|

Asya ülkesinden Bitcoin'e yasak geldi

Bitcoin ve türevi dijital para birimlerine karşı adım atan ülkeler kervanına Çin'in ardından Endonezya da katıldı. Endonezya Merkez Bankası yetkililerinden Onny Widjanarko, dijital paralara transferi yasaklayan yeni bir yasal düzenleme getirileceğini açıkladı.

Yeni Şafak
14:48 - 8/12/2017 Cuma
Güncelleme: 15:03 - 8/12/2017 Cuma
Bitcoin'e yasak geldi.
Bitcoin'e yasak geldi.

Özellikle son aylarda kırdığı rekorlar ile adını duyuran Bitcoin kuşkusuz kripto para piyasasının en çok yatırım alan üyesi. Ancak kripto paralara negatif yaklaşan ülkelerden biri olan Endonezya Bitcoin için çok konuşulacak bir adım attı.

  • Endonezya Merkez Bankası,
    dijital para transferlerinin yasaklanacağını duyurdu.

Sputnik'in haberine göre, Endonezya Merkez Bankası yetkililerinden Onny Widjanarko, dijital paralara transferi yasaklayan yeni bir yasal düzenleme getirileceğini açıkladı.

Çin'de de yasaklanmıştı

Çin'in uyguladığı yasak kripto para piyasaları için özel halka arz operasyonu olarak tanımlanan ICO’ları (Initial Coin Offerrings) kapsıyor. ICO, kullanıcıların kendilerinin oluşturduklar sanal para birimi olarak biliniyor. Ancak en önemli farkı bu para birimlerini oluştururken bir iş modeline dayanması gerekiyor. Oluşturulan kripto para birimlerinin hayata geçebilmesi için belli bir fonu toplaması gerekiyor. Dolayısıyla bir tür bağış olarak ICO dünyası ifade edilebilir.

Bitcoin nedir?

Bitcoin’in kesin ve net tanımı 'Herhangi bir merkeze bağlı olmayan ilk dijital para birimi' olarak karşımıza çıkıyor. Bitcoin’lerde yer alan ‘decentralized’ ibaresi buradan kaynaklanıyor. Bu dijital para biriminin herhangi bir merkezi ve bağlayıcı unsuru bulunmuyor. Ademi merkeziyetçi yapısı sayesinde global anlamda özgürce kullanılabiliyor.

İnternet üzerinden gönderilip alınabilen Bitcoin’in hem bildiğimiz para birimlerine hem de alternatiflerine karşı birçok avantajı bulunuyor.

#Endonezya
#Sanal para birimi
#Bitcoin
6 yıl önce