AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
Sözün tükendiği gün

Gebze'nin Tavşancıl beldesinde meydana gelen tren kazasında ölenlerin cenazelerinde gözyaşları adeta sel oldu. Bakan Yıldırım, "Sözlerin tükendiği, söylenecek fazlaca bir şeyin olmadığı bir gün yaşıyoruz" diyerek duygularını dile getirdi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesi Tavşancıl beldesinde meydana gelen tren kazasında ölenler gözyaşları arasında toprağa verildi. 4 demiryolu işçisinin Afyon tarihi İmaret Camii'ndeki cenaze namazına katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ölen demiryolu işçilerinin yakınlarına tek tek taziyelerini iletti. Tavşancıl'daki kazada ölen 8 kişiden 5'inin demiryolu çalışanı olduğunu anımsatan Bakan Yıldırım, "sözleri tükendiği, söylenecek fazlaca bir şeyin olmadığı bir gün yaşadıklarını" söyledi.

Kazada hayatlarını kaybeden demiryolu işçilerinden Mevlüt Ünlü ile Yaşar ve Seyfi Göktepe'nin cenazeleri, Merkez Alcalı Köyü, Recep Öztürk'ün cenazesi de İhsaniye ilçesinin Yukarı Tandır köyünde defnedildi. Kazada hayatını kaybedenlerden makinist Soner Gürkan ise Antalya'da toprağa verilirken, yolculardan Feray Ocaktan (37) ile kızı Dilara'nın (10) cenazeleri de Ordu'nun Ünye ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Söylediklerinden utanacaklar

Bakanlık ve TCDD olarak kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine her türlü desteğin verileceğini dile getiren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Son günlerde meydana gelen tre kazaları demiryollarına haksız bir saldırı aracı olarak kullaılıyor. 50 yıldır kuruma bir çivi dahi çakmayanlar söyledikleriden utanacaklar" diye konuştu.

Demiryol İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay da Türkiye'nin TCDD'ye ve demiryollarına büyük ihtiyacı olduğunu ifade ederek,"Bu kazalar biz demiryollarında çalışanların, ailelerin, kurumun ve sayın bakanın başını aşağı düşürdü, üzüntümüz büyük" dedi.

Depremden kurtulmuşlardı

Akrabalarını ziyaret için gittikleri İstanbul'dan dönerken meydanagelen kaza sonucu ölen Feray Ocaktan (37) ve kızı Dilara (10 gözyaşları arasında toprağa verildi. Kocaeli'nden getirilen anne-kızın cenazeleri, Ünye'nin Göbü Köyü'ne götürüldü. Burada öğle namazının ardından aile mezarlığında toprağa verilen anne-kızın canezelerinin defnedilmesi sırasında büyük üzüntü yaşanırken, öğretmen olan baba Hasbi Ocaktan (44) ile oğlu Eren Ocaktan (14), güçlükle ayakta durabildiler. Gazi Lisesi'nde İngilizce öğretmeni olarak görevli Hasbi Ocaktan'ın, 1999 yılında yaşanan İzmit Depremi'nden sonra eşi ve 2 çocuğuyla Samsun'a gelerek buraya yerleştiği belirtildi.

'Hayatımın en büyük acısı'

Tavşancıl'daki tren kazasında hayatını kaybeden geçici işçilerden Mevlüt Ünlü'nün 100 yaşındaki babası İsmail Ünlü, oğlunun ölümüyle hayatının en büyük acısını yaşadığını söyledi. Acılı baba Ünlü, şunları söyledi: "Oğlum Mustafa, demiryollarından emekli oldu. Tek istediğimiz, küçük oğlumun da buradan emekli olmasıydı. Bu talihsiz kaza, bize oğlumun emekliliği yerine acısını getirdi. Afyon'un düşman işgalini ve kurtuluşu gördüm. O günlerdeki acıların en büyüğünü bugün yaşıyorum. Bugüne kadar yaşadığım en büyük acıyı yaşıyorum." Makinistin koluna platin

Başkent Ekspresi'nin makinisti Hasan Yücedağ, 2. kez ameliyata alınarak kırılan koluna platin takıldı. Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Yücedağ, dün 2. kez ameliyata alındı. Kırılan koluna platin takılan Yücedağ'ın, yaklaşık 1 hafta daha hastanede kalacağı belirtildi.



14 Ağustos 2004
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED