AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

G Ü N D E M
Öğrenim kredisinde ilk sıra emekli çocuklarının

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu geçen yıl en fazla emeklilerin çocuklarına öğrenim kredisi verdi. YURTKUR, 14 kişinin çocuğuna da öğrenim kredisi verdi. YURTKUR, 2002-2003 eğitim-öğretim yılında öğrenim ve harç kredisine hak kazanan öğrencilerin sosyo-kültürel profilini belirledi. Geçen sene öğrenim kredisi için 353 bin 651 öğrenci başvurdu. 145 bin 464'üne kredi verildi

Öğrenim kredisi kazanan öğrencilerin babaların meslek gruplarına bakıldığında, en geniş kesimi (yüzde 31,4) emekli, dul, yetim, gazi, ihtiyarlık maaşı alanların oluşturduğu belirlendi.

'Misyoner değil değil, Düzce evi'

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Başkan Yardımcısı Muzaffer Baca, Düzce'ye bağlı Beyciler köyüne yaptırdıkları deprem evlerinin ortasındaki idare binasının Düzce evlerinden esinlenerek yapıldığını bildirdi. Gazetemizde önceki gün 'Depremzedeye Misyoner Evi' başlığı ile yayınlanan haberle ilgili bir açıklama yapan Baca, "Hak sahipleri Düzce içinde yapılan 3 binden fazla kişinin katıldığı anketin sonucunda en yoksul ve mağdurlardan seçilmiştir" dedi. Konutların ortasında yer alan binanın kilise olacağı iddiasının da doğru olmadığını söyledi.

Deprem korkusu çelik eve olan ilgiyi arttırdı

Yaşanan depremlerle birlikte çelik konstrüksiyon evlere ilginin de arttığı belirtildi. İzmir'de çelik konstrüksiyon ev yapımına başlayan CARFİ Civatacılık Ticaret ve Sanayi A.Ş'nin yoğun taleple karşılaştığı bildirildi. CARFİ Satış Sorumlusu Fatih Güniçen, Gaziemir'de bulunan fabrikalarının önüne kurdukları "örnek evin" büyük ilgiye neden olduğunu kaydetti. Güniçen, İzmir'de henüz 15 gündür yapmaya başladıkları çelik konstrüksiyon evler için birçok talep geldiğini belirtti.

100 yıllık Fransız top mermisi bulundu

Tarihi Gaziantep Kalesi'nde, Müze Müdürlüğü başkanlığındaki ekip tarafından yapılan kazı çalışmaları sırasında tesadüfen bulunan Fransız yapımı 100 yıllık top mermisi, patlatılarak imha edildi. Kale yüzeyinde kazı çalışması yapan ekip, tatlı su ve acı su havuzlarına inen 12 metre derinliğindeki kuyu içerisinde, yüzeyi toprakla kaplı ve çürümeye yüz tutmuş top mermisi buldu. Top mermisinin tehlikeli olduğunu farketmeyen kazı ekibi, bir kova içerisine koyduğu top mermisini kale yüzeyine çıkartıp, yetkililere haber verdi. Bunun üzerine, Gaziantep Emniyet Müdür Yardımcısı Kazım Bozkurt başkanlığındaki bomba uzmanları Gaziantep Kalesi'ne gelerek inceleme yaptılar. Yapılan inceleme sonucunda, top mermisinin, yerinde imha edilmesine karar verildi. Kalenin çevresinde geniş güvenlik tedbirleri alındıktan sonra top mermisi patlatılarak imha edildi. Büyük bir gürültüyle patlayan top mermisi çevre sakinlerine korkulu anlar yaşattı.

2 arkadaş şehir turunda can verdi

Manisa'da meydana gelen trafik kazasında, ehliyetsiz sürücünün kullandığı otomobilin elektrik direğine çarpması sonucu, sürücü ve yanında bulunan arkadaşı hayatını kaybetti. Otomobil merakı olduğu ancak ehliyetinin bulunmadığı öğrenilen Murat Çakar, Mercedes marka otomobille gezmeye çıktı. Çakar, İtfaiye Müdürlüğü'nün karşısında bisikletli bir çocuğa çarpmamak için direksiyon kırdı. Kaldırıma çıkan otomobil, elektrik direğine çarparak durabildi. Hurdaya dönen otomobil içersinde sürücü Murat Çakar ve yanında bulunan 22 yaşındaki Kenan Uçar araç içerisinde sıkıştılar. Yolun karşısında bulunan itfaiye ekipleri olaya anında müdahele ederek kurtarma çalışmalarına başladı ancak araçtan iki arkadaşın cesedi çıkartılabildi.

