AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

D Ü N Y A
Cheney: Türkiye'nin ABD desteği sürüyor

Terörle savaşta yalnız olmadıklarını belirten ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, "Birçok terörist, bizim Türkiye, Pakistan, Suudi Arabistan, Kenya ve Malezya'daki müttefiklerimizin çabaları sayesinde öldürüldü veya ele geçirildi" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Dick Cheney, ABD'nin yalnız olmadığını, Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülkenin desteğiyle terörizme karşı savaşta çok sayıda başarı kazanıldığını söyledi. ABD Başkan yardımcısı, rakibi John Edwards'a yüklenirken, Bush yönetiminin Irak ve Afganistan politikalarını da bir kez daha savundu. ABD'de 2 Kasım'da yapılacak başkanlık seçiminin önemli eyaletlerinden biri olan Ohio'nun Dayton kentinde konuşan Cheney, "Bizim seçimdeki rakiplerimizi dinlerseniz, ABD'nin terörle savaşında tamamen yalnız olduğunu zannedebilirsiniz. Bunun kadar gerçeklerden uzak bir yaklaşım olamaz. Dahası, bu şekilde müttefiklerimize hakaret etmiş olursunuz. Birçok terörist, bizim Türkiye, Pakistan, Suudi Arabistan, Kenya ve Malezya'daki müttefiklerimizin çabaları sayesinde öldürüldü veya ele geçirildi" açıklamasında bulundu. Cheney, Irak ve Afganistan politikalarını da savundu ve Libya'nın bu sayede nükleer programından vazgeçtiğini, Pakistan'ın da gizli bir nükleer merkezini kapattığını söyledi. ABD Başkan yardımcısı, Irak ve Afganistan'a asker desteği veren ülkeleri sıralayarak, ABD'nin savaşta yalnız olmadığını vurguladı.

'Duyarlı davranmayacağız'

ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Demokrat Parti başkan adayı John Kerry'nin terörizmle savaşta ''daha duyarlı'' olunması çağrısının ''saçma'' olduğunu belirterek, duyarlılığın, ''11 Eylül saldırganlarını veya Amerikalıların kafasını kesenleri'' etkilemeyeceğini söyledi. Cheney, ''Amerika, bizim istediğimizden çok daha fazla savaşın içinde oldu. Ancak bunların hiçbiri duyarlılıkla kazanılmadı. Duyarlı bir savaş, 3 bin ABD'liyi öldüren kötü adamları yok etmeyecektir. Daniel Pearl ve Paul Johnson'ın kafasını kesen adamları, bizim duyarlılığımız etkilemeyecektir'' dedi. Kerry, geçen hafta yaptığı bir konuşmada, kendisinin, terörizme karşı Bush yönetiminden ''daha etkili, daha düşünceli, daha stratejik,daha aktif, daha duyarlı'' bir savaş izleyeceğini söylemişti. Cheney, ''Bizi tehdit edenler ve dünyada masumları öldürenlere daha duyarlı davranılmasına gerek yok. Onların yok edilmesi gerekiyor'' diye konuştu. Cheney, ABD'nin daha önceki hiçbir başkanının, Kerry'nin bu önerisini dikkate almayacağını kaydetti



14 Ağustos 2004
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED