Apple haritalarda Afyonkarahisar ismini yanlış yazdı

Apple, haritalar uygulamasında Türkiye’nin güzide şehirlerinden birinin ismi komik bir şekilde yanlış yazılmış. Lakin yanlışın yapıldığı şehre bakıldığında Apple bunu bilerek mi yoksa bilmeyerek mi yaptı biz anlayamadık.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Apple, haritalar uygulamasında Türkiye'nin şehirlerinden birinin ismini yanlış olduğu anlaşıldı.

Apple haritalar uygulamasında komik bir hata göze çarptı. Türkiye’nin şehirlerinden birinin isminde komik bir hata yapan Apple, yaptığı hatanın farkında değil gibi görüyor.

Zira Türkiye’nin okunuşta kendi marka ismine en yakın şehirlerden biri olan Afyonkarahisar’da yaptığı yanlışlık acaba yanlışlık değil mi sorularını da akıllara getirmeye başladı. Apple haritalar uygulaması açıldığında Afyonkarahisar şehrinin Ayfonkarahisar olarak yazıldığını görülüyor. Bu hatanın fark edilmediğinden mi yoksa bilerek mi yapıldığı hakkında henüz bir açıklama bulunmuyor.

Şehir hakkında bazıları tarafından espiri konusu olan bu yanlışlıkta böylelikle espiri konusu olmaktan da çıkmış oldu. Türkiye’nin güzide şehirlerinden bir tanesi olan Afyonkarahisar’ın isminin yapılacak güncelleme ile düzeltilmesi bekleniyor.