AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Rau'dan Türk doktora liyakat nişanı

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Charite Hastanesi'nin estetik cerrahi bölümü başhekimi Ayşe Gül Schmidt'e, Cumhurbaşkanı Johannes Rau tarafından liyakat nişanı verildi. Cumhurbaşkanı Rau, Cumhurbaşkanlığı konutu olan Bellevue Sarayı'nda düzenlenen törende, sosyal yaşama önemli katkı sağlayan 45 kişiye liyakat nişanı verdi. Estetik cerrahide, özellikle küçük çocuklarda yaptığı başarılı ameliyat yöntemlerinden dolayı liyakat nişanına layık görülen Ayşe Gül Schmidt, büyük gurur duyduğunu belirterek, "Bu benim için Oscar ödülü almak gibi bir şey" dedi. Liyakat nişanı alanlar arasında ünlü sinema oyuncusu Iris Berben ile tanınmış televizyon sunucusu Alfred Biolek de bulunuyor.


  • Bingöl'deki deprem korkuttu

    Bingöl'de önceki gün akşam saatlerinde meydana gelen orta şiddette deprem vatandaşlara korkulu anlar yaşattı. 1 Mayıs depreminin psikolojik baskısını üzerlerinden atamayan Bingöl halkı, önceki akşam saat 20.33'de merkez üssü Bingöl'ün Sancak Beldesi olan 3.9 büyüklüğündeki deprem ile sarsıldı. Depremde can ve mal kaybının yaşanmaması sevindirdi.


  • Daha iyi düşünmek için zeka oyunları

    Katılımcıların, düşünme alışkanlıklarını ve yeteneklerini arttırmayı amaçlayan Türkiye Zeka Oyunları Yarışması'nın 8.'si 5 Ekim'de başlıyor. Türkiye Zeka Vakfı'nın, Milli Eğitim Bakanlığı, ODTÜ ve TÜBİTAK ile birlikte organize ettiği yarışma, bu yıl 'Oyun 2003' adıyla düzenlenecek. Yarışma, 5 Ekim Pazar günü 3 aşamada gerçekleştirilecek sınavlardan sonra, 21 Aralık Pazar günü yapılacak ödül töreni ile son bulacak. Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı ise, herkesi, daha iyi ve daha doğru düşünen insanların yetişmesine katkı sağlamayı amaçlayan yarışmaya katılmaya çağırdı.


  • Kapkaççılar yine terör estirdi

    Kapkaççılar terör estirmeye devam ediyor. Yenimahalle'de önceki akşam bir kapkaçcının hedefi olan İlknur Arslan, olay sırasında hastanelik oldu. Çantasını çaldıran talihsiz kadına ilk müdahale vatandaşlar tarafından yapıldı. Kaldırımda yatan İlknur Arslan, uzun bir süre ambulansın gelmesini bekledi. Arkadaşı ile birlikte cadde üzerinde yürürken kapkaççıların hedefi olan Arslan tedavi altına alındı. Aynı saatlerde Altındağ'da yaşanan bir başka kapkaçcılık olayında ise Nihal Göçer ve kızı, tinerci olduğu belirtilen bir kişinin hedefi oldular. İskitler İstanbul yolu üzerinde Opet Petrol İstasyonu'nun karşısında kapkaçcı tarafından çantası alınmak istenen Nihal Göçer ve kızı, kapkaçcıya direnerek son anda çantalarının çalınmasını engellediler. Polis her iki olayla ilgili çevre sokaklarda araştırma yaptıysada sonuç alamadı.


  • Koreli doktorlar, Kayseri'de şifa dağıtacak

    Koreli doktorlar, Erciyes Üniversitesi'nde, "Doğu tıbbi uygulamaları" gerçekleştirecek. Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zeki Yılmaz, yaptığı açıklamada, Güney Kore'deki Kore Doğu Tıbbı Servisi (KOMSTA) ile yaptıkları işbirliği çerçevesinde, bir grup doktorun Kayseri'ye gelerek konferans vereceklerini, bilimsel toplantıların yanı sıra hasta muayenesi de yapacaklarını söyledi. Koreli doktorların, özellikle eklem ve bel ağrıları ile romatizmal şikayetleri olan hastalara yönelik akupunktur tedavileri gerçekleştireceklerini belirten Prof. Dr. Yılmaz, şunları kaydetti: "Kore'den üniversitemizin davetlisi olarak gelecek bir grup doktor, yarından itibaren 3 gün süreyle bilimsel çalışmaların yanı sıra hasta muayenesi yapacak. Mediko-sosyal merkezinde yapılacak muayeneler için hastalardan 50 milyon lira talep edilecek. Bu ücretin hasta muayenesi ile ilgisi yok. Bu normal bir tedavi değil, özel bir hizmettir. Bu nedenle Erciyes Üniversitesi Vakfı'na gelir sağlanması için hastalardan ücret talep edeceğiz." Koreli doktorlar, geçen yıl da Erciyes Üniversitesi'nde doğu tıbbı yöntemleriyle hasta muayenesi yapmış, ancak doktorların ücret almadan muayene yaptıklarını öğrenen hastalar, üniversite yönetiminin kendilerinden 40 milyon lira talep etmesine tepki göstermişlerdi.


  • 'Para uzatma' davasında tahliye

    Sivas'ta geçen yıl, yolcu minibüsünde, "para uzatma'' nedeniyle başlayan ve bir öğretmenin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili 10 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle yargılanan sanık, tahliye edildi. Sivas 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanık Yaşar Karadağ hazır bulunurken, müştekiler Hatice, Sinem ve Figen Tarıkahya duruşmaya katılmadı. Mahkeme heyeti önce TCK'nın 452/2. maddesi gereğince 6 yıl hapis cezası öngördüğü tutuklu sanık Yaşar Karadağ'ın TCK'nın indirim öngören maddelerinden faydalanmasına ve tutuklu kaldığı süre gözönüne alınarak cezaevinden tahliyesine karar verdi.


  • Emekli uzman çavuşun dehşeti

    Yozgat'ın Yerköy ilçesinde iki kardeş arasındaki anlaşmazlık, her ikisinin de ölümüyle sonuçlandı. Emekli uzman çavuş Muzaffer Yapıcı, önceki akşam Yerköy'deki internet kafelerinde, kardeşi Osman Yapıcı ile "kafeyle ilgilenmediği'' gerekçesiyle tartıştı. Tartışma sırasında sinirlenen Muzaffer Yapıcı, üzerinde taşıdığı tabancasıyla önce kardeşi Osman Yapıcı'ya ateş etti, sonra da tabancayı başına dayayarak intihar etti. Ağır yaralanan iki kardeş, önce Yozgat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Muzaffer ve Osman Yapıcı'nın, daha sonra sevkedildikleri Ankara Numune Hastanesi'ne götürülürken yolda öldüğü bildirildi. Muzaffer ve Osman Yapıcı'nın cenazelerinin sabaha karşı tekrar Yerköy İlçesine getirilerek, morga kaldırıldığı belirtildi.


  • Kayseri İmarbank'ın camları kırıldı

    İmar Bankası'nın Kayseri Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Merkez Şubesi'nin camları, gece yarısı kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce taş atılarak ve tekmelenerek kırıldı. Banka alarm sisteminin çalışması üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, camları kıran kişi ya da kişileri yakalayamadı. Polis ekipleri, daha sonra İmar Bankası'nın Sivas Caddesi'ndeki diğer şubesinin önüne giderek olası bir saldırı için tedbir aldılar. Bazı görgü tanıklarının, şişman bir bayanın banka şubesinin camlarına taş atıp olay yerinden kaçtığını bildirmesi üzerine polis çevrede arama yaptı ancak eşkale uyan bir kişi bulamadı. İmar Bankası'nın Merkez ve Sivas Caddesi şubelerinin camları 15 gün önce de yine kimliği belirlenemeyen kişilerce taş atılarak kırılmıştı.


  • Kur'an kursundaki patlamada 3 tahliye

    Kayseri'de, 10 öğrencinin ölümüne yol açan Kur'an kursundaki patlama ile ilgili tutuklu olarak yargılanan 3 sanık tahliye edildi. Taşçıoğlu Yatılı Kuran Kursu ve Hafız Okulu'nda, 10 öğrencinin ölümü, 12 öğrenci ve bir öğretmenin yaralanmasına neden olan patlama ile ilgili 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davanın duruşmasına Rahmi Kurudirek, Ömer Deredeğirmenli ve Zeynel Abidin Kaya ile tutuksuz sanıklar Ömer Erdoğan ve Arif Demirezen katıldı. Mahkeme, sanıkların tutuklu bulundukları süreyi dikkate alarak tahliye kararı vererek duruşmayı erteledi.


  • Eski Gençlik ve Spor Müdürü Mutlu'ya dava

    Eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Kemal Mutlu hakkında, "görevini kötüye kullandığı" iddiasıyla dava açıldı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Fethi Şimşek tarafından hazırlanan iddianamede, Mutlu'nun, Antalya Turgut Özal Spor Tesisleri'ni, Merkez Muhasebe Yönetmeliği ve Başbakanlık genelgelerine aykırı olarak Gençlik ve Spor Vakfı'na devrettiği, vakfın daha sonra bu tesisleri Metiş A.Ş'ye verdiği kaydedildi. İddianamede, Gençlik ve Spor Vakfı'na sosyal güvenlik paylarının aktarıldığı öne sürülerek 1 yıldan 3 yıla kadar hapis isteniyor.


  • Gürültü yapan 123 kişiye 70 milyar ceza

    Çevre ve Orman İl Müdürü Mesut Niziplioğlu, gürültü yaparak çevreyi rahatsız ettiği belirlenen 123 kişiye 70 milyar 363 milyon lira para cezası verildiğini, 230 işyerinin de denetlendiğini bildirdi. Gürültü kirliliğine neden olan 53 işyerine gürültü monitörü takıldığını ve monitörlerin düzenli olarak çalıştırıldığını belirten Niziplioğlu, şöyle devam etti: "Yaptığımız denetimler sonucunda, işyerlerinin gürültü monitörlerini düzenli olarak çalıştırdıklarını tespit ettik. İlde, kaset satışı yapan 40 işyeri bulunuyor. Bu işyerlerine de hoparlörle dışarıya gürültü vermemeleri için gerekli uyarıyı yazılı olarak yaptık."


  • Erdoğan'ın yeğeni kaza yaptı

    Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yeğeni ve yakın koruması Ali Erdoğan, önceki akşam İstanbul'a giderken İzmit'te trafik kazası geçirdi. Hastaneye kaldırılan Ali Erdoğan'ın alnına 28 dikiş atıldı. Ali Erdoğan, önceki akşam Ankara'dan İstanbul'a giderken İzmit Dilovası mevkiinde kaza yaptı. AK Parti Genel Merkezi'ne ait araçta tek başına olduğu öğrenilen Ali Erdoğan'ın kaza sonrasında sağ ayağında çatlak, kaburgalarında ise ezilme meydana geldi. Ali Erdoğan'ın alnında ise çarpma sonrasında büyük bir açık oluştu. İzmit Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Ali Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğu, alnına 28 dikiş atıldığı bildirildi.


  • Yaşlılar 'İkinci Bahar'larını kutladılar

    "1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü", Ümitköy Huzurevi'nde düzenlenen törenle kutlandı. Törene, huzurevi sakinlerinin yanısıra Çankaya Belediye Başkanı Haydar Yılmaz ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Şükrü Akdoğan katıldı. Haydar Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, bugünü yaşlıların hayatlarındaki "ikinci bahar günü" olarak nitelendirerek, kendilerini tebrik etti. Yılmaz, yapımına başladıkları "İkinci Bahar Evleri"nden 4'ünü ay sonuna kadar Çankaya'nın çeşitli semtlerinde kullanıma sunacaklarını ifade etti. Yılmaz daha sonra "İkinci Bahar" şarkısı eşliğinde huzurevi sakini Ferfuri Keskin ile dans etti. Sanatçılarca seslendirilen türkülerle duygulanan yaşlılar, kimi zaman mikrofonu alıp şarkılar söyledi, halay çekti.



    2 Ekim 2003
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED