AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
SUÇLU FİLMLER

İki Film Birden Kuşağı'nda iki farklı suç filmi CNBC-e ekranında. Cast'ı ve sinematografisiyle gecenin en iyi iki seçeneği olan Kapan ve Thunderbolt&Lifgtfoot, bu türden hoşlananları hayal kırıklığına uğratmıyor

CNBC-e İki Film Birden Kuşağı'nda bu hafta, her ikisi de çekildiği dönemin en başarılı yapımları arasında yeralmış, iki farklı suç filmini getiriyor ekranlarına. Oyunculuğa western filmlerle başlayan, ancak başarıyla canlandırdığı onlarca karater sayesinde dünya çapında bir yıldız haline gelen Clint Eastwood'un başrol oynadığı Thunderbolt&Lightfoot bunların ilki.

Oynadığı karakterlerin doğru ya da yanlış olarak değerlendirmelere kapalı olduğunu söyleyen Eastwood'un tam da söylediği gibi bir karakteri canlandırdığı filmde, ünlü oyuncuya Jeff Bridges eşlik ediyor. Deer Hunter ve Heaven's Gate filmlerinin yönetmeni Michael Cimino'nun ilk yönetmenlik deneyimi olan film, aksiyon, drama ve komediyi bir araya getiren sürükleyici bir yol ve suç filmi olarak günün film seçenekleri arasında diğerleri arasından sıyrılarak öne çıkıyor. Filmin hikayesi ise kısaca şöyle:

Emekli bir hırsız olan Thunderbolt ve canına kastederken kaçıp arabasına sığındığı Lightfoot, arkalarına bile bakmadan yola koyulurlar. Hedefleri ise, Thunderbolt'un önceden gerçekleştirdiği bir soygunun ganimetleridir. Ancak bu iş oldukça zor olacaktır çünkü, Thunderbolt'un son derece kızgın ve tehlikeli ortakları da, aynı hedefin peşindedir.

Thunderbolt& Lightfoot

Yön: Michael Cimino
Oyn: Clint Eastwood, Jeff Bridges, George Kennedy, Geoffrey Lewis, Catherine Bach, Gary Busey, Jack Dodson, Gene Elman
Türü: Suç/Dram/Komedi
Yapım Yılı: 1974
Süre: 114 Dakika
Cnbc-e / 21.00

KAPAN'A YAKALANANLAR

Bu gece ekrana gelecek olan bir diğer suç filmi olan At Close Range (Kapan) ise, gerçek bir hikayeden uyarlanmış bir yapım. Uzun yıllar Hollywood'un yaramaz çocuğu olarak anılan Oscar ödüllü oyuncu Sean Penn ile yine Oscar ödüllü karakter oyuncusu Christopher Walken'ı buluşturan At Close Range'de Walken, şimdiye dek canlandırdığı karakterin dışına çıkmıyor ve yine bir "kötü adam"ı oynuyor. İki ünlü oyuncuya Hollywood'ın sevimli ve gelecek vadeden yüzlerinden Mary Stuart Masterson'ın eşlik ettiği film, tüyler ürpertici bir kötülüğün izlerini sürüyor.

1970'lerde Bruce Johnston, oğlu ve kardeşleri Philadelphia'nın korkulu rüyası haline gelmiş bir suç ailesiydi. İnanılması zor suçlar işleyen ve ortalığa dehşet saçan bu üyeleri birer suç makinesinden oluşan ailenin gerçek hikayesinden yola çıkan film, James Foley imzasını taşıyor. Konusu bir hayli sert olan filmin hikayesi ise şöyle gelişiyor: Uzun yıllar görmediği babasını bulan genç Brad, onun gösterişli ve zengin yaşam tarzından çok etkilenmiştir. Babasını gözünde fazlasıyla büyüten Brad bir süre sonra babasının bir suçlu olduğunu öğrenir. Öyle ki adamın öldüremeyeceği kimse yok gibidir.

Kapan

Orj. Adı: At Close Range
Yön: James Foley
Oyn: Sean Penn, Christopher Walken, Mary Stuart Masterson, Chris Penn, Millie Perkins
Yapım Yılı: 1986
Türü: Suç /Romantik-Dram Süre: 111 Dakika
Cnbc-e / 23.00


FİLMLERDEN SEÇMELER

Mavi Korku
Bir işadamı, kanseri tedavi etmeye yönelik bir projeye 200 milyon dolar yatırır. Projenin bir parçası olan Dr. McAlester, köpekbalıkları üzerinde deneyler yaparak kanseri tedavi edebilecek bir yöntem bulmuştur. Ancak ortaya zeki ve vahşi köpekbalıkları çıkarır. Daha da kötüsü köpekbalıkları bir yolunu bularak açıkdenize kaçmayı başarır.
(Deep Blue Sea) Yön: Renny Harlin Oyn: Thomas Jane, S. Burrows, Samuel L. Jackson (1999)
KANAL D / 20.30

Katiller Düellosu
Yeraltı dünyasının profesyonel katillerinden O, kız arkadaşının ölümünden sonra derin bir yalnızlığa bürünmüş, bir yandan, kafayı kendisine takmış olan rakibi TOK ile uğraşmaktadır. İnterpol ajanı olan Lee ise, uzun zamandır O'nun peşindedir ve tam onu yakalamak üzereyken O ve TOK arasındaki düellonun arasında kalakalır.
Orijinal Adı: Fulltime Killer Yön: Johnny To, Waı Ka Faı Oyn: Andy Lau, Takashı Sorımachı Yapım Yılı: 2001 Türü: Aksiyon / Macera / Gerilim
STAR / 21.20

Güneşin Altında
Sinema Büyüsü kuşağında 1910 yılının Brezilya'sında yaşanan bir hikaye ekranlara getiriliyor. Tonho için hayatının kararını verme günü gelmiştir. Ailesi, ondan ölen abisinin intikamını almasını istemektedir. Atalarından kalma gelenek ile buna karşı çıkma arasında bocalamaya başlayan Tonho için köylerine gelen küçük bir gezici sirk, bu belalı işten kurtuluş yolu olacaktır.
Orijinal Adı: Behind The Sun Yön: Walter Salles Oyn: Jose Dumont, Luiz Carlos Türü: Dram
TRT 2 / 22.35

Çıplak Casus
Dick Steele, Rancor'la olan savaşında aşkını ve ortağını kaybetmiş, ajanlığı bırakmıştır. Ancak Steele bir mesaj üzerine göreve döner. Steele ile 15 yıl önce girdiği mücadeledeki bir patlamada kollarını kaybeden General Rancor'u durdurmak görevi ona verilir. Ve Steele, hızla giden araçlardan, bubi tuzaklarından kaçmak, jetin tepesinde uçmak gibi 'sıradan' badireler atlatır.
Orijinal Adı: Spy Hard Yön: Rick Friedberg Oyn: Leslie Nielsen Yapım Yılı: 1995 Türü: Komedi
KANAL D / 22.50

Zorlu Kaçış
Artemis İkonu birçok koleksiyoncunun hayallerini süslemektedir. Hükümet bunun bir gemide korunmasına karar verir. Milyarder koleksiyoncu ise bu kıymetli antik heykeli bulup kendine getirmesi için bir arkeolog kiralar. Ayrıca bir denizaltıyla harekete geçer. Olaylar, bir cinayet ve intihardan sonra içinden çıkılmaz bir hal alacaktır.
Orj. Adı: Escape Urder Pressure Yön: Jean Pellerin Oyn: Rob Lowe, Craig Wasson (Macera)
SAMANYOLU / 23.30

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 451 18 50 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 30 00 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Sinemanın tarihi, tarihin sineması
Tarihin Işığında Sinema adlı belgesel program yaz sezonu nedeniyle yeniden ekrana getiriliyor. Belgeselde, 'her ülke sineması kendi ülkesinin tarihini anlatır' gerçeğinden hareketle başlangıcından bu yana 'Türk Sineması'nın tarih ile ilişkisi anlatılıyor. Dönem itibariyle popüler olan tarihsel tema ile bunların perdeye yansımalarının örneklerle işlendiği belgeselin yapım ve yönetiminde ise, Hilkat Akçalı imzası görülüyor.
[18.05/TRT 2]

