AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

G Ü N D E M
Yılın düğünü bugün

Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile Reyyan Uzuner'in düğünü bugün yapılıyor. Kız evinin kına gecesini iptal etmesine sebep olan medya ilgisi, hazırlıklara damgasını vurdu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın küçük oğlu Bilal Erdoğan, bugün Lütfi Kırdar Kongre ve Kültür Sarayı'nda yapılacak büyük düğünle dünya evine giriyor. Hayatını bir mühendisin kızı olan Reyyan Uzuner'le birleştirecek olan Bilal Erdoğan, kız evine kına gecesini iptal ettirecek kadar bunaltıcı bir medya ilgisi altında hazırlandığı büyük nikah töreninde, hayatındaki en önemli imzasını atacak.

Lütfi Kırdar Kongre ve Kültür Sarayı'nda 10 binin üzerinde davetlinin katılımıyla gerçekleştirileecek olan düğün öncesi hem düğünün yapılacağı mekan hem de gelin ve damat evleri en yoğun günlerini yaşadılar. Bu telaşı en fazla hisseden ise yine Uzuner ailesi oldu. Başabakan'ın gelini olacak Reyyan Uzuner'in düğün töreninde giyeceği gelinliğini dün teslim alan Uzuner ailesinin Fatih'te yaşadıkları ev, yine gün boyunca ziyaretçi akınına uğradı.

Gazetecilere pişmaniye

Gelinin evine gelen Reyyan Uzuner'in babaannesi Sariye Uzuner basın mensuplarına pişmaniye gönderdi. Bu arada sabah erken saatlerde gelinin babası Orhan ve annesi Reyhan Uzuner, gelin Reyyan Uzuner'in Vatan Caddesi 29 Mayıs Hastanesi'nde tedavi gören dedesini ziyaret etmek amacıyla evden ayrıldılar.

Lütfi Kırdar'da tarihi gün

Öte yandan düğünün gerçekleştirileceği Lütfi Kırdar Kongre ve Kültür Merkezi'nin Rumeli Salonu, bugün uzun süredir yaşamadığı bir hareketliliğe sahne olacak. Lütfi Kırdar'da 1996 yılında gerçekleştirilen HABİTAT zirvesi ile 1999 yılındaki AGİT zirvesinde alınan güvenlik önlemlerinin benzeri bu kez Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın düğünü için alındı. Dün sabah saatlerinden itibaren düğünün yapılacağı Rumeli Salonu'nun etrafındaki tüm yolları 'Akrep' ismi verilen zırhlı araçlarla kontrol altına alan polis, daha sonra salonu adeta didik didik aradı. Bomba İmha Ekipleri'nin de katılmasıyla daha da artan güvenlik önlemleri, polis köpeklerinin Lütfi Kırdar'ın çevresini muhtemel bir patlayıcıyı maddeye karşı aramasıyla sürdü. Düğün hazırlıkları için Ankara'dan ses sistemleri getiren Organiser firması yetkililerinin yanlarındaki hoperlör gibi malzemeler de salona alınmadan önce, bomba imha ekipleri tarafından tek tek arandı.

Bu arada Lütfi Kırdar çevresinde uzun yıllardır sucuk ekmek ve çay satan seyyar satıcılar da güvenlik önlemlerinden nasibini aldılar. Polis yetkilileri seyyar satıcıları bulundukları yerlerinden uzaklaştırdılar. Ayrıca 17.30'da başlayacak olan düğün nedeniyle, Harbiye Orduevi ile Maçka Parkı arasında kalan bölgenin de trafiğe kapatılacağı öğrenildi. Diğer yandan bugün yapılacak düğüne yalnızca TRT ve Anadolu Ajansı muhabirlerinin alınacağı ve onların basın yayın organlarına fotoğraf ve görüntü servisi yapacağı kaydedildi.

5 BİN POLİS GÖREV YAPACAK

İstanbul emniyeti, Bilal Erdoğan'ın düğünü, bu düğüne gelecek İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin korunması ve akşam Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak Fenerbahçe-İstanbulspor maçına kilitlendi. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah Gayrettepe'deki hizmet binasında güvenlik önlemleriyle ilgili bir toplantı yapıldı. Düğünde yaklaşık 5 bin emniyet mensubu görev yapacağı bildirildi.

Düğünde güvenliği sağlamak üzere 23 emniyet müdürü, 10 emniyet müdür yardımcısı, 45 emniyet amiri, 350 polisten oluşan 35 trafik ekibi, bin 600'ü çevik kuvvetten olmak üzere 2 bin 285 polis, bayan katılımcıları aramakla görevli 600 bayan polis, provokasyonlara karşı 4 ekipten oluşan 48 özel harekat polisi görev yapacak. Ayrıca Ankara'dan 100 Başbakanlık koruması, bin 600 bakan ve milletvekili koruması gelecek. 4 bomba imha ekibi de hazır bulunacak. İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasından şehre girş-çıkışlar da polis ve jandarma tarafından sıkı kontrol altına alındı.

Bu arada alanda 3 polis kamerası kapalı devre yayınla katılımcıları ve çevreyi göz hapsinde tutacak. Basın emniyet şeridi dışında, Açık Hava Tiyatrosu'nun önünde bekletilecek. Salona sadece Anadolu Ajansı ve TRT ekibi girecek.

MEDYANIN YOĞUN İLGİSİNDEN KINA GECESİ YAPAMADILAR

Gelin evinde dün yaşanan en önemli hareketlilik ise gelin Reyyan Uzuner'in babaannesi Sariye Uzuner'in torununu ziyarete gelmesi oldu. Gelinin oturduğu apartmana girerken gazetecilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Sabriye Uzuner, torununun mürüvvetini göreceğinden dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi. Sariye Uzuner, apartmana girişi sırasında ayrıca torunu için kına gecesi yapılmayacağını da açıkladı. Uzuner ailesinin kına gecesini medyanın yoğun ilgisi yüzünden iptal etmek zorunda kaldığı öğrenildi.

Nikahı Gürtuna kıyacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''14. Uluslararası Kabuklu Meyveler Konseyi Kongresi''nde oğlu Necmettin Bilal Erdoğan'ın nikahına ilişkin soruları cevaplandırdı. Erdoğan, bir gazetecinin ''Nikahı kim kıyacak?'' sorusuna, ''Nikahı kimin kıyacağını merak ediyorsunuz. Nikahı Ali Müfit Bey kıyacak'' dedi. Gazetecinin, ''Belirlemekte zorlandınız mı?'' sorusuna karşılık da Başbakan Erdoğan, ''Siz zorlandınız. Böyle bir zorlanma yok'' cevabını verdi.

Veteriner de TRT koltuğuna aday
TRT Genel Müdürü adaylığı için bugüne kadar sadece 14 kişi RTÜK'e müracaat etti. Adaylık için başvuranlar arasında veteriner hekimden, ODTÜ Felsefe Bölüm Başkanı'na kadar değişik mesleklerden kişiler var
Arapları kaptırdık
Arap ülkelerinden beklenen turistler vize mecburiyeti ile karşılaşınca tatil tercihini değiştirdi. 15 bin dolayında turistin gelmesi beklenirken, bunların yaklaşık yüzde 50'sini Suriye, Lübnan ve Mısır'a kaptırdık.
Önce özel sınıf açtırdı şimdi de okul peşinde
Görme özürlü 2 çocuğu bulunan Diyarbakırlı Hüseyin Kara, okulda görme özürlüler için özel sınıf açtırdı. Kara, İçişleri Bakanı Aksu'dan görme özürlüler için özel okul kurmasını istedi.
Şehir ortasında tatil fırsatını yakalayın
Özel yüzme havuzuna girmek, 'kendin pişir kendin ye' bölümünde ailece mangal keyfi yapmak, 4. Murat Kulesi'nde kahve keyfi yapmak isteyenler için yeni bir adres
'Tekelleşme sansürün ikiz kardeşi'
Türkiye Gazeteciler Federasyonu 15'inci Başkanlar Konseyi Toplantısı, 51 ilin Gazeteciler Cemiyeti başkanının katılımıyla Kayseri'de yapıldı.
Sincan-Batıkent Metrosu mutlu sona yaklaşıyor
Ankara Metrosu'nun Kızılay-Batıkent güzergahının devamı niteliğinde olan 15.6 kilometrelik Batıkent-Sincan Organize Sanayi Bölgesi hattı üzerinde bulunan 11 istasyonun inşaat çalışmalarının yüzde 45'i tamamlandı.
En uzun pastırma
Kayseri'de bir firma 1 metre 35 santim uzunluğunda pastırma üretti. 7 kişinin bir aylık çalışmasıyla üretilen pastırma teşhir ediliyor.
Yarı fiyatına ikinci el kitaplar satılıyor
Lösemi maskesiyle soygun
Sağlıklı çocukların saçlarını kazıtıp yüzlerini tendürdiyotla boyayarak lösemi hastası gibi dilendiren, eşya-tebrik kartı sattıran ve sahte makbuzlarla para toplayanlara yardım yapılmaması istendi.
Göçükte ölü sayısı yediye yükseldi
Kısa kısa..



10 Ağustos 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED