T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

TRABZON'UN ZAFER

Fenerbahçe, Beşiktaş'ın ardından, Trabzonspor'a da her iki yarıda Zafer'in attığı gollerle yenildi. Sarı-lacivertliler, G.Saray'la girdiği şampiyonluk yarışında derin bir yara daha alırken, Bordo-mavili ekip, üst sıralara tırmanmanın sevincini yaşadı.

Geçen hafta Kadıköy saltanatını kaybeden Fenerbahçe, Trabzonspor deplasmanında da 3 puan bıraktı: 2-1. Savunma bloğunu kalesinin hayli uzağında kuran Sarı-lacivertli ekip, ilk yarıda topa daha çok sahip olan takımdı. Andersson ve Serhat'la kazandığı pozisyonları harcayan Fenerbahçe, iyi oynadığı dakikalarda da kalesinde gol gördü. 31. dakikada Da Silva'nın ara pasında topla buluşan Zafer, plase bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

TEK GOL JOHNSON'DAN

İkinci yarıya da atak başlayan, ancak savunmasında risk alan Fenerbahçe, skoru korumak isteyen Trabzonspor'un kontraatak futboluna bir kez daha boyun eğdi. 51. dakikada savunmanın arkasına atılan topa koşan Zafer, Rüştü'den söktüğü topu boş kaleye plaseledi: 2-0. Bundan sonraki dakikalarda Sarı-lacivertli ekibin bilinçsiz ataklarında tek gol Johnson'dan geldi. Ancak sahadan galibiyetle ayrılan taraf Trabzonspor oldu.

BRİEGEL: TEMELLERİ ATTIK

Trabzon'daki ilk önemli sınavından başarıyla çıkan teknik direktör Hans Peter Briegel takımının çok koştuğunu ve iyi mücadele ettiğini belirterek "Karşılaşmaya çok iyi başladık. Bir çok pozisyon ürettik, ancak daha sonra hatalarımızdan dolayı oyunun kontrolünü Fenerbahçe'ye kaptırdık. İkinci yarıda ise kontraatağa döndük ve bunda da başarılı olduk" diye maçı yorumladı. Skorun daha da farklı olabileceğini söyleyen Briegel "Bu galibiyetin üzerine iyi bir bina dikebiliriz" açıklamasını yaptı.

DENİZLİ: KENDİMİZİ AŞAMADIK

Beşiktaş'ın ardından Trabzon'a da yenilerek derbilerde "0" çeken F.Bahçe'nin Teknik Direktörü Mustafa Denizli mağlubiyetin ardından öz eleştiri yaptı. Kendilerini ve Trabzon'u aşamadıklarını belirten Denizli, Beşiktaş mağlubiyetine de değinerek "2 haftadır talihsizlik yaşıyoruz" dedi. Mustafa hoca "Bulduğumuz pozisyonları değerlendiremedik. Basit hatalardan gol yedik. Ancak hedefimizden uzaklaşmadık. Geçen sezon olduğu gibi 2. yarıdaki çıkışımızla rakiplerimizi geride bırakacağız" dedi.

Rüştü'ten 2. Dalya

Avni Aker'de 5.5 yıldır galibiyet yüzü göremeyen Sarı-lacivertlilerde Rüştü 200. kez F.Bbahçe formasını giydi. 1996'da Bordo-mavilileri bu stadda 2-1 yenerek şampiyonluğa ulaşan F.Bahçe'de futbolcuların 6 gün içinde 3 maç oynayacakları için sıkıntılı olduğu gözlendi. Maçı İstanbul'dan 4 otobüsle gelen 200 F.Bahçe taraftarı da izledi.

Bir Denizli klasiği!

Rapaiç, Revivo, Ogün, Uche, Mert ve Oktay'ın sakat Mirkoviç'in cezalı olduğu F.Bahçe'de Mustafa Denizli, yine ilginç bir kadroyu sahaya sürdü. Johnson ve Ceyhun'u yedek soyunduran Denizli, genç Serkan'ı bu sezon ilk kez ilk 11 de oynatırken, 18 kişilik kadroya alt yapıdan Erhan ve Bilal'i dahil etti.

Hami'nin hasreti sona erdi

12 bin kişinin izlediği maçta Bordo-mavililer, Metin, Osman, Jarro, Augustine ve Salazar'dan mahrum olarak mücadele ederken, Briegel formsuz olan Somers'in yerine de Erman'a şans verdi. Kaptan Hami, 106 gün sonra seyircisiyle buluştu. 1200 polisin görev yaptığı derbi öncesindeki Ümitlerin maçını da Trabzon 4-1 kazandı.

Spor Yazarları
Kamil Anahar: Ali Gümüş:
Zafer'in gecesi Elveda Hamza!
 
ASLAN'IN KORKU FİLMİ
Bugün başkentte Ankaragücü'nün konuğu olacak Sarı-kırmızılı takım sıkıntılı.
İstanbul 1-1 eriyor Sezona fırtına gibi giren, ancak son haftalarda büyük bir düşüş yaşayan Sarı-siyahlılar, kendi saha ve seyircisi önünde yenik duruma düştüğü maçta Denizlispor'dan 1 puan çıkarabildi.
Beşiktaş'da Yasin şoku
G.Birliği maçında sakatlanan yıldız futbolcu Kupa maçında forma giyemeyecek.
Şampiyonu ağlattılar 46. Dünya Grekoromen Şampiyonası'nda kelimenin tam manasıyla "mindere yapıştık". "Asrın Güreşçisi" Hamza Yerlikaya, çeyrek finalde hakem destekli İsveç'liye boyun eğdi.
BASKETBOLDA DERBİ GÜNÜ
Basketbolda Galatasaray ile Fenerbahçe zorlu bir mücadeleye çıkacak. Galatasaray, ligde geride kalan 6 hafta sonunda 1 galibiyet ve 5 mağlubiyetle 10. sırada bulunurken, Fenerbahçe ise 3 galibiyet, 3 yenilgiyle 7. durumda bulunuyor. Ligde bir türlü istedikleri sonuçları alamayan iki takımın derbi mücadelesi bugün Ahmet Cömert Spor Salonu'nda saat 14.30'da başlayacak.
HİDO'LU KINGS, LAKERS'I DEVİRDİ
NBA'de günün önemli maçında Sacramento Kings, Hidayet'in 10 sayı attığı maçta lider Los Angeles Lakers'ı 97-91 yendi. Diğer sonuçlar şöyle: Indiana-Chicago: 98-83, Toronto-D. Nuggets: 98-96, Boston-Phoenix: 109-102, New Jersey-Cleveland: 96-84, Orlando-Atlanta: 129-94, Spurs-Philadelphia: 86-76, Seattle-Miami Heat: 94-98, State-Hornets: 89-106, Clippers-Utah: 86-102.
9 Aralık 2001
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Ramazan| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED