AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

K Ü L T Ü R
Gelenek'ten "İlkesiz Deha"
Mark Lilla'nın İlkesiz Deha isimli kitabı, Gelenek Yayınları arasından çıkı. Felsefeyi Siyasete Alet Edenler üst başlığı ile yayınlanan kitapta Mark Lilla, Martin Heidegger, Carl Schmitt, Walter Benjamin, Alexandre Kojeve, Michel Foucault ve jacques Derrida portrelerinde, yaşadıkları dönemin ideolojilerine kapılarak devlet terörüne gözlerini kapayanların "sakat" duruşlarını nasıl biçimlendirdikleri görülüyor.
Bilgi tel:0 212 531 41 40

İranlı kadın şairler bir arada
Kenan Karabulut'un derleyip çevirdiği Yarın İçin Bir Dal, İranlı kadın şairlerin şiirlerinden oluşuyor. Papürüs Yayınları arasından çıkan kitap, Türkiye okuru için hiç de yabancı olmayan Furuğ Ferruhzad'ın yanısıra, Benefşe Hecazi, Ferişti sari, Ferişte Yemini Şerif (Salisa), Gazel Tachbaş, Hatıra Hecazi, Giti Hoşdel'i ilk kez Türk okuruyla buluşturuyor.
Bilgi tel:0 216 572 27 59

Cinsler arasındaki aşk farkı
Canan Ceylan'ın Kadın ve Erkek Arasındaki Sadakat ve Aşk Farkı isimli kitabı Ahsen Yayınları arasından çıktı. Kitap, tarihten günümüze değin kadın ve erkek ilişkilerini ele alıyor. Canan Ceylan kitapta kendi yorumlarının yanına ünlü isimlerin konuyla ilgili söylemleri, görüşleri ve yazılı basından verdiği örneklerle, zengin bir anlatımla konuya yaklaşıyor.
Bilgi tel:0 212 511 33 69

Einstein'in "fikir ve tercihler"i
Albert Einstein'in "Fikirler ve Tercihler" isimli kitabı Arion Yayınevi'nin Felesfe Dizisi'nden tekrar yayınlandı. Kitap, bilimsel çalışmalarıyla dünya tarihine geçkiş olan Einstein'in dünya barışı, Nazizm, Sosyalizm ve Yahudilik gibi pek çk konuda yaptığı konuşmaların, yazdığı makale, mektup gibi belgelerin belirli bir düzen içerisinde bir araya getirilmiş halinden oluşuyor.
Bilgi tel:0 212 520 79 98

Beyin yarıkürelerinin anlamı
Robert Ornstein'in Sağduyu isimli kitabı Kaknüs Yayınları arasından çıktı. İhtisasının zirvesinde önemli bir düşünür olan Robert Ornstein'in başyapıtı Sağduyu, beynin çalışma düzenine dair, konunun köklerine inilerek yapılmış, bilimsel kanıtlarla desteklenmiş, parlak ve aydınlatıcı bir çalışma.
Bilgi tel:0 216 492 59 74

Türkiye ve küresel terör
Rasih Yılmaz'ın Büyük Travma isimli kitabı Karakutu Yayınları arasından çıktı. Kitap, evrensel terörün son duraklarından biri olan İstanbul'un öyküsünü kurguyla okuruna sunuyor. Kitapta İstanbul bombalamalarına ait yorumlar da bulunuyor.
Bilgi tel:0 212 519 83 74

Baas ideolojisi'ne bakış
Sabahattin Şen'in Ortadoğu'da İdeolojik Bunalım/Suriye Baas Partisi ve ideolojisi isimli kitabı Birey Yayınları arasından çıktı. Kitap, evrensel siyasal düşünce akımlarından yapılan seçmeler ile yerel kültürün karışımı olan Baas ideolojisinin neden "melez ideoloji" olarak ortaya çıktığı ve daha sonra nasıl ideolojik bunalıma dönüştüğünü anlatıyor.
Bilgi tel:0 212 511 33 69

Şahinlerin Yükselişi
Los Angeles Times yazarı James Mann'ın ABD Başkanı George W.Bush'un danışmanlarının yükseliş öykülerini yazdığı yeni kitabı İlk Yayınları'nca Türkçe'ye kazandırıldı. Mann kitabında kendilerine tüm dünyada şahinler adın verilen Dick Cheney, Colin Powell, Donald Rumsfeld, Condoleeza Rice, Paul Wolfowitz ve Richard Armitage'den oluşan ekibi mercek alıyor
Bilgi tel: 0 212 514 27 78



14 Ağustos 2004
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED