AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
P O L İ T İ K A
'AB süreci için iyi sonuç'

Almanya'daki seçimlerin 'Avrupa Birliği üyeliği süreci için hayırlı bir netice çıkaracağını' belirten Başbakan Erdoğan, Türkiye karşıtlığının sandıkta bir sonuç vermediğini söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'daki seçim sonuçlarının Türkiye'nin AB üyeliği süreci için hayırlı bir netice çıkartacağını söyledi. Seçimlerde Gerhard Schröder'in, iktidar partisinin bir lideri olmasına rağmen başarılı bir kampanya sürdürdüğünü kaydeden Erdoğan, "Almanya'yı dışarıdan izleyenler için bir sürpriz olarak ortaya çıkan bu netice, siyasetçileri de düşündürmeli ve siyasetçilerin bana göre örnek alması gereken bir neticedir" dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin akademik yıl açılışı için Trabzon'a giden Başbakan Erdoğan, hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda, Almanya'daki seçimleri değerlendirdi.

'Siyasilere örnek olmalı'

Kampanya sürecinin, Alman halkının özellikle seçim kampanyasının başladığı andan itibaren açıklanan kamuoyu araştırmalarına ne denli ilgi gösterdiğini ortaya koyduğunu kaydeden Erdoğan, "Kampanya süreci, özellikle anket neticelerinin aksine Sayın Schröder tarafından gayet iyi değerlendirildiğini ortaya koymuştur" dedi. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkler üzerinde yapılan olumsuz propagandaların, hele hele Avrupa Birliği'ne Türkiye'nin imtiyazlı ortaklık konusunun, üyelik konusunun, yine ne denli olumsuz bir netice doğurduğunu ortaya koyan bir kampanya oldu. Doğrusu Almanya'yı dışardan izleyenler için bir sürpriz olarak ortaya çıkan bu netice, siyasetçileri de düşündürmeli ve siyasetçilerin bana göre örnek alması gereken bir neticedir. Sayın Schröder, iktidar partisinin bir lideri olmasına rağmen bence başarılı bir kampanya sürdürdü. Şu anda hemen hemen başa baş gitmiş olan bu seçimlerde, iki hafta sonra bir yerde daha yapılacak seçimle belki başa baş konumuna iyice gelinmiş olacak, milletvekili sayısı itibariyle de kapanmış olabilir diye düşünüyorum. AB üyeliği süreci için de inanıyorum ki, hayırlı bir netice çıkacaktır."

  • ANKARA

    'TAYYİBE UZANAN ELLER KIRILSIN'

    KTÜ'nün 50. kuruluş yıldönümü töreninine katılan Başbakan Erdoğan burada yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi. Araklı'da da işadamı Safffet Çebi'nin kendi adını taşıyan lisenin açılışını yapan Erdoğan, tören sonunda işadamı Cebi ile kemençe çaldı. Daha sonra Rize'ye geçen Erdoğan, il sınırında ve memleketi Güneysu'da hemşehrileri tarafından "Tayyibe uzanan eller kırılsın" sloganlarıyla karşılandı.

    Dolduruşa gelen iktidar olmayacağız

    Başbakan Erdoğan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)'nin 50. kuruluş yıldönümü ve yeni öğretim yılının açılış törenininin ardından karayoluyla Rize'ye geçti. Erdoğan, il sınırında hemşehrileri tarafından "Tayyibe uzanan eller kırılsın. Rize seninle gurur duyuyor" sloganları ile karşılandı. Erdoğan kendisini karşılayan vatandaşlara otobüsten yaptığı konuşmada "Türkiye'nin aydınlık yarınlarını beraber kuruyoruz. Bizler demokrasi hak ve özgürlük yolunda elele vererek sabırla yürüyoruz. Birlik beraberlik ve bütünlüğümüz için bundan önce nasıl elele yürüdüysek bundan sonra da yürüyeceğiz. Bizim hükümetimiz provakasyonlara gelmeyecektir.Bizimn hükümetimiz diğer deyişle dolduruşlara gelen hükümet olmayacaktır" dedi.

    Bana uzanan ele de ihtiyacımız var

    Başbakan Erdoğan daha sonra memleketi olan Rize'nin Güneysu ilçesine geçti. Buradada kalabalık bir vatandaş grubu tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan, Güneysuluların "Tayyibe uzanan eller kırılsın" tezahuratlarını susturarak, "O ellere de ihtiyacımız var, kırılmasın" dedi.

  • ERHAN SEVEN / TRABZON, RİZE



  • 20 Eylül 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED