T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

'Ayakta duramıyor'

Erdoğan, "Bu hükümet ayakta duramıyor.Ayakta duramayan hükümet, performansı yüksek bir milleti nasıl idare edecek?" diye sordu.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 50 yaşın üzerindeki kamu çalışanları için genelge hazırlayan Başbakan Bülent Ecevit'e, "50 yaşındaki vatandaşı emekliye ayıracaksın. 77 yaşına geldin hâlâ orada duruyorsun. Önce kendin emekli ol" dedi.

Niğde AK Parti İl Teşkilatı'nın açılışını yapan Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran 10 binin üzerinde kişiye hitap etti. AK Parti'nin yolsuzluk, yoksulluğu ortadan kaldırmak için kurulduğunu belirten Erdoğan, ülkeyi yönetenlerin Türkiye'yi Kızılay, Ataköy, Konak'tan ibaret gördüklerini savunarak, "Bunlar Yüksekova'yı göremiyor. Bu millet, buradan Hindistan'a destek kıtaları gönderirdi. Bugün ne oldu? Aciz, basiretsiz, dürüst olmayan yönetimlerin elinde kaldık" dedi.

Önce kendini emekli et!

Hükümetin kamuda çalışan 50 yaşın üzerindeki kişileri emekliye ayırma kararını değerlendiren Erdoğan, "50 yaş üzerini emekli edeceklermiş. Sevgili hükümet önce kendini emekliye ayır. İşe oradan başlayalım. Vatandaşı emekliye ayıracaksın, 77 yaşına geldin hâlâ orada duruyorsun. Önce kendin emekli ol" ifadesini kullandı.

Erdoğan, hükümetin halkın taleplerini duymadığını kaydederek, "Bu hükümet ayakta duramıyor. Ayakta duramayan hükümet, performansı yüksek bir milleti nasıl idare edecek?" diye sordu.

Erdoğan, bir vatandaşın, "Bizim yavrularımız var, onların yok" sözlerine, "O zaman sen daha zenginsin" cevabını verdi.

Erdoğan, gezdiği bütün illerde insanların 'erken seçim' talepleriyle karşılaştığını söyledi. Kalabalığa "Bu hükümette çözüm var mı?" diye soran Erdoğan, "hayır" cevabı aldı. Öceki gün bir araya geldiği sendika yöneticilerinin de seçim isteklerini dinlediğini belirten Erdoğan, "Onlar da çok dertli. 420 bin esnaf şu anda kepenk indirmiş durumda. Meydanlar 'seçim' diyor. 15 Emek Platformu başkanıyla beraberdim. Onlar da, 'illa seçim' diyorlar" şeklinde konuştu.

İstemeseler de geliyoruz

AK Parti'nin yapılan tüm kamuoyu araştırmalarından birinci çıktığını söyleyen Erdoğan, iktidara gelmelerinin engellenemeyeceğini belirtti. AK yürüyüşten rahatsız olanların iftira kampanyalarına başvurduklarını anlatan Erdoğan, "Birileri iftira kampanyası içinde. Neden? Bu iftirayı atanlar, hortumcuların ta kendisi. Gelişimizi görüyorlar. Kamuoyu araştırmalarında AK Parti'nin birinci çıktığını görüyorlar. 'Biz ne yapalım edelim de bu yolu keselim' diyorlar. İsteseler de istemeseler de AK Yürüyüş iktidarla neticelenecek" dedi.

"Hortumu nasıl, kimle keseceksiniz?" sorusu yöneltildiğini belirten Erdoğan, İstanbul'da yaptıklarını iktidarda da gerçekleştireceklerini söyledi.

Erdoğan, Türkiye'de demokrasi, laiklik, cumhuriyet kavramlarının tam uygulanmadığını, kendilerinin bu kavramların tam kurumsallaşmasından yana olduklarını söyledi. Erdoğan, halk arasında hiçbir ayrımı kabul etmediklerini ve TC vatandaşlığını kriter aldıklarını söyledi.

İmam bayıldı ile sorun çözülmez

Erdoğan, Kıbrıs'la ilgili olarak da şunları söyledi: "Klerides 'imam bayıldıyı çok severim' demiş. İmam bayıldı yiyerek Kıbrıs meselesi çözülmez. Lozan ve Zürih anlaşmalarında Kıbrıs anayasası onaylandı. 'Türkiye ve Yunanistan'ın üye olmadığı bir birliğe, Kıbrıs üye olamaz' diye koşul var. AB ile Kıbrıs'ı birbirine karıştırmayın."

 
İzgi'ye özgü seçim sistemi
Meclis Başkanı İzgi, seçim barajının %10'da kalmasını, bağımsız adayların yüzde 50 oyla seçilebilmelerini ve tercih sisteminin getirilmemesini önerdi.
'BAŞIMIZI TAŞA ÇARPTIK AMA YİNE GELECEĞİZ'
Necmettin Erbakan, vatandaşları, "Oy verirken Mevla'dan belanızı istemeyin" diye uyardı.
Türk Ocakları siyasilere kırgın
Türk Ocakları Başkanı Nuri Gürgür, tarihi Türk Ocağı binasının kendilerine devri için söz veren partilerin bir yasa çıkaramamalarından yakındı.
Temel kanunlar değişiyor
Adalet Bakanlığı, TCK başta olmak üzere çok sayıda kanunda değişiklik çalışmalarını sürdürüyor. Yasaların 2002 yılında yürürlüğe girmesi amaçlanıyor.
'FP gerekçesi bayramdan önce'
Anayasa Mahkemesi Başkanı Bumin, FP gerekçesinin bayramdan önce Resmi Gazete'de yayımlanacağını söyledi.
Menderes: Irak'ın kaderi Ankara'da belirlenmeli
Menderes, "Irak'ın geleceği Washington'da değil, Ankara'da kararlaştırılır" dedi.
Efendiliğimizi bozdurmayın
Köylü Sendikası, "Toprağımızı sattırmayın, efendiliğimizi bozdurmayın" mitingi yaptı.
TBMM'de düello daveti
İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. Ak Parti'li Mahfuz Güler'in hükümete yönelik sert eleştirileri üzerine tartışma çıktı. Mahfuz Güler'le ANAP Grup Başkanvekili İbrahim Yaşar Dedelek arasındaki tartışma bir süre sonra 'düello' davetine dönüştü. Mahfuz Güler, Dedelek'e "çık dışarı kozlarımızı paylaşalım" derken, İbrahim Yaşar Dedelek'in de 'kozlarımızı paylaşalım' diye karşılık verdiği duyuldu.
9 Aralık 2001
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Ramazan| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED