AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

K Ü L T Ü R
Vizontele masalı sürüyor

Van'ın Gevaş ilçesinde çekimi süren Vizontele Tuuba basına tanıtıldı. Filminden "masal" olarak söz eden Yılmaz Erdoğan 'Rakibimiz birinci Vizontele'dir" dedi.

Van'ın Gevaş İlçesi'nde çekimi devam eden 'Vizontele-Tuuba' filmi basına tanıtıldı. Film setinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Yılmaz Erdoğan, 15 gün önce başladıkları filmin çekiminin ön çalışmasının üç ay önce başladığını, çekimlerin 25 gün daha devam edeceğini söyledi. "Gevaş eski Gevaş, ancak bu sefer anlattıklarımız farklı'' diyen Erdoğan, Vizontele Tuuba'nın üç yıl önce çekilen Vizontele masalının ikinci halkası olduğunu, Gevaş'ta bir Vizontele Masal dünyası kurduklarını ifade etti. Erdoğan, şöyle devam etti: "Birinci Vizontele'den sonra, seyircinin bize ikinci film yaptıracak sayıda bilet alması halinde yeni film yapacağımızı belirtmiştik. Biz, meslekten kazandığımızı yeniden bu mesleğe harcayan insanlarız. Bu nedenle bu büyük bir prodüksiyondur. Birinci Vizontele filmi, bizim rakibimizdir. ilk Vizontele filminin izleyici sayısını geçmek için elimizden geleni yapacağız."

Filmde Doğu Anadolu Bölgesi'ne sürülmüş bir devlet memuru rolünü üstlenen sanatçı Tarık Akan da, filmin içerik bakımından zengin ve kaliteli olduğunu dile getirdi.

400 OYUNCULU FİLM AY SONU VİZYONDA

Yılmaz Erdoğan'ın senaryosunu iki yılda yazdığı filmde yaklaşık bin 400 oyuncu rol alıyor. Tarık Akan, Demet Akbağ ile Altan Erkekli'nin rol aldığı filmde İclal Aydın ve Tuba Ünsal da oyuncu olarak bulunuyor. Çekimine 15 gün önce başlanan filmin çekim platosunda 14 ev, 22 dükkan, 1 sinema salonu, 1 benzin istasyonu, 1 otobüs terminali, sokaklar ve caddeler yer alıyor. Çekimleri, Eylül sonunda tamamlanacak film şubat 2004'de seyirciyle buluşacak. Film nedeniyle Gevaş'a bugüne dek 300 milyar lira yatırım yapıldı, günde ortalama 300 Gevaşlı filmde istihdam edildi.

Otuz yıl önceki kendini oynuyor

Hakkari'de, 30 yıl önce Foto Enver Fotoğraf Stüdyosu'nu işleten Enver Özkahraman, Van'ın Gevaş İlçesi'nde çekilen "Vizontele Tuuba" filminde geçmişinin rolünü alıyor. Vizontele filmini, hayatının bir bölümü ve çocukluğundan bir masal olarak değerlendiren Yılmaz Erdoğan, Gevaş'ta kurduğu çekim platosuyla dönemin 'Hakkari'sini en ince ayrıntılarıyla anlatmaya çalışıyor. Dönemin 'Hakkari'sini yansıtan çekim mekanında, fotoğraf sanatçısı Enver Özkahraman'ın 30 yıl önce işlettiği Foto Enver Fotoğraf Stüdyosu da yer alıyor. Vizontele Tuuba filminde Foto Enver Stüdyosu'nun sahibi olarak rol alan Özkahraman, Hakkari'de 30 yıl önce aynı stüdyoyu işlettiğini ifade etti. Yılmaz Erdoğan'ın çocukluk dönemini de yakından bilen Özkahraman, bu filmde anılarının yeniden canlandığını, bunun da farklı bir heyecan yarattığını dile getirdi. Van'da fotoğraf sanatçısı olarak yaşamını sürdüren Özkahraman, aynı zamanda filmdeki sahneleri de kendi objektifinden görüntülüyor.



3 Eylül 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED