T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M

Siyasi linç girişimi

İçişleri Bakanlığı'nın, Büyükşehir Belediyesi'ne her seferinde aynı müfettişi görevlendirmesinin düşündürücü olduğunu ifade eden AK Parti'li Aksu, "Hükümet hukukun dışına çıkmıştır. Bu bir baskı ve sindirmedir. Açıkça siyasi linç girişimidir" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan 16 üst düzey yetkilinin yürütülen soruşturma çerçevesinde geçici olarak görevden alınmasına tepkiler sürüyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, üst düzey bürokratların görevden alınması ile hem Büyükşehir Belediyesi'nin hem de ilçe belediyelerin çalışamaz duruma geldiğini belirterek, "Büyükşehir Belediyesi iş yapamaz hale getirildi.1994 yılından beri İstanbul'u seçimlerde alamayan iktidardaki partiler, bu soruşturmayı bahane ederek kendisine oy vermeyen İstanbul halkını cezalandırmak istiyor" dedi.

AK Parti İstanbul İl Binası'nda yapılan toplantıya AK Parti İstanbul İl Başkanı Alaattin Büyükkaya, AK Parti İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş ve Ak Partili İlçe Belediye Başkanları katıldı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde görevden alınan bürokratlarla çalışamaz hale getirilen Büyükşehir Belediyesi'nin içine düşürüldüğü durumun dikkat çekici olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Ülkede yaşanan ekonomik darbenin şoku atlatılmadan bu sefer iktidar tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne bir darbe vurulmuştur. Soruşturma bahanesiyle üst düzey yetkililer görevden alınmıştır. Bu uygulama hukuk ve demokrasi dışıdır. Adeta bir soykırımı uygulanmaktadır. Bu cüretin gösterilmesi bizleri derin endişelere düşürmüştür." AK Parti olarak her türlü yolsuzluk ve usulsüzlüğün karşısında olduklarını belirten Aksu, "Endişemiz bu sebeple yürütülen yolsuzluk ve usulsüzlükten dolayı değildir. Soruşturmadaki usulsüzlüğün siyasi amaç güdüyor olması ve soruşturma bahanesiyle hukukun siyasete alet edilmesidir" dedi.

Neden hep aynı müfettiş?

Belli konularda her seferinde İçişleri Bakanlığı'nın aynı müfettişi görevlendiriyor olmasının da düşündürücü olduğunu ifade eden Aksu, İçişleri Bakanlığı'nın özel olarak Büyükşehir Belediyesi'yle ilgilenmesinin altında başka amaç ve çıkarların bulunduğuna dikkat çekti. Aksu, "Yapılan bu uygulamalar tamamen yetkinin kötüye kullanılmasından başka bir şey değildir. Hükümet bu uygulamayla hukukun dışına çıkmıştır. Bu bir baskı ve sindirme operasyonudur. Açıkça siyasi linç girişimidir" diye konuştu.

İstanbul'un sahip olduğu ekonomik kapasiteyle Türkiye'yi arkasında sürüklediğini de açıklayan Aksu, "16 üst düzey yetkili görevden alınınca on milyonluk İstanbul'a nasıl hizmet verilecektir. İstanbul'un belediyelerini hizmet edilemez hale getirerek ne yaptığınızı sanıyorsunuz? Sadece siyasi kaygılardan dolayı aksatılan bu hizmetlerin hesabının bir gün sorulmayacağını mı zannediyorsunuz?" dedi.

İlçe belediyeleri de mağdur

İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı bu uygulamayı kınadıklarını da sözlerine ekleyen Aksu, "Herşeyinizi borçlu olduğunuz bu ülkeyi ve insanları seviyorsanız bir an önce seçim kararı alın" diyerek hükümete seslendi. AK Parti İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş ise aynı olayın Adnan Menderes döneminde Kırşehir halkına yapıldığını hatırlatarak, "DP'ye oy veren Kırşehirliler de o gün cezalandırılmış ve şehirleri ilçe yapılmıştır" dedi.

İlçe Belediye Başkanları ise Büyükşehir Belediyesi cezalandırılırken kendilerinin de cezalandırıldığından şikayet ettiler.



5 Nisan 2002
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED