|

2 tonluk bombayla karakola alçak saldırı

PKK’lı teröristler 2 ton patlayıcı yükledikleri traktörle Ağrı Karabulak Jandarma Karakolu’na intihar saldırısı düzenledi. Kulübede nöbet tutan 2 asker şehit oldu, 31 asker yaralandı. Vahşi saldırıyı yapan terörist de paramparça oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 3/08/2015 الإثنين
Güncelleme: 10:01 - 3/08/2015 الإثنين
Diğer

Iğdır- Doğubayazıt karayolu üzerinde ve Doğubayazıt İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıkta bulunan Ağrı Dağı eteklerindeki Karabulak Jandarma Karakolu, teröristlerin hedefi oldu. Yaklaşık 2 ton patlayıcıyı yükledikleri traktörle dün saat 03.00 sıralarında Karabulak Jandarma Karakolu önüne gelen PKK'lı teröristler, patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamanın ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla karakol ateş altına alındı.


ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Kulakları sağır eden patlamayla birlikte Jandarma Karakolu harabeye döndü, traktörün parçaları yüzlerce metre uzaklıktaki evlere de isabet etti. O sırada karakolda nöbette olan askerlerden Adıyaman nüfusuna kayıtlı Medet Mart ile Siirt nüfusuna kayıtlı Mahsur Cengiz şehit oldu, 4'ü ağır 31 asker de yaralandı. Parçaların isabet ettiği köylülerden de hafif yaralananlar oldu.


MİLLETİMİZ İÇİN ŞEHİT OLDU

Çevredeki güvenlik birimlerinden sevk edilen takviye birlikler hemen yol güvenliğini sağladı ve yaralılar ambulanslarla Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı. İntihar saldırısında şehit düşen Jandarma Er Medet Mat'ın Adıyaman'daki, Jandarma Er Mahsur Cengiz'in Siirt'teki baba ocaklarında yas var. Kahta ilçesine bağlı İkizce köyünde 5'i erkek, 7 çocuklu Mat ailesinin 4'üncü çocuğu olan Medet Mat'ın şehit haberini Baba Nusret ve anne Nimet Mat'a verildi. Baba Nusret Mat, şehit olmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Ne mutlu ki oğluma, milletimiz için, vatanımız için kendini feda etti, şehit oldu. Bunların da Allah belasını versin" dedi.


VATAN İÇİN DAİMA HAZIRIM

Şehit Medet Mat saldırı öncesinde sosyal medya hesabına, “Biri vatan mı dedi daima hazırız Allah'ın izniyle" yazdığı ortaya çıktı. Şehit Mahsur Cengiz'in Siirt Şirvan ilçesindeki köyü bayraklarla donatıldı. Durankaya köyünde yaşayan Cengiz ailesi, aldıkları acı haberin ardından köy camisinde taziyeleri kabul etti. Şehidin amcası Cafer Cengiz, yeğeninin vatanı için şehit düştüğünü söyledi. Cengiz, “En son dün babasıyla görüşmüştü. Durumunun çok iyi olduğu söylemişti" dedi.



Erdoğan'dan başsağlığı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saldırının ardından Necdet Özel'e telgraf gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde jandarma karakolunu hedef alan terör saldırısında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.



Hava destekli operasyon


PKK'lı teröristlerin Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıktaki Karabulak Jandarma Karakolu'na saldıran PKK'lı teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyon devam ediyor. Ağrı Dağı eteklerinde yoğunlaşan operasyon helikopter desteğiyle sürerken, İnsansız Hava Aracı (İHA) keşif uçuşu yaptı. Genelkurmay Başkanlığı ise, Karabulak Jandarma Karakolu'na teröristlerin bomba yüklü traktörle yaptığı saldırı ile ilgili açıklamada yaptı.


TSK: ADİCE VE KALLEŞÇE

Açıklamada, 2 askerin şehit olduğunu, 4'ü ağır 31 askerin de yaralandığını açıkladı. Teröristlerin patlayıcı yüklü traktörü karakolun nizamiyesi önünde infilak ettirdiği ve ardından uzun namlulu silahlarla saldırdığı belirtilen Genelkurmay açıklamasında, “İnsanlıktan nasibini almamış caniler tarafından adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıları şiddetle kınıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, kahraman şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza, yüce milletimize başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz" denildi.



6 asker Erzurum'da


Saldırıda yaralanan 31 askerden 6'sı helikopterlerle Erzurum'a kaldırıldı. Doğubayazıt Devlet Hastanesindeki müdahalenin ardından 2 asker, helikopterle Erzurum'a sevk edildi. Bölge Eğitim ve Araştırma ile Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Saldırının ardından 4 asker de dün sabah saatlerinde Erzurum'a sevk edilmişti. Ağrı Valisi Musa Işın Doğubayazıt Devlet Hastanesinde tedavi gören askerleri ziyaret etti. Sağlık durumları hakkında bilgi aldığı askerlere “Geçmiş olsun" dileklerini ileten Işın, daha sonra karakolda incelemeler yaptı.



Deprem oldu zannettik


Patlamada hafif yaralanan köylüler Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi gördü. Köylüler dehşeti anlatırken, patlamayla birlikte her tarafın sallandığını ve önce deprem olduğunu sandıklarını söyledi. Patlamanın etkisiyle Karabulak köyündeki çok sayıda ev ve iş yerinin camları kırıldı. Patlamanın ardından çift yönlü ulaşıma kapatılan Doğubayazıt-Iğdır karayolundaki çalışmalar ve teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyon sürüyor.



3 BÖLGEYE GİRİŞ YASAĞI


Terör saldırıları nedeniyle Ağrı ve Tendürek dağları 15 gün Tunceli'de ise 11 gün “özel güvenlik bölgesi" ilan edildi.




-----------------------------------------------------------------


sorgulama


için tıklayınız



3 Ağustos

fiyatları


işlemleri



#PKK saldırıları
#Doğubayazıt
#Erzurum
٪d سنوات قبل