AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
Rating rekorundan 3. sayfa haberine

Önce 'Gelinim Olur musun' programıyla başlayıp, sonra rating rekorlarının bir nesnesi haline dönüştürülen Ata Türk'ün hayatı, bir otel odasında üçüncü sayfa haberi olarak noktalandı. Şimdi dramatik ölüm üzerine, medya ve uzmanlar o bildik 'şöhret-medya' tartışmasını yeniden yapıyorlar.

  • GÜLDEN TÜMER - CELAL YILDIZ - MURAT PALAVAR / İSTANBUL
    Adana'da bir otel odasında alkol komasına girerek ölen Ata Türk'ün cenazesi, annesi Semra Yücel'den ayrı yaşayan babası Hamit Türk, kardeşi Seçil, program arkadaşı Ahmet Akman ve eniştesi tarafından, Adli Tıp Morgu'ndan alındı. Cenaze, bugün öğle vakti Eyüp Camii'nden kaldırılacak.

    Ata'nın cenazesini almaya gelen arkadaşı Ahmet Akman, "Ata çok alkol alan biri değildi. Adana'ya gelmeden önce İstanbul'da görüşmüştüm, sorunu yoktu" derken, baba Hamit Türk, oğlunun alkol kullanımına dair bir soruya, "Hiçbir şey bilmiyorum" yanıtını verdi. Tepkilerin üzerine yoğunlaştığı anne Semra Yücel, dün Bayrampaşa'daki evinden dışarı çıkmadı.

    'Annemle tartıştım' dedi ve içti

    Ata'nın öldüğü gün Adana'daki otelde bulunan ünlü türkücü Cansever, "Ata benim Adana'ya geleceğimi duymuş. Beni aradı, 'Annemi arayıp benim için izine alır mısın' dedi. Semra Hanım'ı aradım ve Ata'yı da Adana'ya getirmek için izin aldım. Ben program yaparken onun içtiğini gördüm" demişti. Yine Ata otel odasında komada bulunduğunda orada olan Cansever'in basın danışmanı Hüseyin Karlı, şunları söyledi: "Ata ile Cansever'in program yaptığı Adres Bar'da sohbet ettik. Morali çok bozuktu, bir bira içti. Bana 'Bir kız arkadaşım var var ama annem onu istemiyor. Bu yüzden tartıştık' dediğini söyledi. Sonra onları otele biraktım ve ayrıldım. Onlar daha sonra Serenler Bar'a gitmişler, orada viski içmiş. Annesiyle tartıştığı için çok içmiş olabilir. Sabaha karşı 04.00 gibi otele gelmişler. Ata aşırı derece alkollüymüş. Pazar günü öğleden sonra otele geldim. Cansever'in İstanbul'daki danışmanı Erhan Arı onu odasında koma halinde buldu."

    Ata içki içmezdi ki

    Ata ile evliliğin eşinden dönen gelin adayı Sinem Umaş, Ata'nın içki içmediğini, buna karşılık alkolden ölmesinin kendisini şok ettiğini belirterek, "Ata'nın şanla şöhretle işi yoktu. Dolayısıyla bunları kaybetme gibi bir korkusu olamaz. Başka bir nedenle ölmüş olmasın" dedi. Semra Hanım'ı başsağlığı için aradığını anlatan Sinem, "Ata ile bir çok kere dışarı çıkmıştık. Alkole düşkün olduğunu görmedim" diye konuştu. .

    Gazeteler yüzlerce Ata haberiyle dolu

    Ata'nın ölümü üzerine yapılacak "Hiçbir vasfı olmadan aldığı şöhretin yükünü taşıyamadı" tespitinın doğru ancak yeterli olmadığını belirten popüler kültür konusundaki eleştirileriyle tanınan Ömer Özgüner şöyle konuştu; "Aslında Ata, o programa çıkıp, insanlar tarafından tanınmasaydı da, böyle bir akibetle yüzleşmesi sürpriz olmayacaktı. Gazetelerin üçüncü sayfaları, yüzlerce Ata'yla dolu. Kimi intihar ediyor, kimi arkadaşını bıçaklıyor, kimi gasp yapıyor. Türkiye'nin en büyük sorunu bu kitleyi ne yapacağını bilemeyişidir."

    ATA EVDE SEMBOLİK KOCA GİBİYDİ...

    'Baskıcı anne ve kaynana'nın tipik bir örneği olan Semra Hanım'ın oğlu Ata'nın, Adana'da bir otel odasında ölümü, 'baskıcı ve dominant anne ve kaynana' tartışmasını bir daha gündeme taşıdı. Psikiyatrist Doç. Dr Arif Verimli, annelerin baskılarının toplum tarafından gözlemlenebilir boyutta olmasının çocuklarda, eksik, yetersiz görülme duygusuna neden olabileceğine dikkat çekiyor. Bazı çocukların bu gibi durumlarda savunma geliştirebildiğini, bazılarının ise geliştiremediğini ifade eden Verimli, "Ata örneğinde de anne-oğul arasındaki psikolojik bağlılığın sağlıklı biçimde çözümle-nemediği görülüyor" dedi.Gelişme döneminde Ata'nın babasının aileyle birlikte olmamasının da çeşitli sorunlara neden olabileceğine dikkati çeken Verimli, "Bu gibi durumlarda oğul evde sembolik anlamda kocayı temsil eder. Bu sorunları yaşayan çocuklar, hayatta ciddi sıkıntılar yaşar" diye konuştu.



  • 20 Eylül 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED