|

Polisan Boya'nın kurucusu hayatını kaybetti

Polisan Boya'nın kurucusu Necmettin Bitlis hayatını kaybetti. Bitlis'in bir süredir hastanede tedavi gördüğü öğrenildi. Bitlis, Perşembe günü yapılacak cenaze töreni sonrası toprağa verilecek.

Yeni Şafak
12:12 - 24/10/2017 Salı
Güncelleme: 12:15 - 24/10/2017 Salı
IHA
Necmettin Bitlis 89 yaşında hayatını kaybetti.
Necmettin Bitlis 89 yaşında hayatını kaybetti.

Türk sanayisinin duayen ismi ve Polisan Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, ani rahatsızlığı dolayısıyla tedavi gördüğü hastanede 23 Ekim Pazartesi günü yaşamını yitirdi.

  • Necmettin Bitlis’in cenazesi, 26 Ekim Perşembe günü, Teşvikiye camiinde, öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verilecek.

Bitlis ailesi 27 Ekim Cuma gününden itibaren 6 gün boyunca taziyeleri Necmettin Bitlis’in Bebek Arifi Paşa Korusu’ndaki evinde kabul ederken, 26 Ekim Perşembe akşamı Necmettin Bitlis için Hilton Bosphorus İstanbul Otel’de mevlit okutulacak.

Necmettin Bitlis, iş adamı olarak imza attığı başarılarının yanı sıra özellikle eğitim, kültür ve sanat alanlarında yürüttüğü sosyal sorumluluk çalışmaları ve hayırseverliği ile tanınıyordu.

İş hayatında geçen 62 yıl

Malatya’da 1 Aralık 1928’de doğan Necmettin Bitlis, İstanbul’da Ticaret Lisesi’ni bitirdikten sonra çalışma hayatına 1955 yılında başladı.

Son olarak Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Necmettin Bitlis aynı zamanda; Polisan Kimya, Poliport, Polisan Tarım, Polisan Yapı, Şark Mensucat Yönetim Kurulu Başkanlığı, Polisan Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de sürdürüyordu.

Ayrıca Necmettin Bitlis Malatya Eğitim Vakfı’nın Kurucu Üyesi, Dilovası Organize Sanayi Bölgesi Müteșebbis Heyeti Başkanı ve
TÜSİAD
üyesidir.

Polisan Holding CEO’su Erol Mizrahi ise yaptığı açıklamada Necmettin Bitlis’in ölümüyle Türk sanayisinin bir çınarını, bin 500’e yakın çalışanı, binlerce müşterisi ve aileleriyle birlikte 10 binlerce kişinin geçim kaynağını oluşturan iştirak şirketleriyle Polisan ailesinin babasını kaybettiğini belirterek, duyduğu derin üzüntüyü ifade etti.


#Polisan Boya
#Vefat
7 yıl önce