T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

D Ü N Y A

Siyonizm intikam alıyor

FİLİSTİN halkına karşı devlet terörü uygulayan, liderleri insanlığa karşı suç işlemekle suçlanan İsrail'in, son olarak, BM Irkçılık Konferansı'nda 'ırkçı devlet' olmakla suçlanması ve bu kampanyanın dünyada etkili olması üzerine Yahudi lobisi internette karşı saldırı başlattı.

İsrail'in ırkçı yöntemlerine yönelik tepkiler bütün dünyada güç kazanırken, Yahudi lobisi Amerikan öynetimini harekete geçirerek internette Müslümanlara ait önde gelen siteleri kapattırmaya başladı. İsrail Başbakanı Ariel Şaron hakkında insanlık suçu işlemekten Belçika'da dava açılmasından sonra Güney Afrika'daki BM Irkçılık konferansı'nda da İsrail ırkçı devlet ilan edildi. ABD ve Türkiye'nin dışında bütün dünyadan dışlanmaya başlayan İsrail bunun intikamını Müslümanlardan almaya çalışıyor. Yahudi lobisinin tazyikiyle Amerikan yönetimi Müslüman ve Arap kökenli internet sitelerine savaş açtı.

FBI çarşamba günü çok iyi tanınan islami sitelere internet bağlantısı sağlayan Teksas eyaletinin Dallas şehrindeki bir şirkete baskın düzenledi. ABD'de 50'ye yakın FBI ajanı, çoğu haber ağırlıklı İslami sitelerie ev sahibliği yapan "Infocom" şirketinin Teksas'daki merkezini bastı. Dallas'ın Richardson bölgesinde yayın yapan Infocom şirketinin tüm bilgilerine FBI tarafından el konulduğu belirtildi ve bu teftişin birkaç gün süreceği açıklandı. Önceki gün gerçekleştirilen baskında, FBİ ajanlarının yanısıra hükümet ajanlarının, CİA ajanlarının ve ABD Gümrük ajanlarının da yer aldıkları belirtildi. Dallas şehrin'deki FBİ merkezinden yapılan açıklamada, şirketin tüm çalışmalarının teftiş dolayısı ile durdurulduğu belirtildi. Merkezden yapılan bir diğer açıklamada ise, soruşturmanın iki yıldır sürdüğü belirtildi ancak soruşturmanın sebebi hakkında hiçbir açıklamada bulunulmadı.

500 islami sitenin yayını durduruldu

500'ün üzerinde islami siteye ev sahipliği yapan Infocom şirketinin internet üzerinde yayınları teftiş amacıyla kopya edildiği belirtildi ve sitelerin yayın akışları durduruldu. Bunlar içinde eş-Şark-ul Evsat gazetesinin sitesi, el-Cezire'nin sitesi, Katar'ın tanınmış eş-Şark gazetesinin sitesi ve daha tanınmış birçok Filistin ve Arap sitesinin haber portalları kapatıldı. Ayrıca Council on American Islamic Relations (Amerika İslami ilişkiler Konseyi)'in sitesi, Islamic Society of North America (Kuzey Amerika İslam Toplumu) sitesi, Holy Land Foundation (Kutsal Topraklar Vakfı) gibi birçok tanınmış uluslararası kurumun sitesi de kapatıldı. Ancak el-Cezire sitesi (www.aljazeera.net) kapatıldıktan bir saat sonra tekrar internet üzerinden yayına başladığını açıkladı.

Infocom şirketi sahibi Bayan Elashi, gazetecilere yaptığı açıklamada, önceki gece düzenlenen ani baskından dolayı, FBI'dan ikna edici cevap beklediklerini belirtti. Elashi, baskının ardında siyonist kuruluşların bulunduğunu söyledi ve dünya genelinde yayın yapan bu sitelerin Siyonizm karşıtı yayın yaptıkları ve el-Aksa intifadası ile ilgili haberleri sansürsüz yayınladıkları için basıldıklarını belirtti. Baskına uğrayan ve yayını durduran sitelerin dünyanın tanınmış bazı isimlerinin aleyhine yayın yapmaları dikkat çekti.

 
MOSSAD Türkiye'de kurulmuş
2. Dünya Savaşı sırasında Musevilerin Filistin'e geçişini anlatan 'Umutsuz Saatler' adlı filmde, Türkiye tarafından korunan Musevi örgütünün bugünkü Mossad'ın temeli olduğu belirtildi.
İsrail'den yine terörist saldırı
İsrail, Batı Şeria'nın Tulkarim kentinde helikopterlerle dün füze saldırısı düzenledi. Filistin güvenlik ve hastane kaynaklarını açıklamalarına göre, Tulkarim'de bir cipe fırlatılan füzelerle Yaser Arafat'a bağlı el-Fetih üyesi 2 Filistinli şehid edildi. Filistin kaynaklarına göre Ömer Sabah ve Mustafa Ambar adlı kişiler, araçlarına isabet eden füze sonucu olay yerinde öldüler.
"Irkçı İsrail için askere gitmeyiz"
İsrailli 62 yüksekokul öğrencisi, hükümete yazdıkları açık bir mektupla, Filistin'de askerlik yaparak ırkçı politika yapmayı reddettiklerini bildirdi. İsrail Başbakanı Ariel Şaron'a hitaben yazılan mektupta, "Toprak kamulaştırma, tutuklamalar, yargısız infazlar, ev yıkmalar, sınırların kapatılması, işkence, İsrail'in kabul ettiği milletlerarası anlaşmanın İsrail tarafından açıkça ihlalidir. Biz sağduyumuzu dinleyerek, terörist faaliyetler olarak nitelenmesi uygun olan, Filistin halkına karşı baskı eylemlerinde yer almak istemiyoruz" denildi.
7 Eylül 2001
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED