|

Sınır ona emanet

Ülkemizin ilk milli silah tespit radarı Serhat, adı gibi sınır güvenliğinin sağlanmasında etkin rol oynuyor. Türk mühendisler tarafından özgün olarak geliştirilen havan tespit radarı 6 km menzile sahip.

Yeni Şafak ve
09:51 - 3/03/2017 Cuma
Güncelleme: 11:07 - 15/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Serhat, sınır güvenliğinin sağlanmasında etkin rol oynuyor.
Serhat, sınır güvenliğinin sağlanmasında etkin rol oynuyor.

Son dönemde dünya genelinde yaşanan savaşlarda ve krizlerde elektronik harbin önemi de gün yüzüne çıktı. Ülkemizdeki birçok savunma şirketi, elektronik harp konusunda hassasiyet göstererek savunma sanayisinin güçlendirilmesi konusunda çaba sarf ediyor. yenisafak.com olarak bu hafta yerli ve milli projeler dosyamızda elektronik harp konusunun önemine değinerek, Aselsan mühendisleri tarafından özgün olarak geliştirilen Serhat Havan Tespit Radarı'nı ele alacağız.

  1. Ülkemizin ilk milli silah tespit radarı olan Serhat, görüş hattında bulunan havan mermilerinin tespit ve takibini yaparak, mermilerin tahmini çıkış ve düşüş yerlerini hesaplayabiliyor. 360° yanca kapsamaya sahip sistem, her türlü hava koşulunda, herhangi bir yönden ve dağ, duvar gibi bir engel arkasından atılan havan mermisinin atıldığı ve düşeceği yeri yüksek doğrulukla bulabiliyor.

Gelişmiş teknolojilere sahip yeni nesil radar modüler tasarımıyla da dikkat çekiyor. Üç ayak sehpa (tripod) üzerine yerleştirilebilen sistem, kule/bina üzerine veya araçta yükseltilebilir mast üzerinde de kullanılabiliyor.

  • Türk mühendisler tarafından geliştirilen 6 km menzile sahip Serhat havan tespit radarı sınır güvenliğinin sağlanmasında aktif olarak kullanılıyor.
Komuta merkezi tarafından uzaktan da kumanda edilebilen Serhat Hava tespit radarı havan atışlarının tespit ve takibi için eşsiz bir sistem olarak TSK envanterinde bulunuyor.


  1. Önemli özellikleri:
  2. L-Bant yayın frekansı
  3. 6km operasyonel havan tespit/takip menzili
  4. Elektronik Taramalı Aktif Dizi Anten Yapıları
  5. Aynı Anda Birden Çok Atışın Tespiti
  6. Arazi Silueti Tarama Yeteneği
  7. Komuta kontrol merkezi üzerinden uzaktan komuta






#Serhat
#Havan tespit
#Radar
#Aselsan
7 yıl önce