AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

S P O R
GALATASARAY'DA HAKAN'A ŞÜKÜR

Sarı-Kırmızılı takım ilk yarıyı Saffet'in attığı golle 1-0 yenik kapadı. İkinci yarıda gollerin sahibi kraldı.

Sezonun ilk sınavını Olimpiyat Stadı'nda Diyarbakır karşısında veren Galatasaray zor da olsa maçı 2-1 kazanıp 3 puanı alarak iyi bir başlangıç yaptı. Karşılaşmanın tek skandal tarafı Olimpiyat Stadı'nda elektiriklerin iki kez kesilmesi ve oyunun toplam 13 dakika durmasıydı. Taraftarlarının farklı galibiyet beklediği Galatasaray karşılaşmada ilk golü yiyen takım oldu. Yaklaşık 60 bin taraftarının desteğini arkasına alan ancak rüzgara karşı oynayan Sarı-Kırmızılı takım iyi kapanan rakibi karşısında posizyon bulamazken 10. dakikada Diyarbakırspor, Saffet'in attığı golle 1-0 öne geçti. Pozisyonda Murat Hacıoğlu'nun Galatasaray savunması arkasına attığı derin topa depar atan Saffet, kaleci Mondragon'u da çalımladıktan sonra boş kaleye plaseledi: 0-1. Golden sonra rakip sahada etkili olmaya çalışan Galatasaray orta saha ve ileride iyi organize olamayınca kalesinde bol bol tehlikeler yaşadı. Diyarbakırspor bu yarıda 3 net gol fırsatından yararlanamadı. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 konuk ekibin üstünlüğüyle sona erdi.

DEĞİŞİKLİKLER YARADI

Maçın ikinci yarısına Ayhan'ın yerine Bülent, Berkant'ın yerine de Arif'i alarak başlayan Sarı-Kırmızılı ekibin beraberlik golü gecikmedi. 52. dakikada Ergün'ün ceza alanı dışından vurduğu sert şutta top Diyarbakır savunmasında Burhan'ın ayağından dönünce seken topu iyi izleyen Hakan Şükür, plase bir vuruşla skora denge getirdi.1-1. 66. dakikada ise Diyarbakır savunmasının arkasına düşen topu kovalayan Hakan golcülüğünü bir kez daha gösterip Galatasaray'ı 2-1 öne geçiren golü atarak takımının ilk maçta 3 puan almasını sağladı.

Elektirik iki kez kesildi

Süper Lig'in ilk haftasında kapılarını Galatasaraylı taraftarlara açan 125 milyon dolarlık Olimpiyat Stadı'nın elektirikleri iki kez kesildi ve oyun durdu. Karşılaşmanın ikinci yarısının 57. dakikasında sönen ışıkların bir bölümü sahayı alaca karanlığa çevirdi. 8 dakika aradan sonra başlayan karşılaşmanın 75. dakikasında tekrar kesilen elektirikler yüzünden oyun bir kez daha durdu.

ULAŞIMDA SORUN YAŞANMADI

Galatasaray-Diyarbakır maçı öncesinde iki takımın taraftarlarının da Olimpiyat Stadı'na gelişlerinde bir problem yaşanmadı. Stada yan yoldan bağlantı yapan 900 metrelik yolda kuş uçurtmayan polis, taraftarların bu yola araçlarını park etmelerini engellediler. Polisler, stadın çevresindeki otoparklar için de taraftarları yönlendirerek karmaşa yaşanmasına mani oldular.

İETT SEFER DÜZENLEDİ

İETT, İstanbul'un 10 önemli merkezinden otobüsler kaldırarak, taraftarları stada taşıdı. Otobüsler taraftarları stadın bir kilometre kadar yakınına getirirken, seyirciler bu mesafeden stada yürüyerek ulaştılar.

Spor Yazarları
Taylan Uygur: Kamil Anahar:
Bir dargın... Bir barışık... İkisi de kazanamadı
Güray Soysal:
Herşey yalan bu doğru
LİGİN 45 YILLIK MAZİSİ
F.Bahçe huzurlarınızda
Fenerbahçe'nin süper transferi hooijdonk ile birlikte Aurelio bugün ilk kez Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda taraftarların karşısına çıkacak.
Trabzon, Konya'dan ZOR ÇIKTI
Konyaspor, Ogün'ün kırmızı kart görmesiyle 55 dakika 10 kişi oynadı. Trabzon'dan Yattara ve Hüseyin son 10 dakikada oyundan atıldı.
Gençler'e Elazığ ders verdi
Şampiyonluk hedefleyen Başkent ekibi öne geçtiği maçta Effa, Da Silva ve Eser'in gollerine engel olamadı ve Doğu ekibine kendi sahasında mağlup oldu.
LUCESCU taşlar oturuyor
Lucescu, Samsun maçındaki futbolun gelecek için umut verdiğini söyledi.
BURSA'dan gol sesi çıkmadı
Yeni sezona iddialı giren Yeşil-Beyazlılar kendi sahasında Gaziantep'e puan verdi.



10 Ağustos 2003
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED