T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

Y A Z A R L A R
Oda seçimlerini, yapıldıktan sonra duyuyoruz

Türkiye genelindeki esnaf ve sanatarlar odaları ile bu odalara bağlı oda ve birliklerde seçim heyecanı yaşanıyor. Esnaf odaları seçimleri ile birlikte rant iddiaları da her zaman olduğu gibi yine gündemde. Esnafın Nabzı köşesinde daha önceleri odaların varlığını sorgulamış, esnafın odalardan beklentilerini ve şikayetlerini dile getirmiştik. O yazımızda oda başkanları, esnafın odalara sahip çıkmasını, seçimlere katılıp oda yönetiminde etkili olmalarını isteyerek kendilerini savunmuşlardı. Şimdi, odalar yeni bir seçim döneminden geçiyor. Esnafın Nabzı köşesi olarak bize hiçbir odadan, yapılacak genel kurullarla ilgili bir tek bilgi gelmedi, kamuoyuna seçimlerle ilgili hiçbir duyuru yapılmadı. Esnaf, oda yönetimlerinden şikayet ettiğinde yine, 'esnaf yönetime katılmıyor, genel kurula gelmiyor' denecek. Oda genel kurulları, yandaşlar hariç, esnafa duyuruldu mu ki, esnafın seçimlere katılması beklensin?! Birçok oda ve birlikte seçimler sessiz sedasız yapıldı. Seçimlerin hemen hemen hepsinde de, bir iki istisna hariç eski başkanlar yeniden seçildi.

Seçim sonuçları: 'Yeniden seçildi'

Örneğin Adana Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı'na yeniden Kazım Barışık seçildi. Seçim sonunda Barışık, bin 525 oyla yeniden başkanlığa seçilirken, Murat Çınar ise 144 oy alabildi. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (İESKKK) Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Hünü, Hilton Otel'de yapılan Genel Kurul'da yeniden başkan seçildi. Çanakkale Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanlığı'na Mustafa Gürbüz tekrar seçilirken, Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'na Ahmet Sert yeniden seçildi. Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Vedat Canbek yeniden seçildi. Mersin Minübüsçüler Odası Başkanlığı'na yeniden Vahit Çekmez seçildi.

Ne diyelim, hayırlı olsun ama hiç değilse bundan sonraki seçimler, tüm esnafın katılabileceği, daha şeffaf bir ortamda yapılsın.

Antalya'da seçim takvimi başladı

Seçim takvimini önceden duyuranlardan biri Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği. AESOB'a bağlı meslek odalarının 3 yılda bir yapılan genel kurul toplantıları dün başladı. Emlakçılar ve oto lastikçileri odalarının genel kurul toplantıları yapıldı. Antalya'da bugün de fırıncılar sandık başına gidiyor. 10 Ocak'ta fotoğrafçılar ve çiçekçiler, 11 Ocak'ta kuaförler ve 12 Ocak'ta kahveciler odalarının genel kurulları yapılacak.

Öte yandan Çorum Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Arif Erdal, ekonomik kriz nedeniyle 2001 yılında Çorum'da 35 bin esnaftan 775'inin işyerini kapattığını söyledi. Erdal, 2001 yılında piyasaya sıcak para girişinin yapılamadığını, esnaf ve sanatkarların siftah yapamadan işyerlerini kapattıklarını belirterek, üreten, istihdama katkıda bulunan, vergisini ödeyen esnafın borcunu ödeyemez, alacağını alamaz duruma düştüğünü dile getirdi.


9 Ocak 2002
Çarşamba
 
YILMAZ YILDIZ


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED