AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

K Ü L T Ü R
Muhalif ses yükseliyor

Geçen yıl Coca Cola'nın sponsorluğunda düzenlenen Rock'n Coke Festivali'ne karşı gerçekleştirilen ve bu yıl da aynı tarihlerde Sarıyer'de düzenlenecek olan Barışarock Festivali'nde yine muhalif ses yükselecek.

"Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu'nca düzenlenen ''Barışarock Festivali'', 21-22 Ağustos'ta rock severleri biraraya getirecek. Koalisyon bünyesindeki Barışarock Girişimi'nin yaptığı açıklamaya göre, geçen yıl Coca Cola'nın sponsorluğunda düzenlenen Rock'n Coke Festivali'ne karşı gerçekleştirilen ve bu yıl da aynı tarihlerde Sarıyer'de düzenlenecek festivalde, müzik, tiyatro, sinema ve şiir de yer alacak. Bu yılki slogani "Evimiz Dünya" olan festivalin ilk gününde, Stuka, Feather Fall, High Way, Arka Bahçe, Moribund Oblivition, IQ, Unplayed, Kep, Yolgezer, False in Truth, Abraxas, Kronik, Karakutu (Turgut Berkes), Anima, Çamur, Siya Siya Band, Zardanadam, Tibet Ağırtan, Gökalp Baykal, Işığın Yansıması ve İhtiyaç Molası sahnede olacak. Festivalin ikinci gününde ise Flash Royal, Sypo, Teneke Trampet, Sakin, Dirty Black, İnfected, Karakedi, Oyuncak Araba, Karagüneş, Pilli Bebek, Soul Sacrifice, Gür Akad, Crush, Objektif, Version Forward, Vedat Sakman, Metro, Akın Eldes, Cavit Murtezaoğlu, Moğollar ve Cem Karaca Yol Arkadaşları rock severlerle buluşacak. Mor ve Ötesi ile Bulutsuzluk Özlemi de festivale katılacak. 2004'ün Barışarock'ı muhalif grupların buluşma noktası olacak. Munzur Vadisi'nde baraj yapılmasına karşı çıkanlardan, Bergama köylülerine, çevrecilerden vicdani retçilere kadar pek çok grup festival alanındaki standlarda kendilerini anlatacak. Festivalin 15 milyon lira olarak belirlenen biletleri, ''www.ideefixe.com'' adresinden ve İstanbul, Bursa ve İzmir'de belirlenen noktalarda satışa sunuldu.

Gazoza değil savaşa karşı

Rock'n Coke Festivali ile aynı tarihte gerçekleştirilecek Barışarock, Sarıyer Mehmet Akif Ersoy piknik alanında düzenlenecek. "Özgürlük ve bağımsızlık" adına düzenlenen ve 36 saat sürecek olan festivale 42 müzik grubu gönüllü olarak katılacak. Aslında Coca Cola'ya değil, çokuluslu 100'e yakın şirkete ve savaşa karşı olarak adil bir dünya isteğiyle yola çıkan festivalde resim atölyelerinin kurulacağı, profesyonel sanatçılardan karikatür derslerinin verileceği festivalde bir duvara grafiti yapılacak. Açıkhava sinemasında film ve belgesel gösterimleri, tiyatro atölyesi, şiir atölyesi, orta oyunu temsilleri ise bu yılın diğer etkinlikleri.

Cem Karaca anılacak

Bu yılki Barışarock'ta Cem Karaca da unutulmadı. Yakın zaman önce yitirdiğimiz Anadolu Rock'ının efsane ismi Cem Karaca geçtiğimiz yıl yapılan Barışarock'ta kapanış konserini vermişti. Bu yıl da Cem Karaca'nın anısına kapanış konseri Cem Karaca şarkılarıyla yapılacak.

 
Boğaz'ın incisinin albümü yayınladı
Berlin Türkiye'nin sesini dinleyecek
Kitaplık
Sarıyer Festivali devam ediyor
Sarıyer Festivali, tiyatro ile devam ediyor. Nejat Uygur Tiyatrosu Türkiye'nin Delisi oyunuyla Sarıyer'de. Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün, aynı zamanda Sarıyer'li olan Nejat Uygur ile elele verdi. Uygur Tiyatrosu, Sarıyer Belediyesi'nin davetlisi olarak Türkiye'nin Delisi oyunuyla Sarıyer Yusuf Ziya Öniş Stadında sahneye çıkıyor. Bugün saat: 21.00'de başlayacak olan oyun, ücretsiz olarak izlenebilecek. Nejat Uygur oyunu ile Türkiye'de bir ilki de gerçekleştiriyor. Stad gibi büyük bir mekanda ilk kez sahnelenecek oyun, tüm tiyatro severleri bekliyor. Bilgi tel: 0212 242 04 99
14 Ağustos 2004
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED