AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

Y A Z A R L A R

İşkenceyi gördüm

Evet, 'işkenceye' bizzat şahit oldum. "Nerede" ve "nasıl oldu" derseniz, cevabını da vereyim.

İşkence yeri, Gençlik ve Spor Ankara İl Müdürlüğü'nün ikinci katında, Şube Müdürü Metin Odabaşı'nın odası.

İşkencenin gerekçesi ise, yarın Ankara'da oynanacak Gençlerbirliği-Beşiktaş maçı ile ilgili. İşkenceye uğrayan ise, Şube Müdürü Metin Odabaşı.

Odabaşı'nın odasında tam bir saat oturdum ve gelen davetiye isteklerinden ben bunaldım ve binayı terk ettim, ama O sıkılmadı. Şeref tribününde (A) ve (B) olarak iki bölüm var. Yani buraya 700 kişi girebilecek. Davetiye talebinde bulunanların rakamı ise 4 bine yakın. Yanlış okumadınız 4 bine yakın kişi, Şeref tribününde oturmak istiyor. Buradaki yer miktarı ise 700 kişilik.

Daha fazlasını yapabilecek bir babayiğit varsa, işin içinden çıksın bakalım. Davetiye isteme kuyruğunda, kimler yok ki?..

Milletvekilleri, Bakanlıklar, Cumhurbaşkanlığı, Merkez Komutanlığı, Futbol Federasyonu yetkilileri, maçı oynayacak kulüplerin yöneticileri hep bu isteğin içinde yer alıyor. Bunlara ilaveten, kamu kuruluşlarının müsteşar ve genel müdürlerini eklersek, işin içinden nasıl çıkılmayacağı kendiliğinden görülür. Ben bir saat bu 'işkenceye' şahit oldum. Daha fazlasına dayanamadım ve binayı terk ettim. Onun için, 'işkenceyi' izlemek isteyenler varsa, Metin Odabaşı'nın odasına buyursun.

Personeli mağdur eden adam

Bir dönem Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nde görev yapan Genel Müdür yardımcısı Ferhat Karahan, görevden ayrılmadan kısa bir süre önce, kendisine bağlı personelin 65'ine kötü 'teksiye' vermiş.

Bunun işlemini ise, Genel Müdürlüğün yeni kadrosu yerine getirmek zorunda kaldı.

Genel müdürlük personeli, mağdur olan 65 kişiye kötü 'teksiye' ile ilgili kağıtları tebliğ ederken, onların mahkemeye gitme konusunda da açık kapı bıraktı. Şimdilerde, bazı personeline kötü 'teksiye' veren eski Genel Müdür yardımcısı Karahan, teşkilat avukatları tarafından mahkemeye verildi.

Geçmiş olsun

Biraz da bizden haber verelim, isterseniz.. Spor yazarı dostlarımızdan Doğan Ersavaş, geçenlerde ufak bir ameliyat geçirdi. Kalbinden rahatsızlanan Ersavaş, Güven Hastahanesi'nde geçirdiği başarılı operasyonla, tekleyen kalbinin bu sıkıntısını ortadan kaldırttı.

Şimdilerde evinde dinlenen Ersavaş, bir yandan sağlığına kavuşmanın sevincini yaşarken, diğer taraftan da, hayatının değişmez parçası olarak gördüğü sigaradan da mecburen uzak kalacak.

Güzel bir haber

Bingöl depremi yüreklerimizi dağladı. Hele hele öğrenim yaşındaki gençlerin, binanın altında kalıp, hayata gözlerini kapamalarının hüznü, hiçbir zaman kalbimizden çıkmayacak.

Bu acı ile yaşadığımız şu günlerde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Bingöl Valiliği'ne bir yazı göndererek, mağdur olan 80 gencimizi yaz spor kamplarına davet etti. Hem de bu gençlerimizin cebinden bir kuruş çıkmayacak. Gençlerimiz, Çeşme, Kuşadası, Çanakkale ve Güzelyalı'da depremin izlerini yok etmek için dinlenip, güzel bir tatil yapma imkanını elde edecekler. İşin mimarı Genel Müdür Mehmet Atalay ve personelini bu nedenden dolayı da kutlarım.

Nihayet çalıştı

Uzun süredir hizmet vermeyen 19 Mayıs Stadı'ndaki skorbord nihayet tamir edildi.

İspanya'dan beklenen parça, geçen hafta oynanan Ankaragücü-Trabzonspor maçından üç saat önce Ankara'ya geldi ve yerine takılıp, çalışmaya başladı..


16 Mayıs 2003
Cuma
 
GÜRAY SOYSAL


Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED