AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

P O L İ T İ K A
'F-16 yapıyoruz ama
fındığı işleyemiyoruz'

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin üretimde geleneksel usulleri aşması gerektiğini belirterek, "F-16 uçağı yapan Türkiye'nin, işlenmeden çiğ ürün ihraç etmesi milyonlarca üretici için haksızlıktır'' dedi.

  • İSMAİL ZELVİ

    Başbakan Tayyip Erdoğan, "F-16 uçakları yapan Türkiye'nin işlemeden ürün ihraç etmesi milyonlarca üretici için haksızlıktır" dedi.

    İstanbul Conrad Oteli'nde düzenlenen ve 44 ülkeden 300'ü aşkın kişi katıldığı "14. Uluslararası Kabuklu Meyveler Konseyi Kongresi"nde konuşan Erdoğan, üretimde kalitenin yanısıra tanıtım faaliyetlerinin de önem taşıdığını dile getirdi. Erdoğan, Fındık Tanıtım Grubu'nun çalışmalarını takdirle karşıladıklarını söyledi. Erdoğan, Uluslararası Kabuklu Meyveler Konseyi Başkanı Cüneyt Zapsu ve yönetim kurulu üyelerini de kutlayarak, "Demek ki, hakikaten 'her gün bir avuç fındık iyi gelir' sloganı isabet bulmuştur. Fındık A grubu ilaç sertifikası almıştır. Her gün 42 gram, badem, fındık yediğimizde kalp hastalığı riski azalmaktadır" dedi.

    Fiskobirlik'e karışmayacağız

    Ülkemizdeki tüm ürün ve araçların modern şekilde işlenmesi gerektiğini de ifade ederek, ''F-16 uçakları yapan Türkiye'nin, işlenmeden çiğ ürün ihraç etmesi de milyonlarca üretici için haksızlıktır'' diyen Erdoğan, şunları söyledi: "Fiskobirlik'e hükümet karışmayacaktır. Fiskobirlik piyasa yapıcı rolünden çıksın, ürün çok olduğu zamanlarda piyasayı da regüle etsin, üreticiyi sıkıntıya sokmasın."

    İhracat hedefi 40 milyar dolar

    "Türkiye, tarihi bir sıçrama noktasında bulunuyor" diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Demokrasi, güven ortamı, istikrar geliştikçe ülkemizin önemi tüm dünyada her geçen gün daha fazla hissediliyor. Gerçekleştirdiğimiz reformlar, ülkemizin AB ile dünya ile bütünleşmede temel önceliğini oluşturuyor. İhracatımızda bu yıl 40 milyar dolar hedefini aşmak istiyoruz. Temmuzda Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırdık. 4 milyar 243 milyon dolarlık ihracat yaptık. Yılın ilk 7 ayının ihracatı, geçen yıla göre yüzde 34,5 artarak 25 milyar doları geçti. Enflasyon 3 aydır dize gelmiş durumda. Demokrasiye yatırım yapmak ekonomiyi, ekonomiye yatırım yapmak da demokrasiyi geliştirecektir."

    Babacan: Tünelin ucunda ışığı gördük

    Devlet Bakanı Ali Babacan, dünya fındık üretiminin yüzde 70'ini Türkiye'nin gerçekleştirdiğini belirterek, bu üretimin büyük bölümünün ihraç edildiğini söyledi. Babacan, "Ekonomik, siyasal ve sosyal alanda Türkiye gözle görülür bir iyileşme sürecine girmiştir. Ülkemiz, tünelin ucundaki ışığı görebilir hale gelmiştir. Türkiye artık önünü görebilmektedir ve hedeflerine kararlı adımlarla ilerlemektedir. AB yolundaki adımlar, demokratikleşme, özgürleşme ve insan haklarına ilişkin düzenlemeler, güven ortamı, ekonomideki iyiye gidişi desteklemektedir" dedi.

    INC Başkanı Zapsu'dan Başbakan Erdoğan'a övgü

    Kabuklu Meyveler Konseyi (INC) ve Kongre Başkanı Cüneyt Zapsu da, hükümetin 9 ay önce iktidara geldiğini ve Türkiye'de enflasyonun son 3 ayda eksiye geçtiğini belirterek, bunun büyük bir başarı olduğunu söyledi. Borçlanma faiz oranlarının 70'lerden 40'lara düştüğünü, bunun hükümetin büyük başarısı olduğunu kaydeden Zapsu, Başbakan Erdoğan'ın 8-9 aydır günde 4-5 saat uyku uyuduğunu dile getirerek, INC'nin "Onursal Altın Fındık Ödülü"ne bu yıl Başbakan Erdoğan'ın layık görüldüğünü açıkladı.

    Irak için üçlü zirve
    Irak'a asker gönderilmesi konusunda "devletin" tavrı Çankaya'daki zirvede belli olacak. Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Özkök, perşembe günü biraraya gelecek.
    İcraatın İçinden kitabı
    Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan tarafından kurulan iki AK Parti hükümetinin icraatı kitap haline getirildi. Bu kitap, aynı zamanda muhalefetin eleştirilerine de cevap niteliği taşıyor.
    Rum-Yunan ikilisinden 'gümrük birliği' tehdidi
    Yunanistan Dışişleri, Türkiye ile KKTC'nin Gümrük Birliği anlaşması imzalamasının, "Türkiye'nin AB perspektifini olumsuz etkileyeceğini" öne sürdü.
    Erdoğan'a 7 bin mektup
    Başbakan Erdoğan'a, sadece Temmuz ayında rekor düzeyde dilekçe geldi. İhbar ve şikayet içeren 21 bini aşkın dilekçe için teftiş kurullarına talimat verildi.
    Kısa kısa..



  • 10 Ağustos 2003
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED