AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
VOODOO DEĞIL
TÜRK 'BÜYÜ'SÜ

Geçtiğimiz yıl galasında çıkan yangınla adından sözettiren Büyü, TV'de ilk kez ekranda. Afişinde Bakara Suresi'nden ayetler bulunan film, 700 yıllık bir büyünün yeniden uyanmasından yola çıkarak seyirciyi korkutmaya çalışan bir mistik gerilim.

2 milyon dolarlık bütçesiyle Türk Sineması'nın yüksek bütçeli filmlerinden biri olan ve henüz geçtiğimiz yıl sinemalarda gösterilen Büyü, Kanal D ekranlarına getiriliyor. Orhan Oğuz'un yönetmenliğini yaptığı, İpek Tuzcuoğlu, Ece Uslu, Özgü Namal, Okan Yalabık, Nihat İleri, Dilek Serbest ve Ebru Ürün'ün başrollerini paylaştığı Büyü, aynı türdeki bir diğer yerli film olan Okul'dan daha başarılı bulunmuştu. Yeni ve TV'de ilk kez yayınlanacak olması nedeniyle ilgiyi hakeden film, Mezopotamya'da 700 yıl önce başlayan büyünün uyanması hikayesini anlatıyor. Aşk Ölümden Soğuktur, Karışık Pizza, Güle Güle ve Yeşil Işık isimli filmlere imza atan Faruk Aksoy'un senaryosunu yazdığı filmin mesajı, "Büyü yapmayın, yaptırmayın."

BAKARA-102

Bakara Suresi'nin, "And olsun, onlar biliyorlar ki sihri satın alanlar için ahirette bir nasip yoktur." mealindeki 102'nci ayete de vurgu yapılan film, Mardin'in Semenli köyünde çekilmişti. Filmin konusu şöyle: Lanetli olduğuna inanılan bir köye araştırma için arkeologlar gelir. Lanet bundan 700 yıl öncesine dayanmaktadır. Kız çocuklarının uğursuzluğuna inanan köy halkı hepsini öldürür. Sadece bir baba kızına kıyamaz ve yaşlı bir kadın ona büyü yapar. Günümüzde ise Ayşe ve ekibi Artuklu Kralı Sultan Salih'e ait bir kitabı aramaya başlarlar. Zeynep, Ayşe'nin arkadaşıdır ama duygularını engelleyememiş arkadaşının kocası Tarık'a aşık olmuştur. Zeynep'in bu aşkı lanetin yıllar sonra tekrarlanmasına sebep olur. Büyücüye giden Zeynep, Tarık'ı elde etmek için yardım ister. Ama büyü yenilenir.

BÜYÜ

Yön: Orhan Oğuz Senaryo: Şafak Güçlü, Servet Aksoy Oyn: İpek Tuzcuoğlu, Ece Uslu, Özgü Namal, Dilek Serbest, Nihat İleri, Okan Yalabık, Okan Selvi, Ebru Ürün, Çiğdem Suyolcu Yapım Yılı: 2004 Tür: Korku/Gerilim Görüntü Yön: Adnan Güler Müzik: Engin Düzyol
KANAL D / 22.00


FİLMLERDEN SEÇMELER

Kırık Ok
Askeri pilot olan iki dost Vic ve Riley, gizli bir görev üstlenirler. Görevleri B-3 Stealth bombardıman uçağıyla yapacakları deneme uçuşunda, iki nükleer savaş başlığını taşımaktır. Normal başlayan uçuş, Vic'in gerçek niyetinin ortaya çıkmasıyla son bulur. Vic'in asıl amacı her biri koca bir şehri yok edebilecek güçteki nükleer başlıkları çalarak devletten para koparmaktır.
(Broken Arrow) Yön: John Woo Oyn: John Travolta, Christian Slater, Samantha Mathes, Delroy Lindo (1996)
KANAL 7 / 20.00

Takip
Bill, yazılarına konu bulmak için sokakta rastladığı kişileri takip eden, başarıyı bir türlü yakalayamamış bir yazardır. Cobb adında, başkalarını gözetlemekle kalmayıp, bir de onların evlerine girip eşyalarının arasında dolaşan röntgenciyi tanıyınca kendince koyduğu, aynı kişiyi iki kere takip etmeme kuralını bozar. Ve ikisi arasındaki ilişki kısa sürede sağlıksız bir hal alır.
(Following) Yön: Christopher Nolan Oyn: Jeremy Theobald, Alex Haw, Lucy Russell, John Nolan (1998/Gerilim)
TV8 / 21.00

Çatlak
Film siyahi bir aile tarafından büyütülen ve kendisini de siyah zanneden aptal bir beyaz adamın yaşadığı olayları anlatıyor. Ailesinin ona beyaz olduğu gerçeğini açıklamasının ardından yollara düşen Navin bir benzin istasyonunda çalışmaya başlar. Herşey bir katilin rehberden rastgele adını seçip peşine düşmesiyle farklı bir yön alır ve Navin'in hayatı bir anda hareketlenir.
(The Jerk) Yön: Carl Reiner Oyn: Steve Martin, Bernadette Peters, Catlin Adams, Mabel King, R. Ward (1979)
Cnbc-e / 22.00

Zamanda Kıvrılma-2
Hükümet adına çalışan matematik profesörü Jack Murry, olağanüstü bir olay sonucunda birdenbire ortadan kaybolur. Farklı güçleri olan Charles Wallace, kız kardeşi Meg Murry ile birlikte babasını bulmaya kararlıdır. Ancak onları farklı bir boyutta olağanüstü olaylar beklemektedir. Film, zamanda yolculuk türü filmleri sevenlerin kaçırmaması gereken türde bir aksiyon.
Orijinal Adı: A Wrinkle In Time-2 Yön: John Kent Harrison Oyn: Katie Stuart, Gregory Smith, David Dorfman
TRT 1 / 01.00

Kırmızı Telefon
Bir tehlikenin tehdidi altında kalanlara yardım elini uzatan AT13 adlı servis cesur elemanlardan oluşmaktadır ve finansal desteğini uluslararası kurulmuş bir konsorsiyumdan almaktadır. Çeşitli ülkelerin en seçkin personelinden oluşan ekip, sadece kırmızı telefon alarmıyla harekete geçmektedir. Film, aksiyonseverlere hitap edecek bir yapım.
Orijinal Adı: The Red Phone Yön: Jerry Jameson Oyn: Arnold Vosloo, Mıchael Wıncott Yapım Yılı: 2004
STAR / 01.40

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Fener ışığı Isparta'nın yoksullarına vuruyor
Uğur Arslan'ın sunduğu Deniz Feneri, Isparta'dan canlı yayınla ekranda. Çocuklarına, kurtlanmış pirinç ve bulgurdan ayıkladıklarıyla hazırladığı yemeği yedirmek zorunda kalan annenin hikayesinin yeralacağı programda, Fener ekibinden sadece bir motorlu sandalye isteyen gönlü zengin Lütfi Bey'in gerçekleşen dileği yeralıyor.
[22.00/KANAL 7]

ESRARIN İZİNDE ÖYKÜLER
Reha Yeprem'in sunduğu Sırlar Dünyası'nda Azap ve Çağrı adlı öyküler var. İlk dramada, ayyaş bir adam olan Galip'in öldükten sonra hayatının film şeridi gibi gözünün önünden geçmesi ve pişmanlığı anlatılıyor. Programın Çağrı adlı hikayesinde ise, bir oto tamircisi olan Mehmet Bey'in, kadim dostu Yavuz Bey ve arkadaşı Kemal ile birlikte yaşadıkları var. Filmde, Mehmet Bey'in hayatındaki dönüm noktası ve buna sebep olan arkadaşlarının öyküsü var.
[20.00/SAMANYOLU]

Aliye, ameliyathanede ölümle pençeleşiyor
Başrollerini Sanem Çelik, Nejat İşler ve Halit Ergenç'in paylaştığı Aliye, şok finalinden sonra binlerce meraklısı için ekrana dönüyor. Aliye ölümle pençeleşiyor. Çocuklarının sağlık durumları belirsizliğini koruyor. Herkesin dileği Aliye'nin hayata dönmesi. Aliye'nin ameliyatına girmek isteyen Deniz'e diğer doktorlar engel oluyor. Nur'un ise, Aliye'nin ameliyatındaki üstün çabası herkesi şaşırtıyor. Sinan, kızkardeşi Meriç'le yollarını ayırıyor. Nur aldığı kararı Deniz'e bildiriyor.
[ 21.45 / ATV ]

Ahmet Hakan, Bakan Koç'la sezona başlıyor
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan Coşkun, Tarafsız Bölge programı ile bugün başlıyor. Salı'dan Cuma'ya haftaiçi 4 gün ekrana gelecek olan programda, kimi zaman gündemde öne çıkan konular farklı bir bakış açısıyla ele alınırken, kimi zaman da arka planda kalan olayların konuklarlarla birlikte altı aranıyor. Programın bu ilk bölümüne kabinenin en renkli bakanı olan Atilla Koç konuk oluyor. Kültür ve Turizm Bakanı Koç, programda Coşkun'un sorularını cevaplandırıyor.
[ 20.05 / CNN TÜRK ]

Ofiste 'erkek kuralları' işlemeye başlayınca...
Sıradan bir ev kadınıyken, erkeklerin dünyasında spor yazarı olan Devin'in çevresindeki olayların anlatıldığı, başrollerinde Tuba Erdem, Taner Ertükler ve Gülden Güney'in oynadığı Ters Köşe adlı dizide, Ömür ve Devin'in ortak bir sorunu vardır: Ömür okuldaki 'erkek'lerce dışlanırken, Devin de ofisteki 'erkek' çetesi tarafından dışlanmaktadır. 'Harbi erkek kanunları'nı öğrenen Devin, bunları ofiste uygulamaya kalkar.
[ 19.55 / TRT 1 ]
20 Eylül 2005
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED