Manavgat'ta orman yangınını başlatan 16 yaşındaki zanlı tutuklandı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz'da başlayan orman yangınlarıyla ilgili Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında ilçe merkezindeki yangını çıkaran C.Y. (16) tutuklandı.

Haber Merkezi DHA
Manavgat’ta söndürülen alanlar havadan görüntülendi

Merkez Kavaklı Mahallesi Side Kavşağı'nda 28 Temmuz'da çıkan yangınla ilgili C.Y. (16), 30 Temmuz'da gözaltına alındı.

"Kasten orman yakmak" suçundan tutuklandı

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince "kasten orman yakmak" suçlamasıyla tutuklandı.

Çıktığı gün kontrol altına alınan yangında 2 bina, 1 depo ile ormanlık alanda hasar oluşmuştu.

Manavgat'ın farklı bölgelerinde çıkan yangınlara müdahale sürüyor.

FOTOĞRAF 62
Manavgat'ta 4 farklı noktada yangın: Alevler yerleşim yerlerine doğru ilerliyor! 4 mahalle boşaltıldı
Antalya'nın Manavgat ilçesi Yeniköy Mahallesi çöplük yolunda çıkan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan orman yangını büyüyerek devam ediyor. Dört noktada çıkan yangın yerleşim yerlerine doğru ilerliyor. Alevler nedeniyle 4 mahalle tedbir amaçlı boşaltıldı. Alevlerin Antalya Alanya karayolundaki petrol istasyonlarına kadar ilerlediği öğrenildi. Manavgat belediye Başkanı Şükrü Sözen, "Görülmemiş bir şey hiç görmedik. Nereye müdahale edeceğimizi şaşırdık" dedi. AFAD da yangından 30 vatandaşın etkilendiğini duyurdu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Manavgat'taki yangın yolcu uçağından kameraya yansıdı
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Manavgat'taki yangınının boyutu yolcu uçağından vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Denizli Kızılcabölük'te yangın alarmı: Alevler metrelerce yükseldi
Denizli'nin Tavas ilçesindeki Kızılcabölük Mahallesi'nde ormanlık alanda yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangında alevler metrelerce yükseğe çıktı. Ekipler yangına müdahaleye başlarken, bölgede yaşayan vatandaşların da ekiplere destek verdiği öğrenildi.