|

Gazze'de 'elektrik krizi' protestosu

Gazze'deki elektrik santrali önünde toplanan Filistinliler, devam eden elektrik krizinin bir an önce son bulması çağrısında bulundu.

Yeni Şafak
15:25 - 2/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 15:42 - 2/12/2017 Cumartesi
AA
Gazze'de yaşanan elektrik krizi nedeniyle bölgeye günde sadece 4 saat elektrik veriliyor.
Gazze'de yaşanan elektrik krizi nedeniyle bölgeye günde sadece 4 saat elektrik veriliyor.

Gazze Şeridi'nde yıllardır devam eden elektrik krizi, onlarca kişinin katıldığı gösteriyle protesto edildi.

Gazze'deki elektrik santrali önünde toplanan Filistinliler, bölgeye verilen elektriğin azaltılması ve Filistin yönetiminin uyguladığı yaptırımların kaldırılmaması nedeniyle devam eden elektrik krizinin bir an önce son bulmasını istedi.



Filistin halkından "çözüm bulun" çağrısı
Ellerinde, "
Gazze elektriksiz
" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, soruna en kısa sürede çözüm bulunması çağrısında bulundu.

Göstericiler adına konuşan Muhammed Ebu Miri şunları söyledi:



Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Hamas'ın bakanlıkları denetleme amaçlı "İdari Komite" kurmasına karşılık nisan ayında Gazze Şeridi'ne yönelik bir dizi uygulama başlatmıştı. Gazze'deki memurların maaşından yüzde 30 kesinti yapılması, bazılarının emekliye sevk edilmesi ve Gazze'ye verilen elektriğin azaltılması bu uygulamalar arasında yer alıyordu.

  • Gazze'ye günde 4 saat elektrik veriliyor
  • Filistin yönetimi, İsrail'den alınan elektrik için tahsis edilen aylık ödenekte yüzde 30'luk kesintiye gitmiş, bunun üzerine İsrail hükümeti Gazze'ye verilen elektriği kısma kararı almıştı.
  • İsrail, haziran ayı içinde Gazze Şeridi'ne sağladığı elektrik arzını aşamalı olarak 32 megavat düşürmüş, İsrail ve Abbas liderliğindeki Filistin yönetiminin ambargosuna maruz kalan Gazze'de yaşanan elektrik krizi nedeniyle bölgeye günde sadece 4 saat elektrik verilir hale gelinmişti.
#Filistin
#Gazze
#Elektrik
#İsrail
6 yıl önce