Laila'nın Türk müziğine etkileri
Yeni yayın döneminde ekrana gelecek olan TRT'nin beste yarışması Alaturka'nın perde arkasındaki görüntüleri yansıtan Alaturka Magazin'de Emel Sayın ve Ahmet Özhan bu kez Laila'da. Modern mekanların Türk Müziği'ni nasıl etkilediği yolundaki soruların yöneltildiği programda Hülya Koçyiğit'le yapılan bir röportaj var. Programda ayrıca Ahmet Selçuk İlkan ve ünlü besteci Muzaffer Özpınar'la "Alaturka"üzerine bir söyleşi de yer alıyor.
[21.40/TRT 1]

Soyu tükenen Akdenizliler
Yapım ve yönetmenliği Mustafa Ünlü ve Selda Meral, seslendirmesi Nasuh Mahruki tarafından yapılan Akdenizli adlı belgesel ekranda. Katledilen, soyu hızla tükenen Akdeniz fokları ve onları kurtarma mücadelesi veren gençlerin öyküsünü ekrana getiren belgesel, 2002 Slovakya Ekofilm Festivali, 2003 Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali ve 2003 Macaristan Retina Film Festivali başta olmak üzere pek çok festivalde gösterildi.
[20.00/CNN TÜRK]

Joan Baez'in Açıkhava konseri
11. Uluslararası İstanbul Caz Festivali'nin unutulmaz kayıtları NTV'de ekrana getiriliyor. 11 yıl aradan sonra İstanbullu müzikseverlerle buluşan Amerikalı protest şarkıcı Joan Baez'in 9 Temmuz'da Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde verdiği konser bugün ekrana getiriliyor. Baez, konsere bir süre beraber çalıştığı Bob Dylan'dan "Farewell, Angelina" ile başlıyor. Ardından, son albümü Dark Chords on a Big Guitar'dan şarkıları peş peşe seslendiriyor.
[22.05/NTV]

Gerçek aşk hikayeleri ve aşkın gerçek mucizeleri
G erçek yaşam öykülerinin anlatıldığı Aşkın Mucizeleri'ni ünlü tiyatro sanatçısı Rutkay Aziz sunuyor. Programda bu hafta, mutlu bir aile babası olan Müsteşar Kenan'ın otostop yapan bir kadını arabasına alışı ve değişen hayatı gözler önüne seriliyor. Programın ikinci öyküsünde ise, eşiyle köye taşınan Elif'in cehenneme dönen hayatı anlatılıyor. Töre ve geleneklerine çok sıkı bağlı olan eşi İsmail'in ailesi tarafından sürekle aşağılanan Elif'in, İsmail kazara dayıoğlunu öldürüp hapse girince İstanbul'daki ablasının yanına kaçması, ardından yaşananlar programda yer alıyor.
[ 22.30 / ATV ]

Çocukların evden kaçıramadığı yeni dadı için Mavi Kolye planı
Yalçın Yelence'nin yönettiği Hakan Vanlı, Begüm Birgören, Nilgün Belgün, Doğa Bekleriz ve Enis Fosforoğlu'nun rol aldığı Mavi Kolye'de tüm dadıları, yaptıkları numaralarla evden kaçırtan cocuklar Nil ile başa çıkamamanın çaresizliği içerisinde yeni numaralar bulma peşindedirler. Tabii bunun için Mavi Kolye ve Pırtık'tan yardım almaya çalışmaktadırlar. Diğer yandan kızının devamlı hayaller gördüğünü düşünen Selma, psikologları Sündüz'den medet ummaktadır. Ve Ece'nin doğum günü partisi nedeniyle evde inanılmaz bir hazırlık ve heyecan sürmektedir.
[ 20.30 / SHOW TV ]

Maceracı'nın serüvenleri İzmit yollarında sürüyor
Maceracı, İzmit turuna devam ediyor. Murat Yeni'nin Anadolu'yu adım adım dolaştığı programda çiçekçilikle ünlü Maşukiye beldesinde, çiçekler üzerine gül kokulu bir sohbet ekrana geliyor. Pişmaniyeci Yaşar Üçcan ile pişmaniye yapımının incelikleri üzerine bir sohbet, 140 yıllık Çerkez köyü olan Ketenciler köyünde geleneksel hamur işi 'Haluj'un yapımı, Çerkez gelinleriyle lezzet dolu bir sohbet ve İzmit Hatipköy'de dokunan Guinnes rekorlar kitabına da giren dünyanın en ince halısı da programın konuları arasında yeralıyor.
[ 22.00 / SAMANYOLU ]
14 Ağustos 2004
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED