T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R

AŞAĞILIK BARBARLAR

Çeyrek finali garantileyerek gittiği Fransa'da kendini sıkmayan G.Saray'ın, ikinci yarıda iyi oynamaya başladığı dakikalarda barbar Fransızlar maça el koydu.

Kanlar içinde sahaya sığınmak zorunda kalan Türk seyirciler dakikalarca yüzlerce Fransız'ın saldırısına uğradı. 25 dakika duran maç G.Saray'ın mağlubiyetiyle sona erdi.

Yapılanlar planlıydı

Dört gün önce Ermeni'lerin soykırım anıtını açan Fransızlar'ın maç sırasında da Türk seyircilere saldıracakları belliydi. Güvenlik tedbirlerinin az olması ilk dakikalardan itibaren dikkati çekmişti. İlk yarıda biri ofsayt iki gol bulan Fransızlar, 2-0 öndeydi. Ancak ikinci yarıda Faruk ve Bülent Akın'la oyuna etkili olduğumuz dakikalarda Fransızlar'ın Ermeni kökenli senaryoları sahneye kondu. 25 dakika duran maçta çok gol kaçırdık ve Fransızlar son dakikaları 10 kişi tamamladı.

Soykırım başlıyor

İkinci yarının başlama vuruşuyla birlikte tribünde saldırıya geçen Fransızlar, Türk seyircilerin azınlıkta bulunduğu gruba tekme tokat hücuma başladılar. 12 dakika süren saldırı sırasında güvenlik kuvvetleri hiçbir müdahalede bulunmadı. Çaresiz kalan taraftarlardan bazılarının kanlar içinde sahaya kaçmak zorunda kalması üzerine Portekizli hakem Pereira oyunu durdurdu ve 7 dakika saha kenarında bekledikten sonra futbolcuları soyunma odasına davet etti. Fransız TV'si ise olaylar boyunca sürekli görüntüden kaçtı.

Herşeyi bizden bilen Avrupa bakalım, Ermeni destekçilerine ne ceza verecek

Eğer adalet varsa

Maçın gözlemcisinin vereceği raporlara göre yeterli güvenlik önlemlerini almayan ve Fransız taraftarların sopalarla stada girmesine izin veren stat yetkililerinin ağır bir ceza alması gerekiyor. Tabii adalet varsa. Dünya'nın gözü önünde gerçekleşen ve kanlar içindeki Türk taraftarları çaresiz bırakan saldırı sonrasında PSG'nin ağır ceza alması gerekiyor. 25 dakika duraklayan maçta G.Saraylılara oynanan oyuna Sarı-Kırmızılılar alet olmadı.

İlie'ye karşı oynayabiliriz

Galatasaray'ın bulunduğu grupta Sarı-Kırmızılı takımdan sonra Milan ile 1-1 berabere kalan Deportivo, çeyrek finale grup birincisi olarak çıktı. Şampiyonlar Ligi'nde oynanan diğer maçlarda M.United, Strum Graz'ı 3-0 yenerken, Valencia, Panathinaikos'u 2-1 mağlup etmeyi başardı ve Galatasaray'ın olası 3 rakibinden biri oldu. Sarı-Kırmızılılar çeyrek finalin ilk maçını Cuma günü belirlenecek rakibi ile Ali Sami Yen'de oynayacak.

Siirt maçı İzmir'de

G.antepspor maçında çıkan olaylar nedeniyle PFDK'nın Siirt Jet-paspor'a 2 maç saha kapatma cezası vermesi Galatasaray'a yaradı. Futbol Federasyonu, hafta sonu Siirt'te oynanması gereken Siirt Jet-Paspor-Galatasaray maçını İzmir Atatürk Stadı'na aldı. Öte yandan G.Saray'ın, Avrupa maçları nedeniyle ertelenen İstanbulspor lig müsabakasının 11 Nisan'da oynanacağı açıklandı.

Spor Yazarları
Sabri Göktuğ : Ali Gümüş :
Rezil Monşer Şark için iyidir
Güray Soysal :
Soytarı ordusu
 
YÖNETİM 'NİŞAN' DEDİ
Fenerbahçe'de, sözleşmesi biten Ogün, Rüştü, Abdullah ve Johnson gibi futbolculara bir yıllık anlaşma öneren yönetim, futbolcuların uzun vadeli anlaşma talebini ise kabul etmedi.
Sahaya noumadı!
Geldiğinden beri yapmadığı rezillik kalmayan çirkef Fransız, sonunda taraftarın ve gazetecilerin gözü önünde idman sahasında 'ihtiyaç' giderdi.
FİLA'DAN MUHTIRA
Fatih Terim, memleketi Adana'ya ilköğretim okulu veya lise yaptıracağını açıkladı. Terim, ailesi için geldiği Adana'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Dura'ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında, doğup büyüdüğü kente hizmet vermenin kendisi için büyük önemi olduğunu belirten Terim, belediyenin bir arsa göstermesi durumunda ilköğretim okulu veya lise yaptırmak istediğini söyledi. Durak, Terim'e bir kilim ve plaket verdi.
Terim, okul yaptırıyor
Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, Siirt Jet-Pa Spor karşısında ilk yarıda "göz göre göre'' 3 gol yediklerini ifade ederek, "Hak ettiğimiz bir yenilgi aldık'' dedi. Tekelioğlu, karşılaşmanın zor geçeceğini daha önceden tahmin ettiğini belirterek, "Yalnızca ben bu maçın zor geçeceğini tahmin ettim galiba. Oyuncular sıkı tutsaydı böyle olmazdı. Ancak geçen hafta takım galip geldiği zaman övgüleri ben aldıysam, bu hafta da eleştirileri benim almam gerekir" dedi. Trabzonspor'da sakatlığı krize sebep olan Oktay Derelioğlu, sonunda oynadı. Gençlerbirliği maçında sakat olduğu gerekçesiyle forma giymeyen Oktay'ın, bu maçta da oynamasının zor olduğu açıklanmıştı. Oktay, karşılaşmanın ikinci yarısında Sergen'in yerine oyuna girmesine rağmen etkili olmadı. Öte yandan, gelecek hafta ligde Beşiktaş ile karşılaşacak bordo-mavili takımın 14 Mart Çarşamba günü İstanbul'a gidebileceği ve hazırlıklarını Riva tesislerinde sürdürebileceği bildirildi.
14 Mart 2001
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED