AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
İslam'da moda meselesi

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen tesettür defilesiyle yeniden tartışmaların odağına oturan "İslam'da moda var mıdır" sorusu uzmanların perspektifiyle yeniden masada

İskele Sancak'ta bu hafta Tekbir Giyim'in defilesinden sonra tekrar gündeme gelen İslam ve moda tartışması ekrana taşınıyor. Ahmet Hakan Coşkun'un sunduğu İskele Sancak, uzun yıllardır süregelen tartışma "İslam'da moda var mıdır?" sorusunu bir kez daha tartışmaya açıyor.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen tesettür defilesinden sonra gündeme gelen İslam ve moda tartışmalarının uzmanların perspektifiyle değerlendirileceği programda "İslam'ın kendine özgü bir modası var mı ya da olmalı mı?", "Tesettür defileleri ve tesettür modası İslam'a uygun mu?", "Yoksa bu da tüketim anlayaşının bir parçası mı?" ve "İslam dininin estetik giyim tarzı nedir?" gibi sorulara cevap aranıyor.

Özellikle, sadece giyinmeyi emreden İslam'ın, kapanmanın nasıl ve ne şekilde olacağını belirtip belirtmediğinin, İslam'a göre bir kıyafet tarzının öngörülüp öngörülmediği ve giyimin örf, adet, kişisel tercihlere bırakılıp bırakılmadığı sorularının masaya yatırılacağı programa, Tekbir Giyim'in sahibi Mustafa Karaduman, İlahiyatçı-Yazar Ali Rıza Demircan, İlahiyatçı Prof. Yunus Vehbi Yavuz, Gazeteci-Yazar Mehmet Şevket Eygi, Yazar Abdurrahman Arslan, modacılar ve konuyla ilgili isimler konuk olarak katılıyor.
Kanal 7 / 23.15


Hayranınız tam bir deliyse!

Stephen King'in eserinden uyarlanan Ölüm Kitabı, 90'ların en iyilerinden olmasının yanısıra sırf Kathy Bates'in Oscar ve Altın Küre ile ödüllendirilen performansı için bile izlenebilir.

Korku edebiyatının ustası Stephen King'in Misery adlı eserinden uyarlanan Misery (Ölüm Kitabı) bugün CNBC-e ekranlarına geliyor. Konusuyla Stephen King'in kendi mesleğine duyduğu tuhaf paranoyaların bir yansıması gibi görünen eserin ruhunun da birebir yansıtıldığı filmin konusu ise kısaca şöyle:

Trafik kazası sonucu ciddi bir biçimde yaralanan ünlü yazar Paul Sheldon şans eseri bir hemşire tarafından kurtarılır. Onu evine götüren ve romanlarının hayranı olduğunu söyleyen bu hemşire hakkında bilmediği şey ise kadının gerçek bir deli olduğudur.

Eleştirmenlerin değerlendirmelerine göre, gerilim türünün 90'lardaki en iyi örneklerinden sayılan Misery'deki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar ve Altın Küre'yle ödüllendirilen Kathy Bates'in oyunculuk performansı ise görülmeye değer...

ÖLÜM KİTABI

Orj Adı: Misery Yön: Rob Reiner Oyn: Kathy Bates, James Caan, Frances Sternhagen, Lauren Bacall, Richard Farnsworth, Graham Jarvis Yapım Yılı: 1990 Türü: Gerilim / Korku Süre: 107 Dk.
CNBC-e / 21.00


Yarım Elma'da kıskançlık krizi
Yarım Elma'da, Gonca Kuzey'in böbreği sayesinde kurtulur. Kuzey hakkında Zeynel ve Yonca'nın fikirleri değişir. Yonca'yı Kuzey'in yanında gören Sarp kıskançlık yapar, ve ayrılırlar. Gonca Kuzey'in onu sevdiğinden emindir. Yonca da Kuzey'in hareketinden etkilenmiştir. Bu arada Pınar dergide çalışmak ister. Meden ile bu konuda tartışırlarken, Meden'in eşi de dergiye gelir ve olanlar olur.
Show / 20.30

 
MFÖ şarkıları, MFÖ sohbeti
MFÖ Show'a, kısa süre önce yaptığı ani evlilikle herkesi şaşırtan ve Abdülhamit Düşerken adlı filmle gündemde olan Meltem Cumbul ve Kenan Doğulu konuk oluyor. Mazhar, Fuat Özkan'ın konuklarıyla yapacağı sohbetin yanısıra programda bol bol müzik de yeralıyor. Konuklar MFÖ'nün eskimeyen şarkılarını seslendiriyor.
Atv / 23.15

Dünden bugüne İslamcılık akımları
Taha Akyol'un hazırlayıp sunduğu Eğrisi Doğrusu'nda İslamiyetin dünü ve bugünü konuşuluyor. Programa konuk olacak Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mümtazer Türköne, İslam'dan İslamcılığa dönüşümün sebeplerini ve Osmanlı İslamcılığı ile Arap İslamcılığını izleyenler için yorumluyor.
Cnn Türk / 23.05

Kemal, evde sorun oluyor
Melek Baykal, Güven Kıraç ve Selçuk Özer'in rol aldığı Hayat Bağları'nda Nurhayat, Tevfik, çocuklar ve Eren artık çok büyük bir aile olmuşlardır. Nurhayat kendini tamamen Kemal'in davasına vermiştir. Ve Tevfik bundan hoşlanmaz. Bu arada Zerrin, Nilgün'ü kendi yanına çekip Kemal'i safdışı etmenin yollarını aramaya başlar. Öte yandan Alev'in kalp krizinden öldüğü anlaşılır.
Atv / 22.00

Ayaz sonunda kaçıp gidince...
Zalim'de, oğlunun kaçırıldığını öğrenen Ayaz, Sudenaz'a verdiği sözden cayıp İstanbul'a kaçar. Ayaz'ın gittiğini öğrenen Sudenaz, büyük bir yıkım yaşar. Şantaj yapan okul arkadaşları Elif ve Beyza'ya istedikleri parayı verdikten sonra, Şanlı Baba'ya durumu nasıl açıklayacağını düşünmeye başlar. Devran Hala ise durumdan şüphelenir. Aras ile Hazar ise yeni planlar peşindedir.
Star / 21.50
16 Mayıs 2003
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED