|

Dev yolcu gemilerini ağırlayacak

İstanbul'da yıllarca kruvaziyer gemileri ve turistleri ağırlayan İstanbul limanında dönüşüm başladı. Çalışmalarda, kamuoyunda Galataport adıyla binilen Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesinde sahil kesiminde bulunan bazı binalar yıkım işlemi tamamlandı. 3 yıl içinde tamamlanması planlanan çalışmalarda terminal binası eskisinin iki katı büyüklüğünde olacak. Proje kapsamında koruma altında tescilli binalarda ise yıkım işlemi yerine yenileme yapılacak . Proje alanında yer alan İstanbul Modern de önümüzdeki günlerde bölgeden taşınacak.

Yeni Şafak
10:49 - 3/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 10:55 - 3/12/2016 Cumartesi
DHA
İstanbul limanı dev yolcu gemilerine hazırlanıyor.
İstanbul limanı dev yolcu gemilerine hazırlanıyor.

Karaköy'den Salıpazarı'na kadar uzanan İstanbul limanındaki çalışmalar geçtiğimiz aylarda başlamıştı. Limanın Karaköy bölgesinde bulunan ana terminal binasının yanındaki tek ve iki katlı yolcu kabul ve pasaport işlemlerinin yapıldığı eski binaların yıkım işi tamamlandı. Yıkılan yeni binaların yerlerine yenilerinin yapılması için çalışmalar devam ediyor.



  1. Yaklaşık bir yıldır yolcu gemilerine kapalı olan İstanbul limanında çalışmalar nedeniyle 3 yıl daha kurvaziyer gemi yanaşmayacak.

Proje alanında yer alan İstanbul Modern ise geçtiğimiz günlerde imzalanan protokol kapsamında bulunduğu yerden taşınacak. İstanbul Modern'in şu anda bulunduğu binanın yıkılarak yerine yeni bir müze binası yapılması bekleniyor.



Dev yolcu gemilerini ağırlaması planlanıyor


Çalışmaların tamamlanmasının ardından yeniden inşa edilecek kruvaziyer gemilere yönelik terminal eskisinin iki katından daha büyük olacak. Terminal yer altına alınacak.



  • Proje tamamlandığında İstanbul limanına 6 binden daha fazla yolcu kapasiteli dev yolcu gemileri yanaşabilecek. Projeyle yaklaşık 30 dönümlük alanıyla Tophane meydanı, İstanbul'un en büyük meydanlarından biri olması planlanıyor.




#İstanbul
#Galataport
#Salıpazarı
#Kruvaziyer
#Liman
7 yıl önce