|

Gülen'in iadesi için Trump'a baskı

Trump'ın ABD Başkanlık koltuğuna oturmasının ardından Türkiye, Fetullah Gülen'in iadesi konusunda yeni girişimler başlatacak. Adalet Bakanlığı, darbe teşebbüsüne ilişkin yeni bilgi-belgeleri ve kabul edilen iddianameleri ABD'ye gönderecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 05:15 - 23/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

15 Temmuz'dan sonra FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in iade edilmesi için gerekli belgeleri ABD'ye gönderen ancak Barack Obama yönetimi tarafından bekletilen Türkiye, Donald Trump'ın başkanlık koltuğuna otırmasıyla yeni girişimlere başlayacak. Adalet Bakanlığı, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yeni bilgi-belgeleri ve kabul edilen iddianameleri ABD Adalet Bakanlığı'na gönderecek. Geçtiğimiz yıl ekim ayında Gülen'in iadesi için ABD'ye giden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da, ABD'nin yeni Adalet Bakanı atandıktan sonra ABD'ye gitmesi ve yeni adalet bakanı ile görüşerek Türkiye'nin FETÖ konusundaki hassasiyetlerini aktarması bekleniyor.



GEÇİCİ TUTUKLAMA VE İADEDE SOMUT ADIM


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında Gülen'in iadesiyle ilgili şunları söyledi: “Sayın Trump'ın ve ekibinde yer alan çok etkin aktörlerin açıklamalarına baktığımızda Türkiye ile ABD arasında yeni dönemde yeni bir başlangıç yapılacağını ve bunun da pozitif anlamda bir başlangıç olacağına ilişkin beklentiler her tarafta olduğu gibi bizde de yükseldi. Farklı beklentiler de var ama ben pozitif noktadan bakıyorum, Sayın Trump'ın görevi devralmasından sonraki süreçte Fetullah Gülen'in geçici tutuklanması ve Türkiye'ye iadesi konusunda somut adımlar olur. Biz muhataplarımızdan artık net tavırlar bekliyoruz, işi zamana yayan değil. Evetse evet, hayırsa hayır, ne yapacaklarsa bunu bize açık söylemelerini istiyoruz. Hem yapacağız hem bakacağız hem yargı şöyle hem bizim işimiz değil deyip net bir siyasi tutum istiyoruz."











#FETÖ
#Fetullah Gülen
#ABD
#Donald Trump
7 yıl önce