Atıldığı işyerini silahla soydu

Tazminatsız işten çıkarılan kadın, eşi ve bir arkadaşıyla eski işyerini soydu. Soyguncular polisin uzun süren takibi sonucu yakalandı. Dikmen'de bulunan bir süpermarket silahlı 3 kişi tarafından soyuldu. Biri kadın üç kişi kasiyer Emine K.'yı tehdit ederek kasada bulunan 800 milyon lirayı alarak kaçtı. Olayı araştıran Gasp Büro Amirliği ekipleri, eşkallerden faydalanarak daha önce markette çalışan Nafile Ö'yü gözaltına aldı. Yapılan sorgulama sonucu Nafile Ö. soygunu eşi Özay Ö. ve arkadaşı Sadık E. ile gerçekleştirdiklerini bildirdi. Nafile Ö, tazminatını alamadığı için planladığını söyledi.

Annesini döven babasını yaraladı

Gaziantep'te bir genç kız, eve sarhoş gelip annesini döven babasını bıçakla ağır yaraladı. Mehmet K, Savcılı Mahallesi Karadayı Sokak'taki evine gece geç saatlerde alkollü halde döndü. Tartıştığı eşini döven Mehmet K'ye kızı Dilek (20) engel olmaya çalıştı. Dilek K, annesinden sonra kendisine saldıran babasını, ekmek bıçağıyla vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladı. Gaziantep Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet K, tedavi altına alınırken, kızı Dilek K. polise teslim oldu.

Esnaf manken oldu

Ünlü mankenlerin reklam ve tanıtımlar için istediği astronomik rakamlara kızan esnaf, kendi reklamında manken oldu. Ankara'nın Siteler semtinde ütü masası imalatçılığı yapan Tekin Çeliksoy, mankenlerin ücretleri karşısında şaşkınlığa uğradığını belirterek kendi reklamında yer almaya karar verdi. Masanın başına geçerek bir gömlek ütüleyen Çeliksoy, afişlerde bu ilginç görüntüsüyle yer aldı ve büyük ilgi gördü.

Açık hava oteli

Güneydoğu'da aşırı sıcaklar vatandaşları bunaltıyor. 45 dereceyi bulan sıcaklıktan etkilenen Güneydoğulular serinlemek için çeşitli yollara başvuruyor. Gençler havuzlarda yüzerek serinlemeye çalışırken, yaşlılar ise daha çok ağaç altlarında oturmayı tercih ediyor. Mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklar otelleri de vurdu. Şanlıurfa, Mardin ve Adıyaman illerindeki bir çok otel işletmecisi otelin damına koyduğu yataklarda müşterilerini yatırmaya başladı. Otel işletmecileri müşterilerinin aşırı sıcaklar yüzünden odalarda rahat edemediğini, bu nedenle bu yola başvurduklarını söylediler.

DEMİ MOORE 3. kez 'evet' diyecek

Sinema yıldızı Demi Moore, üçüncü kez nikah masasına oturmaya hazırlanıyor. Internetteki "imdb" ve "dailysport" sitelerinde yer alan habere göre, 40 yaşındaki yıldız ile 25 yaşındaki aktör Ashton Kutcher'ın beraberlikleri evliliğe gidiyor. Moore ile Kutcher'ın yakınları düğün çanlarının yakında çalacağını ifade ederek, sadece birkaç aydır görüşen çiftin ciddi bir ilişki içinde olduklarını ve yakında herkesi şaşırtacaklarını belirttiler. Demi Moore, ilk evliliğini Freddy Moore ile yapmış, daha sonra hayatını ünlü aktör Bruce Willis ile birleştirmişti. Rumer (15), Scout (12) ve Tallulah (9) adlı üç çocukları bulunan çift, 2000 yılında yollarını ayırmıştı. "Yeni Evli" filmiyle tanınan genç aktör Ashton Kutcher ise ilk kez nikah masasına oturacak. n ANKARA

Liseli Murat'ın acı sonu

BURSA'da okul harçlığını çıkartmak için günlük 10 milyon lira yevmiye ile meyve tarlasında şeftali toplayan Bursa Ticaret Lisesi 2. sınıf öğrencisi Murat Ünal, paydos saatine yakın meyve kasalarını kamyonete yüklemeye başladı. Yusuf Aşkar idaresindeki kamyonetin geri manevra yapması sonucu bir anda aracın altında kalan Murat çığlık attı. Telefonla konuştuğu iddia edilen sürücü ise diğer işçilerin feryadı üzerine aracı durdurdu. Kafası parçalanan Murat Ünal, olay yerinde feci şekilde can verdi.

