Eylem Tok ve oğlunun yurt dışına kaçtığı kaza olayında yeni gelişme: Baba Cihantimur için adli kontrol talebi

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde ehliyetsiz kullandığı araçla bir kişinin ölümüne dört kişinin yaralanmasına neden olan kazanın ardından annesi Eylem Tok'un yurt dışına kaçırdığı 17 yaşındaki T.C., annesiyle ABD'de güle oynaya görüntülenmişti. Soruşturmayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Baba Bülent Cihantimur, "suçluyu kayırma" suçundan ifade vermek üzere savcılığa çağırıldı. Adliyede ifade veren baba Bülent Cihantimur hakkında yurt dışı çıkış yasağına ek olarak imza yükümlülüğüne ilişkin adli kontrol talep edildi.

Haber Merkezi AA
Eyüpsultan'daki ölümlü kaza soruşturmasında Bülent Cihantimur şüpheli sıfatıyla ifade verecek.

Ünlü estetik doktoru Bülent Cihantimur’un otomobilini kullanan 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur, 1 Mart gecesi İstanbul'da bir kazaya karıştı. Kazada 1 çocuk babası 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Timur’u olay yerinden alan annesi yazar Eylem Tok, yurt dışına kaçırdı. Dün New York sokaklarında anne ve oğlunun güle oynaya görüntülendikleri anlar büyük tepki çekmişti. Bugün ise baba Bülent Cihantimur savcılığa çağrıldı.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Oğuz Murat Aci'nin hayatını kaybettiği, 4 kişinin ise yaralandığı kazaya ilişkin başlatılan soruşturma devam ediyor.

Yurt dışı çıkış yasağı

Eyüpsultan'da yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlunun karıştığı kaza sonucu Oğuz Murat Aci'nın hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmada adliyede ifade veren baba Bülent Cihantimur hakkında yurt dışı çıkış yasağına ek olarak imza yükümlülüğüne ilişkin adli kontrol talep edildi.


Eylem Tok ve katil oğlu New York'ta böyle görüntülendi: Acılı baba taziye beklerken onlar güle oynaya geziyor


Ne olmuştu?

Eyüpsultan'da seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmıştı.

Kazada yaralanan 5 kişi hastaneye kaldırılmış, yaralılardan Oğuz Murat Aci müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.


Yapılan incelemede, kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C'nin, olay yerine gelen annesi Eylem Tok'un aracıyla buradan uzaklaşıp saat 02.00 sıralarında İstanbul Havalimanı'na gittikleri, 04.30 sıralarında da Mısır'a uçtukları tespit edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Mısır'a kaçan T.C. ve Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarılmış, sonrasında da kırmızı bülten çıkarılması talebiyle Adalet Bakanlığına yazı yazılmıştı.


Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Mısır adli makamlarıyla temasa geçildiğini, ABD'ye gittikleri tespit edilen şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakının ABD yetkili makamlarına iletildiğini açıklamıştı.

Şüphelinin babası Bülent Cihantimur'un iş yerinde çalışan kurumsal iletişim uzmanı Ayşe Ceren Saltoğlu "suçluyu kayırma" ile "delileri gizleme" suçlarından tutuklanmış, Cihantimur ve kazadan sonra yaralılardan birinin kayıp telefonunu emniyete teslim eden A.K. hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmıştı.


Eylem Tok ve oğlunu ABD'de görüntüleyen ve çileden çıkaran fotoğrafı çeken kişi konuştu: Rahatlıklarını görünce şok oldum

Adalet Bakanlığı'ndan Eylem Tok ve oğlunun iadesi için ABD'ye talepname

Türkiye'nin konuştuğu kazada Eylem Tok'un eski eşiyle ilgili yeni detay: İsmi fenomenler dosyasından çıktı