|

Trump: Terörle Müslümanlar savaşsın

ABD Başkanı Donald Trump, yedi İslam ülkesine seyahat yasağının mimarı Stephen Miller’in kaleme aldığı konuşma metni ile 50 Müslüman ülke liderine seslendi.

Yeni Şafak
04:00 - 22/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:20 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da katıldığı Arap İslami Amerikan Zirvesi’nde İslam dünyasına hitap eden Trump, “Müslüman ülkeler, teröre karşı mücadeleye öncülük etmeli. DEAŞ ve diğer radikal terör örgütlerinin en ölümcül etkiyi ve hasarı yine Arap ülkelerine verdi. Ortadoğulu milletler, kendilerinin yerine ABD gücünün düşmanlarını ezmesini bekleyemez.” şeklinde konuştu.

ODADAKİ HERKES

Trump, “Bu şeytanın üstesinden ancak iyinin gücünü birleştirerek ve bu odadaki herkes adil paylaşımdaki görevini tamamlarsa gelebiliriz” ifadelerini kullanarak Müslümanların daha fazla yük taşımaları gerektiğini savundu. “Terör artık tüm dünyaya yayıldı. Ama terörle mücadele burada, bu kutsal topraklarda başlamalı” diyen Trump, “Bu, farklı inançlar, farklı mezhepler ya da farklı medeniyetler arasındaki bir savaş değildir.” ifadelerini kullandı.

MIZRAK BAŞI İRAN

Trump, İran'ın aşırıcı terörizme silah parası verdiğini, yıkımı ve kaosu yayacak milisleri eğittiğini de söyledi. Suudi Kral Selman da zirvede yaptığı konuşmada "İran rejimi küresel terörizm için 'mızrak başını' temsil ediyor." ifadelerini kullandı. Selman "Terörizmi finanse eden hiç kimseye karşı hoşgörülü olmayacağız" diyerek birlik çağrı yaptı.



#Donald Trump
#ABD
#Suudi Arabistan
7 yıl önce