Traktör sürücüsüne ateş açan polislere gözaltı

Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Karabodur köyünde yaşayan Ufuk Tuncay, arkadaşı Köksal Caymaz ile bir yakınlarının düğünü için geldiği ilçeden, traktörüyle köylerine dönmek isterken, yol kontrolü yapan trafik ekipleriyle karşılaştı. "Dur" ihtarına uymayan traktörün arkasından havaya uyarı ateşi açan ekipler, aracın kaçmasına engel olamadı. Tuncay'ın vurulduğunu fark eden Caymaz ise arkadaşını hastaneye götürdü. Tuncay, buradaki tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı. İfadesine başvurulan Caymaz ise trafik polislerinin üzerlerine ateş açtığını ve arkadaşını vurduğunu öne sürdü. Emniyet Müdürü Yusuf Altınpınar, olaydan sonra önce açığa alınan 2 polisin, gözaltında tutulduğunu bildirdi.

Şüpheli paketler ve şişe fünye ile patlatıldı

Ankara ve İstanbul'da yine şüpheli paket paniği yaşandı. Ankara Güvenpark'ta şüpheli paket ihbarı polis olayı bomba imha ekiplerine bildirdi. Bomba imha ekiplerince kısa süre incelenen bayan çantası, özel kıyafetli bomba uzmanı tarafından çantaya yerleştirilen fünye ile patlatıldı. İncelemede çantanın boş olduğu öğrenildi. Güvenpark'taki ihbarının ardından Oyak Bank önünde ikinci şüpheli paket ihbarı alan polis, içi sıvı tozla dolu bir şişe tespit etmesi üzerine bina önünde güvenlik tedbirlerini artırdı. Bomba imha uzmanı, şişeyi patlatarak etkisiz hale getirdi. İstanbul Karaköy'deki duraktaki şüpheli bir paket fünye ile patlatıldı. Öte yandan Konya'da fünyeyle patlatılan şüpheli çuvaldan taze fasulye çıktı.

Mahalleli hırsız zanlısına meydan dayağı attı

Burhan Gezgin adlı zanlı, Ankara'nın Anayurt Mahallesi'nde hırsızlık girişiminde bulunduğu iddiası ile mahalle sakinleri tarafından öldüresiye dövüldü. Önceki geceki olayın ardından, polis yaralı olan Burhan Gezgin için ambulans istedi. Karakolun girişinde yerde yatan Gezgin, evine gittiğini ileri sürerek, bir anda 7 kişinin saldırısına uğradığını söyledi. Uzun süren bekleyişin ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı Burhan Gezgin'i hastaneye götürürken, saldırgan 4 kişi gözaltına alındı.

Yaban arısının soktuğu ormancı can verdi

Sakarya'nın Hendek İlçesi Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Aksu Orman Şefliği'nde görevli Orman Muhafaza Memurları Adil Usta, Ali Pağda ve Hasan İrme, ormandaki devriye görevlerini tamamladıktan sonra aileleriyle birlikte piknik yapmak istedi. Aksu Orman İşletme Şefliği'ne gelen ormancılardan Adil Usta, burada bir yaban arısı tarafından sağ elinden sokuldu. Adil Usta, olaydan birkaç dakika sonra fenalaşarak hayatını kaybetti.

Afyon'da feci kaza 4 ölü, 4 yaralı

Afyon'da meydana gelen trafik kazasında, 4 kişi öldü, biri ağır 4 kişi yaralandı. Dinar-Isparta karayolunda Yurdakul Şahin yönetimindeki HU-DE 48 ve Nazmi Kaya'nın kullandığı 43 DD-TP yabancı plakalı otomobiller çarpıştı. Kazada, aynı aileden Yurdakul, Sevda ve Deniz Şahin ile diğer araçtaki Hadiye Kaya olay yerinde yanarak öldü. Kazada yaralanlar tedavi altına alındı. n AFYON

5.5 trilyonluk captacon elegeçti

Kapıkule Sınır Kapısı'nda, yurda 5,5 trilyon lira değerinde 1 milyon 267 bin 550 adet captagon hapı sokmak isterken yakalanan TIR sürücüsü tutuklanırken, 2 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yapılan açıklamaya göre, Mehmet Ateş yönetimindeki 33 D 5581 çekici ve 33 HR 625 dorse plakalı TIR'da, gizli bölmeye saklanmış toplam 220 kilogram, 1 milyon 267 bin 550 captagon hapı ele geçirildi. Mahkemeye çıkarılan sanıklardan Ateş tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne konuldu.



10 Ağustos 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED