T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A

Yılmaz'dan panik paketi

ANAP lideri Yılmaz, SP dışında AB paketine tam destek bulamadığını belirterek, diğer partileri "samimiyetsizlikle" suçladı.

ANAP lideri ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, SP dışında AB paketine tam destek bulamadığını belirterek, Meclis'in önce AB yasalarını çıkardıktan sonra seçim kararı alması gerektiğini söyledi.

Önceki gün muhalefetle bir araya gelen Yılmaz, dün de Ecevit ve Bahçeli'ye AB'ye uyum yasa paketini sundu. Daha sonra bir basın toplantısı düzenleyen Yılmaz, SP dışında AB paketine koşulsuz destek bulamadığını açıkladı. Bazı partilerin farklı düşünceleri olabileceğine işaret eden Yılmaz, "Ama bu düzenlemelerin hem Kopenhag Zirvesi'nden önce, hem seçim takviminin başlamasından önce Meclis'ten geçmesi konusunda bütün partilerimizin aynı samimiyet ve içtenliği paylaştıkları konusunda ciddi şüphelerim var" dedi.

Yılmaz, Meclis'in önce AB yasalarını çıkardıktan sonra seçim kararı alması gerektiğini söyledi.

Ecevit ve Cem belki

Başbakan Bülent Ecevit'in AB konusundaki düzenlemelerin seçim kararının alınmasından önce yerine getirilmesinden yana olduğunu belirten Yılmaz, "Başbakan, aksi takdirde seçim kararı alındıktan sonra, seçim telaşına düşmüş bir Meclis'te bu yasal düzenlemeleri gerçekleştirmesinin mümkün olamayabileceğini görüşünü ifade etti" dedi.

Yılmaz, Yeni Türkiye Partisi Genel Başkanı İsmail Cem'in, ANAP ve SP'nin birlikte Meclis'e sunacağı AB'ye uyum paketine imza vermeyeceğini ancak Meclis'te katkı sağlama yönünde söz aldıklarını aktardı.

AB'ye uyum yasaları konusunda sadece Saadet Partisi'nden kalıtsız şartsız destek gördüklerini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: "Elbette ki pazı partilerin farklı görüşleri olabilir. Ama bu düzenlemelerin hem Kopenhag Zirvesi'nden önce, hem seçim takviminin başlamasından önce Meclis'ten geçmesi konusunda bütün partilerimizin aynı samimiyet ve içtenliği paylaştıkları konusunda ciddi şüphelerim var. Umarım şüphelerim gerçekleşmez ve Türkiye bu tarihi fırsatı kaçırmaz."

Seçimler 3 Kasım'da

Hazırladıkları AB uyum yasaları hakkında bilgi veren ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, hazırlanan paketin hiçbir şekilde seçimlerin 3 Kasım'da yapılmasını engelleme niteliği taşımadığını belirtti. Yılmaz, TBMM'nin olağanüstü toplantısında önce seçim kararı alınması halinde AB uyum yasası teklifinin görüşülemeyeceği endişesini taşıdıklarını ifade ederek, bu yüzden önce AB yasalarının görüşülmesi, ardından da seçim kararı alınmasını istediklerini anlattı. Mesut Yılmaz, "Seçimlerin 3 Kasım'da yapılması konusunda hiçbir çekincemiz, hiçbir teraddümüz yok" dedi.

 
AK Parti, seçim yasası teklifi verdi
Derviş olmayınca herkes ödenek aldı
Devlet Bakanı Kemal Derviş'in yokluğunu fırsat bilen bakanlar, birçok proje için onay kopardılar.
YTP'de Derviş sancısı
Radikal yazarı Berberoğlu, Derviş'in yakın çevresine, "Şu aşamada ve tek başıma YTP'ye katılmam" dediğini yazdı. Özkan ise, "Derviş söz verdi, gelecek" diyerek YTP'lileri bir arada tutmaya çalışıyor.
CHP Meclis'e girecek
AB: Türkiye treni kaçırmadı
Verheugen, "Türkiye AB ile müzakerelere kısa sürede başlayabilir. Seçim, reformları etkilemez. Zaten çoğu sorunları çözdük" dedi.
'Türk çelişkili konuştu'
Sezer, Gölcük ve İstanbul'da
'Tayyyip gelince siyaset değişmez'
Erdoğan ve Yılmaz Rize'ye gidecek
AKParrti lideri Recep Tayyip Erdoğan ile ANAP lideri Mesut Yılmaz, bugün sel felaketinin can ve mal kaybına neden olduğu Rize'ye gidiyor. Saat 14.45 uçağı ile Ankara'dan Trabzon'a gidecek olan Erdoğan'a, bölge milletvekilleri de eşlik edecek. Mesut Yılmaz da, bugü'da yapılacak Milli Güvenlik Kurulu toplantısına katılmayacak. Yılmaz, mazeretini MGK Genel Sekreterliği'ne bildirdi.
Mümtaz Soysal partisini kurdu
Bağımsız Cumhuriyet Partisi adıyla yeni bir parti kuruldu. Prof. Dr. Mümtaz Soysal'ın da kurucuları arasında yer aldığı partinin kuruluş dilekçesi, dün İçişleri Bakanlığı'na teslim edildi. 67 kişilik Kurucular Kurulu, parti organlarını hafta sonu yapılacak toplantıda seçecek. BCP'nin kurucuları arasında Soysal'ın yanı sıra Prof. Dr. İsmail Sina Akşin, Prof. Dr. Cevat İsmail Geray da bulunuyor.

25 Temmuz 2002
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED