|

Kadınlar altın tahvilini sevdi

Hazinenin altın tahvil ve kira sertifikası ihracına 4 haftada 12 bin 800 vatandaştan talep geldi. Bu sayede, 370 milyon lira değerindeki 2,5 ton altın yastık altından çıkmış oldu. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Beklediğimiz gibi kadınlarımızın ilgisi yüksek oldu” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 12:27 - 27/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
2.5 Ton altın yastık altından çıktı
2.5 Ton altın yastık altından çıktı

Hazinenin altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasının 4 haftalık ilk ihraç dönemine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ülkemizdeki yastık altındaki altının önemli bölümünü yönettiği düşünülen kadınlardan da ciddi bir talep geldiği görüldü. 12 bin 800 kişinin 370 milyon lira değerindeki yaklaşık 2,5 ton altını yastık altından çıkarılarak ekonomiye kazandırıldı. “Yatırımcıların konuya ilişkin farkındalığı arttıkça, talep miktarı ve yatırımcı sayıları da buna paralel ciddi artışlar gösterdi” diyen Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 4 haftalık ilk talep toplama dönemi sonunda 12 bin 800 vatandaşın 370 milyon lira değerinde, yaklaşık 2,5 ton (2 bin 462 kilogram) altınını yastık altından çıkararak, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası aldığını dile getirdi.


VATANDAŞTAN ALTIN TAHVİLİNE YOĞUN İLGİ

Şimşek, yaptığı açıklamada, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihraç sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye genelinde 81 ilde, 2 Ekim’de başlayan ve 4 etap halinde gerçekleştirilen altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasında talep toplama sürecinin 27 Ekim’de başarıyla tamamlandığına işaret eden Şimşek, Hazine Müsteşarlığı tarafından ilk kez vatandaşa yönelik yapılan bu ihraçların büyük ilgi gördüğünü söyledi. Şimşek, bir ay gibi kısa sürede yastık altından ekonomiye kazandırılan bu tutarın başarı olduğunu vurguladı.

  • TALEBİN YARIDAN FAZLASI KİRA SERTİFİKASINA
  • Mehmet Şimşek, gelen taleplerin yarısından fazlasının altına dayalı kira sertifikasına yönelik olduğuna dikkati çekerek, “Konu altın olunca beklediğimiz gibi kadınlarımızın ilgisinin erkeklerden daha yüksek olduğunu gördük" dedi. 4 haftalık süreçte sürekli artan bir ilgiyle karşılaştıklarını anlatan Şimşek, hükümetin bu konudaki kararlılığını şöyle anlattı: "Vatandaşlarımız altın tahvili ve kira sertifikası ihracının bir defaya mahsus olmaması gerektiğini teyit etmiştir. Bunu milli bir proje olarak görüyoruz. Dolayısıyla daha da geliştirerek, kaynak ihtiyacında dışa bağımlılığı azaltmak ve tasarrufları artırmak amacıyla önümüzdeki dönemde de bu ihraçlara devam edeceğiz. Bunu daha etkin bir kampanyayla sürdüreceğiz.”

#Mehmet Şimşek
#Altın
6 yıl önce