Komutanlar bölgede

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar kuvvet komutanları ile birlikte sürpriz bir şekilde Suriye sınırına gitti. Şanlıurfa Valiliğini ziyaret eden komutanlar, bölgedeki birlikleri denetledi. Olası harekat öncesi son brifingleri aldı. Suriye ve Irak sınırında yaşanan hareketlilik son bir haftada zirveye çıktı. Bir yandan sevkiyatların sürdüğü bölgeye dün komutanlar sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, Orgeneral Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ile Şanlıurfa'daki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

SURİYE DİREKTİFLERİ

Bölgede görevli birlik komutanlarıyla bir çalıştaya katılan Orgeneral Akar, hudut güvenliği, terörle mücadele, yurt içi ve yurt dışında sürdürülen faaliyetler ile muhtemel gelişmeler ve bunlara ilişkin yürütülen faaliyet, hazırlıklar hakkında ilgili birlik komutanlarının görüş ve değerlendirmelerini dinledi, bu konularda alınacak ilave tedbirlere yönelik direktifler verdi. Akar, kurumlar arası koordinasyon ile personelin moral ve motivasyonunun yüksekliğinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.