdi. BBC’nin PKK’nın yaptıklarını hiç eleştirmeden güvenlik güçlerini suçladığını belirten Soylu, “BBC, PKK’ya, işbirlikçi siyasetçileri üzerinden can suyu vermek için başlatılan bu operasyonun bir ayağında görev almıştır” dedi.

  • Sezgin Tanrıkulu ne demişti?
  • Tanrıkulu, terörle mücadelede kullanılan silahlı insansız hava aracını “Böyle yöntem olmaz. Eskiden JİTEM vardı, şimdi aynı görevi SİHA’lar yapıyor. Böyle yöntem hukuk devletinde olmaz ancak savaşta olur” yorumu yapmıştı. Sözlerinin arkasında durduğunu söyleyen Tanrıkulu daha sonra, operasyonlarda etkin rol oynayan SİHA’larla ilgili skandal ifadeler kullanarak, sivillerin öldürüldüğünü iddia etmişti.
  • Terör destekçisine soruşturma

Terör operasyonlarında etkin rol alan SİHA ile 8 ayda 55 terörist öldürüldü. #SİHA #Terör #OperasyonYeni Şafak Gündem (@yenisafakgundem)'in paylaştığı bir gönderi (9 Eyl 2017, 07:02 PDT)

CHP'li Tanrıkulu teröristlere yapılan operasyonları eleştirdi
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne gelen CHP heyeti güvenlik gerekçesiyle ilçeye giremedi. Açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu: "Hendek, barikatla sorun çözülmeyeceği gibi tankla topla da bu sorun çözülmez. Dünyanın en gelişmiş savaş araçları kullanılıyor ve doğrudan doğruya kentler,binalar,insanlar hedef alınıyor" dedi.

Karayılan'dan SİHA itirafı

Ünlü anketçiden CHP'ye uyarı: Oyu yüzde 9'a düşer