AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

Medya ve toplum hızlı tüketti
Ata'nın ölümü nedeniyle birilerine fatura çıkarmanın doğru olmayacağını dile getiren sosyolog Nilüfer Narlı, "Olay çok bilinmeyenli bir denklem. Ama burada benim gördüğüm, toplumun ve medyanın yarışma programlarıyla ünlenen insanları çok hızlı tüketmesi. Bu durum Ata'nın kişiliğinde çeşitli komplikasyonlara neden olmuş olabilir" diyor. Psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan ise kontrolcü ve çocuğa inisiyatif vermeyen annelerin, çocukta büyük öfkelere neden olduğuna, bu durumun çok tehlikeli sonuçlar doğurabileceğine işaret ediyor. Tarhan, bazı çocukların bu öfke sonucu özgürlüğünü, bağımsızlığını kazanmak için mücadele verdiğini, bazı çocukların ise kendini içkiye, kumara, uyuşturucuya verebileceğini ifade ediyor. Şimdi herkesin Semra Hanım'ı suçlayacağına dikkati çeken Tarhan, "Anne tüm bunları, bilerek, çocuğuna kötülük olsun diye yapmıyor. Anneyi sorgulamak doğru değil. Acısı büyük. Onu yanlız bırakmamak gerekir" dedi

 Görme engelliler okulu ilgi bekliyor
Kayseri'de 5 yıldır hizmet veren pansiyonlu Görme Engelliler İlköğretim Okulu'na, bu yıl 6 öğrenci kayıt yaptırdı. Alınan bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı'nca yaptırılan ve 2000 yılında hizmete açılan okulda, bu yılki kayıtlarla birlikte öğrenci sayısı 30'a yükseldi. Çevre illerden ve ilçelerden de öğrencilerin yatılı kabul edildiği okulda, 3 sınıf, 5 branş öğretmeni, 3 yardımcı hizmetli ve 2 idareci görev yapıyor. Okul Müdür Vekili Latif Küçük, görme engelli çocukların eğitim görmeleri için okullarında her imkanın bulunduğunu bildirdi. Çocuğu görme engelli olan velilerden bu potansiyelden yararlanmalarını isteyen Küçük, şunları söyledi: "200 öğrenci kapasiteli okulumuza, bu yıl sadece 6 kayıt yaptırıldı. Mevcudumuz 30'a ulaştı. Mevcut personelimizle şu anda 60 öğrenciye eğitim verebilecek düzeydeyiz. Okulumuzda ayrıca ana sınıfı da oluşturduk. Velilerimizden görme engelli çocuklarını bu sınıfa da kayıt yaptırmalarını istiyoruz." Okulun 24 olan mevcuduna bu yıl kayıt yaptıran Görkem Yarımçam, Fahrettin Kürşat Düdük, Furkan Kaplan ve Selin Erdoğan ile ön kaydını yaptıran 2 öğrenci daha eklendi.

 'Otobüslerde kötü muamele görüyoruz'
Gaziler Günü nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Ramazan Evren'i ziyaret eden gaziler, çeşitli sorunlarını dile getirdiler. Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Beyoğlu Şubesi, Emekli Astsubaylar Derneği yetkilileri ile İl Genel Meclisi Üyesi Ersoy Yılmaz Diniz katıldı. Vatan için savaştıklarını ancak hak ettikleri itibarı göremediklerini anlatan gaziler, ücretsiz seyahat ettikleri için sık sık özel halk otobüsü personelinin kötü muamelesine maruz kaldıklarından yakındılar. Evren ise vatandaşların otobüslerdeki sıkıntılarını gidermek için şoförlere hizmet içi eğitim başlatacaklarını söyledi.

  • İSMAİL ZELVİ

     Deprem gemimiz bile yok
    Türkiye'de sismik araştırmalar yapacak tek bir gemi dahi bulunmuyor. MTA'nın 1965 yılında Almanya'dan satınaldığı Sismik-1 isimli geminin bir buçuk yıl önce sefere çıkamaz hale gediği için hurdaya ayrılmasının ardından denizlerimizde araştırma yapacak tek bir gemimiz kalmadı. Marmara denizindeki fay hatlarını araştırmak için bugüne kadar Fransave İtalya'dan 7 gemi getirerek 50-60 milyon dolara araştırmalar yaptıran kurumlar 3-4 milyon dolara malolacak bir gemi alarak araştırma yapmayı ise ihmal ettiler. İTÜ'nün AB fonlarından 1,5 milyon Euro'luk bir kaynağı deniz ve göl araştırmaları merkezi kurmak için aldığını hatırlatan İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, "Deniz ve Göl Araştırmaları merkezine bir takım cihazlar aldık. Elimizde bilim adamı, bilim, teknik eleman, makina var ancak bir gemimiz olmadığı için araştırma yapamıyoruz" dedi.

  • İSMAİL ZELVİ

     Fly Air umre yolunda
    Umre yolcularını taşımak için iki uçağını Suudi Arabistan Havayolları'na (Saudia) kiralayan özel havayolu şirketi Fly Air'in hostesleri başörtüsü taktı ve uçakların logosunu da değiştirdi. Şirket, hac sezonunda da beş uçağını Suudi Arabistan'a kiralayacak. Uçuş ekipleriyle birlikte dün iki uçağını Cidde'ye uğurlayan Fly Air yetkilileri, "Geçen hac döneminde beş uçağımızı 40 gün süreyle Saudia'ya kiralayarak, karlı bir sezon geçirmiştik. Bu hac sezonunda da yine beş uçağı kiraya vererek, dünyanın çeşitli ülkeleri ile Cidde ve Medine arasında hacı taşıyacağız" dediler. İç hatlarda da atağa geçen Fly Air, İstanbul-Trabzon ve İstanbul-Mardin arasında karşılıklı uçak seferleri başlattı.

  • SIRRI BIYIK-İSTANBUL

     Genç'te mayın patlaması: 1 ölü
    Bingöl'ün Genç İlçesi'nde kadastro çalışması yapılan arazide mayın patladı, 1 kadastro teknisyeni öldü. Hozat Kadastro Müdürlüğü elemanları, Suveren Jandarma Karakolu'na 1 kilometre mesaede kadastro çalışması yaptıkları sırada, daha önce PKK tarafından döşendiği belirlenen mayın patladı. Yaralanan kadastro teknisyenleri Fehmi Doğan, Furkan Yazar ve işçi Ayhan Ağırbaş askeri helikopterle Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Doğan hastanede hayatını kaybetti.

  • BİNGÖL

     Teröristler köy muhtarını kaçırdı
    Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Çatalca Köyü muhtarının, terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı bildirildi. Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çatalca Köyü Muhtarı Abdulkerim Kılıç, 3 gün önce, evine gelen PKK militanı bir grup tarafından kaçırıldı. Açıklamada, olayın Kılıç'ın dini nikahlı eşi Esmihan Şenlik'in durumu güvenlik güçlerine bildirmesiyle anlaşıldı. Muhtar Kılıç'ın bulunması için bölgede geniş çaplı arama çalışması başlatıldı.

  • HAKKARİ

     Oğlunu bulana tüm servetini verecek
    Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde eşiyle birlikte çiftçilik yaparak geçimini sağlayan 65 yaşındaki Halil Aktaş, bundan 25 yıl önce ilk oğlu Erdoğan Aktaş'ın İzmir'de trafik kazasında ölmesinin ardından dünyaya gelen ikinci oğluna, ölen oğlunun adını verdi. Halil Aktaş'ın ikinci oğlu Erdoğan Aktaş da 1992'de "Antalya'ya tatile gidiyorum" diyerek ayrıldığı eve, bir daha dönmedi. Erdoğan Aktaş'ın doğumu ile ilk oğlunun acısını biraz olsun unutan dertli babanın acısı, ikinci oğlunun kaybolmasıyla ikiye katlandı. Halil Aktaş, oğlunu bulabilmek için çalmadık kapı, gezmedik şehir bırakmadığını, Kırıkkale'nin çevre ilçelerini, belde ve köylerini 3-5 kez gezdiğini, ancak sonuç alamadığını belirtti. Ömrü oğlunu aramakla geçen dertli baba, "Oğlumu bulan veya yerini bilen kişiye tüm servetimi vereceğim."

  • KIRIKKALE (A.A)



  • 20 Eylül 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED