|

Dışişleri’nden net uyarı

Dışişleri Bakanlığı, PKK’yı kente sokan Barzani yönetimini sert bir dille uyardı: Terör örgütünün bu bölgede sığınak bulmasına vesile olanlar sorumlu tutulacaktır.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/10/2017 Salı
Güncelleme: 03:56 - 17/10/2017 Salı
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanlığı, PKK’yı kente sokan Barzani yönetimini sert bir dille uyardı
Dışişleri Bakanlığı, PKK’yı kente sokan Barzani yönetimini sert bir dille uyardı

Dışişleri Bakanlığı, “IKBY’yi son dönemde yaptığı vahim yanlışlara bir yenisini eklememesi yönünde ikaz ediyoruz. Kerkük’te toplumsal huzur ve barışı bozmaya yeltenebilecek PKK terör örgütünün bu bölgede melce (sığınak) bulmasına vesile olanlar tarafımızdan da sorumlu tutulacaktır.” uyarısında bulundu.

YAKINDAN İZLİYORUZ

Bakanlıktan “Kerkük’teki gelişmeler ve Irak hükümetinin tutumu hakkında” başlığıyla yapılan açıklamada, Irak hükümetinin, Kerkük’te anayasal egemenliğini tesis etmek üzere attığı adımların yakından takip edildiği belirtildi.

IRAK’IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE VURGU

“Irak hükümetinin, Kerkük’te PKK terör örgütü elemanlarına müsamaha gösterilmeyeceğine, bunların mobilize edilmesinin savaş ilanı telakki edileceğine ilişkin açıklamasını memnuniyetle karşılıyoruz” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, şu değerlendirmelere yer verildi: “Bu vesileyle, Irak’ın siyasi birliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına atfettiğimiz önemi bir kez daha vurguluyoruz.”

Açıklamada, Türkiye’nin, Irak’ta kalıcı barış ve istikrarın tesis edilebilmesini teminen atacağı adımlarda Irak hükümetinin yanında yer alacağının altı bir kez daha çizildi.

#Irak
#Barzani
#Türkiye
7 yıl önce