AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Ergin kardeşlerin duruşması ertelendi

Nuri Ergin ile kardeşlerinin de aralarında bulunduğu 16 sanığın, 2 kahvehanenin taranması ve tehditle para istenmesi olaylarına ilişkin yargılanmalarına devam edildi. İstanbul 1 No.'lu DGM'deki duruşmaya, Nuri Ergin'in de aralarında bulunduğu 10'u tutuklu 11 sanık katıldı. Cezaevinde tutuklu bulunan Vedat Ergin, duruşmanın ardından İstanbul DGM'ye getirilince, cezaevi aracından indirilmedi. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.


  • GÖÇ-DER'DEN koruculuğun kalkması için dilekçe

    Göç Edenler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Abdülhalim Gümüş, "koruculuğun kaldırılması" istemini içeren 30 bin imzalı dilekçeyi, TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Yahya Akman'a sundu. Gümüş, korucuların boşaltılan köylerdeki tarlaları gasp ederek ekip biçtiklerini, bu nedenle de geri dönmek isteyen köylüleri engellemeye çalıştıklarını söyledi. Abdülhalim Gümüş, genel bir af çıkartılması geretkiğini de savundu. Yahya Akman ise, hükümetin özendirici uygulamalarla korucuların sayısının azaltılması ve geri dönüşlerin kolaylaştırılması için çalıştığını ifade etti.


  • KADEK üyesi bir kişi Şırnak'ta teslim oldu

    Irak'tan gelen terör örgütü PKK/KADEK üyesi, Topluma Kazandırma Yasası'ndan yararlanmak için teslim oldu. Şırnak Valiliği Topluma Kazandırma Merkezi Başkanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, Irak'tan gelen bir kişi Şırnak'ın Silopi İlçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim oldu. Örgüt mensubunun durumunun incelendiği belirtildi. Bu arada, Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçleri, ilçe girişinde, A.Ö. yönetimindeki 73 M 1715 plakalı minibüste arama yaptı. Minibüsün "zula" diye tabir edilen gizli bölmelerinde, 11 adet Kalaşnikof marka tüfek ile 30 adet çeşitli çap ve markada tabanca bulundu. A.Ö. gözaltına alındı.


  • Sağlık liseleri MEB'e devredilecek

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Karadeniz turu çerçevesinde bakanlığına bağlı hastanelerin sorunlarını yerinde incelemek amacıyla geldiği Çorum'da, sağlık meslek liselerinin 2004 yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) devredileceğini açıkladı. Akdağ, Çorum Devlet Hastanesi ve ek bina inşaatı, Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Yavruturna Sağlık Ocağı ve Ana-Çocuk Sağlığı Merkezi'ndeki incelemeleri sırasında yaptığı açıklamalarda, kısıtlı olanaklarına rağmen kamu, özel sektör ve hayırsever vatandaşların imkanlarını birleştirerek, sağlık hizmetlerini kaliteli hale getirmeye çalıştıklarını söyledi. Sağlık meslek liselerinin 2004 yılından itibaren MEB'e devredileceğini bildiren Bakan Akdağ, "Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde artık lise mezunu hemşire, ebe, yardımcı sağlık personeli kabul edilmeyecek. Bu nedenle Sağlık Meslek Liseleri MEB'e devredilecek. Çünkü kontenjanları artırmak işsiz sayısını çoğaltmaktan başka bir şey değil" dedi.


  • Urfa'nın köyleri kızamık aşısı dağıtımını bekliyor

    Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı köylerde kızamık aşısı sıkıntısı yaşanıyor. Viranşehir'de kızamık aşısına ihtiyaç köylerin başında Kemberli, Yeşilalıç, Anıt, Gözlek, Altunbaşak ve Bakacak köyleri geliyor. Yanlızca kendi köylerinde 0 ile 7 arasında değişen 30 çoçukta kızamık vakasının görüldüğünü söyleyen Kemberli Köyü Muhtarı Mubarek Talay, çocuklarını ilçede bulunan hastane ve sağlık ocaklarına götürdüklerini ancak aşı bulunmadığı için hiçbir müdahele yapılmadan geri gönderildiklerini ifade etti. Şanlıurfa Sağlık İl Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. İlker Kat, kızamık aşısının geldiğini hemen müdahalelere başlayacaklarını söyledi. Dr. Kat, önümüzdeki günlerde kızamıkla ilgili 'Çocuk Felci Aşı Günleri' benzerinde olduğu gibi kampanya başlatacaklarını söyledi.



    3 Eylül 2003
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED