T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ

Partiler kartlarını
açık oynasınlar

Sanayiciler seçim ortamında siyasi partilerin programlarını açık ve net olarak açıklamasını istediler.

Sanayicilere asıl darbeyi yüksek faiz oranlarının vurduğunu belirten TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, siyasi istikrarsızlığın başladığı Mayıs ayı başından itibaren 2 ay içinde borçlanma faizindeki 20 puandan fazla artışın, Haziran'da Hazine`ye getirdiği ek yükün 2 katrilyon lira olduğunu söyledi.

İstanbul Sanayi Odası`nın Temmuz ayı olağan Meclis Toplantısı`nda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye`nin yeni bir seçim ortamına girdiğini belirterek, "Ülkeyi yönetmeye talip partilerin hamaset edebiyatından vazgeçip ülke için ne tür projelere sahip olduklarını parti programlarıyla topluma sunmaları gerekmektedir." dedi.

Sorumlu İdare istiyoruz

Piyasa ekonomisinin getirdiği zihniyet değişimini yakalamak gerektiğini belirten TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ödediği vergilerin nereye harcandığı konusunda hesap soran bir toplum ve kendisinden hesap sorulabilen sorumlu bir idare istediklerini söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Suriye bizim bahsettiğimiz zihniyet devrimini gerçekleştirmeye başlamıştır. Üzülerek ifade etmeliyim ki, böyle gidersek 5 sene sonra Suriye de kendimize örnek aldığımız ülkelerden birisi olur" diye konuştu.

İşadamları ne dedi ?

Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Kemal Çolakoğlu, ekonomik programın kesintisiz devamı konusunda ciddi endişeleri olduğunu bildirdi. İSO Meclis üyesi Memduh Hacıoğlu da, politikacıların, politika yapmak için ekonomiyi mahvettiğini öne sürerek, "Ekonomik anayasamıza dört maddeyi koymalıyız. Bir, hükümet istediği kadar harcama yapamaz. Bunun için borçlanamaz. İstediği kadar para basamaz. Vergi salamazlar. Bu ekonomik anayasayı sağlamak zorundayız" dedi.

İSO Meclis üyesi Mehmet Şuhubi de, Avrupa Topluluğu uyum yasaları konusu gündeme gelmediği takdirde Türkiye için yapmak mecburiyetinde kaldığı hiçbir şeyin kalmayacağını söyledi. İSO Meclis üyesi Necati Arıkan da, AB treni kaçarsa, varlıkların değerinin yarıya düşeceğini söyledi.

Küçük: Sanayicilik yapmak Don Kişot'luk

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, "İçinde bulunduğumuz kaos ortamından çıkabilmek için, Türkiye'nin yeni bir kurtuluş savaşı ruhuna ihtiyacı var" dedi. Türkiye'de sanayicilik yapmanın, adeta bir Don Kişot ruhu gerektirir hale geldiğini belirten Küçük, "Zira, böylesine olumsuz koşullara rağmen, üretime devam etmek, ancak öyle saplantılı bir idealizmle mümkün olabilir" dedi. Zarar eden işletmelerin, çalışan sayısını da azaltmak mecburiyetinde kaldıklarına işaret eden Küçük, "Çalışan sayısındaki bu düşüş nereye kadar sürecek, işsizliğin ekonomik ve sosyal boyutları daha ne kadar göğüslenebilecektir?" diye sordu.

  • Yılmaz YILDIZ

  •  
    Sırtımız minderde
    Sırtı mindere yapışan sanayiciler, İş Güvencesi taslağının aceleye getirilip çıkarılmasından endişeli
    TÜSİAD'dan Meclis'e çağrı
    Meclis'e olağanüstü toplantı çağrısı yapan TÜSİAD, Kopenhag kriterlerinin kabul edilmesini istedi
    Şimdi marka zamanı
    Sabancı markalaşmaya katkı sağlamak için 5 yıl sonra yeniden Bisse gömleklerinin mankenliğini yaptı.
    Borsalar toz duman
    Niyet Mektubu liderlerin onayında
    Türkiye'nin Uluslararası Para Fonuína sunacağı üçüncü ek niyet mektubu, hükümet liderlerinin onayına sunuldu. Yaklaşık 10 sayfadan oluşan mektupta, ikinci gözden geçirmeye kadar olan dönemdeki gelişmelere yer veriliyor. Bu çerçevede özellikle kamu maliyesi ve para politikası alanındaki tüm taahhütlerin yerine getirildiği belirtiliyor.
    Temmuz enflasyonu beklentisi yüzde 1.5
    Temmuz ayı tüketici fiyat enflasyonu yüzde 1.5 düzeyinde bekleniyor. Merkez Bankası'nın Temmuz ayı 2. Dönem Beklenti Anketi'ne göre, yılsonu TÜFE tahmini yüzde 35.6 düzeyinde seyrederken, 12 aylık TÜFE beklentisi yüzde 32.3 olarak belirlendi. Ankete katılanlar yılsonu GSMH büyüme tahminlerini yüzde 2.5; yılsonu dolar kuru beklentilerini de 1 milyon 850 bin lira olarak belirlediler.
    25 Temmuz 2002
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Reklam Tarifesi
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED