|

6 ilde 23 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, dün Mardin'in Nusaybin ilçesinde 10, Şırnak'ta 1, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 2 olmak üzere 13 teröristin daha öldürüldüğünü açıkladı. Öte yandan daha önce etkisiz hale getirilen Nusaybin'de 2, Yüksekova'da 1 terörist cesedi de bulundu. Ayrıca, Tunceli'de 1, Batman'ın Sason ilçesinde 5, Muş'un Varto ilçesinde 4 terörist öldürüldü.

Yeni Şafak
12:29 - 7/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:56 - 7/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

TSK devam eden operasyonlar hakkında bilgi verdi.



10 terörist öldürüldü, 2 terörist cesedi bulundu

Nusaybin'de devam eden operasyonda, 10 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Öte yandan, daha önce etkisiz hale getirilen iki bölücü terör örgütü mensubu teröristin cesedi bulundu. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 185 oldu. Ayrıca, 36 el yapımı patlayıcı imha edilerek, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 420'ye ulaştı.



Şırnak'ta toplam 156 terörist etkisiz hale getirildi

Şırnak'ta devam eden operasyonda, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 156 oldu. Ayrıca, bir adet telsiz ele geçirildi, 20 el yapımı patlayıcı imha edildi. Toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 398'e yükseldi.





Yüksekova'da 2 terörist öldürüldü 1 terörist cesedi bulundu

Yüksekova'da devam eden operasyonda ise, iki bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca, daha önce etkisiz hale getirilen bir bölücü terör örgütü mensubu teröristin cesedi bulundu. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 135'e ulaştı. Öte yandan, beş Kaleşnikof piyade tüfeği, iki şarjörü ve 20 fişeği, altı adet av tüfeği, bir el bombası, 24 adet çeşitli illere ait sahte araç plakası, yedi kamera, çok sayıda yaşam, yiyecek ve tıbbi malzeme ele geçirildi. Dört el yapımı patlayıcı imha edildi. Toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 197 oldu.





Tunceli'de 1 terörist öldürüldü 1 terörist yakalandı

Tunceli'de icra edilen operasyonda, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yaralı olarak, iki Kaleşnikof piyade tüfeği ile birlikte ele geçirildi.



Sason'da 5 terörist öldürüldü

Batman'ın Sason ilçesinde icra edilen operasyonda, beş bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, teröristlerin üzerinde ve tespit edilen iki adet sığınakta, üç Kaleşnikof piyade tüfeği, bir M-16 piyade tüfeği, dört tabanca, sekiz el bombası, 100 kg amonyum nitrat patlayıcı, dört telsiz, bir fotoğraf makinası ve muhtelif gıda malzemesi ele geçirildi.



Muş'ta 4 terörist öldürüldü 1 terörist yakalandı

Muş'un Varto ilçesinde icra edilen operasyonda, dört bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. bir bölücü terör örgütü mensubu sağ olarak yakalandı. Ayrıca dört iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Bir RPG-7 roketatar ve üç adet mühimmatı, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, altı şarjörü ve 194 fişeği, yedi el bombası, üç M-16 piyade tüfeği şarjörü ve 90 fişeği, bir Yaesu marka telsiz ve bir adet video kamera ele geçirildi.



Ağrı ve Mardin'de teröristler yakalandı

Ağrı'nın Patnos ilçesinde bir, Mardin'in Midyat ilçesinde bir olmak üzere toplam iki bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalandı.



1 DAEŞ'li terörist yakalandı

Gaziantep'de icra edilen yol kontrolünde, DEAŞ terör örgütü mensubu bir terörist yakalandı.



Şırnak'ta silah ele geçirildi

Şırnak'ın Uludere ilçesinde icra edilen operasyonda, bir Kaleşnikof piyade tüfeği ele geçirildi.




#genelkurmay
#tsk
#yüksekova
#nusaybin
8 yıl önce