AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

K Ü L T Ü R
Bu yaz tiyatro sokakta

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 19 Mayıs tarihinde başlayacak olan İstanbul-Mekan-Tiyatro Projesi ve 19. Gençlik Günleri ile sanatseverleri, açık hava mekanlarında buluşturmaya hazırlanıyor.

  • HALE KAPLAN ÖZ
    Tarihi boyunca medeniyetlere beşiklik etmiş olan İstanbul, şimdi büyüleyen mekanlarında tarih kokusu içinde tiyatroseverlere kucak açıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın 19 Mayıs tarihinde başlayacak İstanbul-Mekan-Tiyatro Projesi ve 19. Gençlik Günleri kapsamında yapılacak bir dizi etkinlik, İstanbul'u, tarihi ve sokak seslerini sanatla biraraya getiriyor. Altın boynuzun tacının dekor olduğu proje kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerin tanıtımı amacıyla yeni köprünün inşasıyla Balat'a taşınan eski Galata Köprüsü üzerinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Nurullah Tuncer, geçmişten gelen mekanları seyirciyle buluşturmak istediklerini ve Galata Köprüsü'nü, sanatın ikinci adresi olmasını hedeflediklerini söyledi. Muharrem Ergül ise seçilen mekanların kültürel dokusu üzerinde durdu ve ileride iki yakayı birleştirme işlevini yitiren bu köprünün kültür merkezi olarak farklı bir amaca hizmet edebileceğinin haberini verdi.

    İstanbul mekanlarında tiyatro

    İstanbul'un fethinin 550. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen İstanbul-Mekan-Tiyatro Projesi kapsamında Sultanahmet Meydanı, Rumelihisarı ve Galata Köprüsü'nde sahnelenecek oyunlar ücretsiz seyredilebilecek. İlk olarak 19 Mayıs'ta Sultanahmet Meydanı'nda Düğün ya da Davul adlı oyun sahne alırken bu oyunu Galata Köprüsü'nde 25 Mayıs'ta, Tiyatro Şarkıları ve Şiirlerle İstanbul etkinliği takip edecek. Proje kapsamında Rumelihisarı'nda Bizans Düştü sahnelenirken, Galata Köprüsü'nde, Bir Adam Yaratmak, Para, Sınır'daki Ev, Gelin ile Kaynana, III. Richard ve Memleketimden İnsan Manzaraları adlı oyunlar seyredilebilecek.

    19. Gençlik Günleri

    "Yeniden Köprü" söylemiyle yola çıkan Şehir Tiyatroları eski köprüyü sanatın yeni adresi yapmak için 19. Gençlik Günleri'nde gençlik konserleri düzenliyor. 19 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinliklerde, Sadık Gürbüz, Türkçe Rock grubu Avrasya, Mavi Kart Funk Rock'n Roll, U-Turn Alternative, Umut, Supradyn Pop Rock, Bukalemun, Şükriye Tutkun ve Grup Gündoğarken Galata Köprüsü'nde birer konser verecek. Serra Yılmaz, Hümeyra, Perihan Savaş, Oya Başar Levent Kırca, Meltem Cumbul, M. Ali Alabora 31 Mayıs'ta Tiyatro Sinema İlişkisi konulu söyleşide biraraya gelirken, Sunay Akın 5 Haziran'da sevenleriyle buluşacak. Bilgi için tel: 0 212 219 10 78

  •  
    Safiye Erol Keşan Sempozyumu'nda
    Safiye Erol, 17 Mayıs'a dek sürecek olan Keşan Sempozyumu'nda ele alınıyor.
    Mozart'ın nefesi Aya İrini Müzesi'nde
    CRR Senfoni Orkestrası ve Vartanants Kilise Korosu 17 Mayıs 2003 günü Aya İrini Müzesi'nde saat 20.30'da Mozart'ın ölümsüz eseri Requem'i seslendiriyor. Savaş nedeniyle yaşanan konuk sanatçı iptalleri ve sponsor desteği bulunmaması gibi nedenlerle gerçekleştirilemeyen II. İstanbul Bahar Festivali yerine bu yıl baharın sıcaklığı tek bir konserle birleşecek. Orhan Şallıel yönetiminde verilecek konser, Aya İrini'de utulmaz bir gece yaşatacak.
    Savaş çocuklarına konser
    Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası, Gençlik Bayramı Özel Konseri'ni savaşta zarar gören çocuklar yararına verecek. UNICEF işbirliği ile gerçekleştirilecek konser 19 Mayıs günü saat: 17.00'de Bilkent Konser Salonu'nda izlenebilecek. Tel: 0 312 290 13 66
    16 Mayıs 2003
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED