T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
 


TRABZON'UN ZAFER
Fenerbahçe, Beşiktaş'ın ardından, Trabzonspor'a da her iki yarıda Zafer'in attığı gollerle yenildi.

SPOR YAZARLARI

Kamil Anahar:
Zafer'in gecesi
Ali Gümüş:
Elveda Hamza!
1.6 katrilyonluk takas vurgunu
İHALEDE KİMLER KAZANDI
Hazine tarafından gerçekleştirilen 9.5 katrilyonluk borç takasında doların 1 milyon 160 bin lira yerine 960 bin liradan satılarak büyük vurgun yapıldığı ileri sürüldü. Vurgun miktarının yaklaşık 1.6 katrilyon lira civarında olduğu sanılıyor. Hükümetin bu yöntemle kendine yakın grupları koruduğu iddia ediliyor. Hazine'de inceleme yapılması halinde vurgunun boyutları ve hangi firmaların kayırıldığı ortaya çıkabilecek.

Böyle yağış görülmedi
Türkiye'yi etkisi altına alan ve günlerdir devam eden yağış, fırtına ve soğuk hava hayat şartlarını olumsuz etkiliyor. Mersin ve Tarsus'ta sular altında kalan köyler tahliye edildi. Tarım arazileri sular altında, zarar ise trilyonlar lira.

Molla Ömer yakalandı mı?
İngiltere'de yayınlanan The Times gazetesi, Afganistan'da yaklaşık beş yıldır hakimiyeti elinde bulunduran Taliban lideri Molla Ömer'in, bölgedeki "Taliban sempatizanı" komutanlardan biri olan Hacı Gül Ağa güçlerinin elinde olduğunu iddia etti.

ERBAKAN: YİNE GELECEĞİZ
Necmettin Erbakan, "başlarını kayaya çarptıklarını ancak yine geleceklerini ve büyük Türkiye'yi kuracaklarını belirterek, vatandaşlara, "Seçim sandığında oy verirken Mevla'dan belanızı istemeyin" uyarısında bulundu.

Yasağa karşı çıkmaya devam edeceğim
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde devam eden başörtüsü yasağını potesto eden öğrencilere destek verdiği için gözaltına alınan Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, "Yasağa karşı çıkmaya devam edeceğim" diye konuştu.

Bayanlara karşı haksızlık yapılıyor
Yeni Türk Medeni Kanunu konusunda bayan milletvekillerine haksızlık yapıldığını belirten Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, "Onlar, kendi inaçları doğrultusunda ellerinden geleni yaptılar" dedi.

Türk Ocağı siyasilere kırgın
Türk Ocakları Derneği Genel Başkanı Nuri Gürgür, 12 Eylül'de el konulan ve müze olarak kullanılan tarihi Türk Ocağı binasının kendilerine devrinin hâlâ gerçekleşmemiş olmasından dolayı siyasilere kırgın.

 
Erdoğan: Hükümet ayakta duramıyor
Niğde'de yaptığı konuşmada hükümetin ayakta duramadığını belirten AK-Parti lideri Tayyip Erdoğan, Başbakan Ecevit'e yüklendi ve "50 yaşındaki vatandaşı emekliye ayıracaksın. 77 yaşına geldin hâlâ orada duruyorsun. Önce kendin emekli ol" çağrısı yaptı.
Meclis Başkanı İzgi 'tercihli'ye karşı
Seçim sistemiyle ilgili görüşlerini açıkladığı basın toplantısında, ülke barajının yüzde 10'da kalmasını isteyen Meclis Başkanı Ömer İzgi, "Tercihli oy esası demokratik bir gelişme gibi görülüyorsa da aslında bu düşünce bir yanılgıdan ibarettir" dedi.
Her kuruşun hesabını veririm
Kurduğu vakfa 20 milyar lira aktardığı iddiaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, her kuruşun hesabını vermeye hazır olduğunu belirten Sağlık Bakanı Durmuş, "Az bile yazmışlar. 34 milyar lira daha verdim" dedi.
İnşaat dibe vurdu firmalara kilit
2001 yılında dibe vuran inşaat sektöründe artık her gün onlarca firma, kapısına kilit vuruyor. İnşaat sektörü temsilcileri devletin sektöre destek vermemesi durumunda ülkenin yarım kalmış konutların mezarlığına dönüşeceğini söylüyorlar.
Şifa reçetesi bitkilerde saklı
Ayvadan zeytine, üzümden sirkeye kadar Kur'an-ı Kerim'de ve hadislerde övgüyle bahsedilen pek- çok bitkinin hastalıklar için şifa kaynağı olduğu belirtildi.
9 Aralık 2001
Pazar

PİYASALAR
Dolar 1.450.000
Mark 659.000
Altın (Cum.) 88.000
Borsa 12.662


Türkiye'de Hava
Adana 10 / 15
Ankara 3 / 6
Bursa 2 / 4
Diyarbakır 4 / 11
Erzurum -12 / 0
İstanbul 3 / 4
İzmir 5 / 7
Trabzon 7 / 12
 


Albayrak Şirketler Grubu

   
Y A Z A R L A R
Mehmet Barlas : Mehmet Ocaktan :
Bize, tarihi ıskalattırdınız!.. 'Depresyondayım', 'inci avcısı' duyar mı?
Hayrettin Karaman : Taha Kıvanç :
Vakıflar İstihbaratçının sır dolu dünyası
Sami Şener : Mustafa Özel :
İnsan ve ideal Adam zengin olur mu?
Nazif Gürdoğan : Rasim Özdenören :
İsrail'in Filistin'i kan gölüne çeviren ordusu Osmanlı Devleti'nin 1879 yılı bütçesi
Resul Tosun :
İmam Hatipli olmak yürek işidir
 
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Ramazan| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED