T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

'Sorumluluk bizimdir'

"Krizin siyasi sorumluluğu hükümete aittir. IMF politikalarının sosyal boyutu yoktu. Ayakları yere basan bir program yapmalıyız. Güven için muhalefetin ve medyanın desteği gerek"

MHP lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, ekonomik krizin siyasi sorumluluğunun hükümete ait olduğunun bilincinde olduklarını belirterek, bugün "sosyal boyutu olmayan" IMF politikaları yerine "ayakları yere basan" bir program ortaya koymaya çalıştıklarını söyledi. Bahçeli, halkın ve iş dünyasının güvenini yeniden tesis edebilmek için muhalefetten ve medyadan da destek istedi.

Bahçeli, MHP grup toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Yaşadığımız ekonomik krizin gerçek sebepleri ne olursa olsun, gerçek müsebbipleri kim olursa olsun sorumlu siyaset anlayışından vazgeçmemiz mümkün değildir. Dolayısıyla siyasi sorumluluğun birinci derecede hükümetimize ait olduğunun idraki içinde bulunduğumuzu belirtmek istiyorum. Milletimize mazeret üretmek ya da sorumluluğu başkasının üzerine atmaya çalışmak gibi bir niyetimiz yoktur."

Hortumculara sert tepki

Türk ekonomisinin krizlere aşırı duyarlı, dayanıksız bir bünyeye sahip olduğunu da ifade eden Bahçeli, şu görüşleri dile getirdi: "Bankacılık sektörünün sağlıksız yapısı ve bankaların hortumlanma enstrümanı olarak fütursuzca kullanılması, krizlere davetiye çıkaran bir özellik arzetmiştir. Bunlara ek olarak kamu bankalarının ekonominin kamburları olmaya devam etmesi, enflasyon lobisinin sürekli teyakkuzda olması da çok önem taşımaktadır. Türkiye'nin, bu engel ve sorunlardan kurtulamadığı sürece, kırılgan ekonomik yapısını dönüştürmesi kolay olmayacak. Yüce Allah güç verdiği, milletimiz güvenini devam ettirdiği sürece ülkemiz için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz."

Muhalefet ve medya desteği

"Siyaset kurumu bütün bu sorunları çözmek için vardır" diyen Bahçeli, toplumun özgüvenini kaybetmemesi, sanayici ve işadamının ekonomiye olan güvenini tekrar kazanması için özellikle muhalefet partilerinin ve medyanın destek vermesini istedi.

Bahçeli, IMF ve Dünya Bankası gibi kuruluşların toplumsal ihtiyaçları gözardı eden yaklaşımlarının, sorunu çözmediğini, arttırdığını da söyledi.

 
Derviş'e 'içeriden' örtülü muhalefet
Enflasyon lobisinin hükümet, bürokrasi, rantiye çevreleri, iş dünyası ve toplumsal örgütlerde "somutlaşan" temsilcileri, Kemal Derviş'e karşı direnişlerini sürdürüyor.
Kutan: Utanın ve çekilin

Halk mutsuz ve umutsuz

Türkiye'nin yanındayız
Başta Ermeni meselesi olmak üzere tüm uluslararası konularda Türkiye'nin yanında olduklarını belirten Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermeni işgaline karşı Türkiye'den destek istedi.
Yargıtay: Güzel siyaset yapamaz
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, TCK'nın 312-2. maddesinden mahkum olan Yeniden Doğuş Partisi (YDP) eski Genel Başkanı Hasan Celal Güzel'in parti üyeliğinden çıkarılmasını istedi. Cezası infaz edildikten sonra Güzel'i partiye tekrar üye olarak kaydeden YDP, Güzel'in bu üyelik kaydını Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Güzel'in mahkumiyetine ilişkin Ankara DGM'nin kararını isteyerek, inceledi. Başsavcılık, bu inceleme sonucunda, Güzel'in siyasi partilere üye olamayacağına karar verdi. Başsavcılığın söz konusu yazısı, dün YDP'ye tebliğ edildi. Af yasasıyla birlikte 312'den yasaklı olanların da affı gündeme gelmişti. Bu karar Tayyip Erdoğan için de emsal teşkil ediyor.
14 Mart 2001
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED