|

3 dönemlikler liste dışı

Başbakan Davutoğlu geçici hükümeti kurdu. 11 AK Partili, 11 bağımsız, 1 MHP’li ve 2 HDP’li ismin yer aldığı kabine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı. Geçici Bakanlar Kurulu'nda milletvekili olmayan 3 dönemlikler liste dışı kaldı.

Yeni Şafak
08:18 - 29/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 08:29 - 29/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından hazırlanan Geçici Bakanlar Kurulu'nu onayladı. MHP'li Tuğrul Türkeş'e Başbakan Yardımcılığı görevini veren Başbakan Davutoğlu kabinede bir çok sürprizi yer verdi. 7 Haziran seçimlerinin ardından başlayan koalisyon görüşmelerinden sonuç çıkmayınca Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerin yenilenmesine karar vermiş ve Geçici Hükümeti kurması için Başbakan Ahmet Davutoğlu'na görev vermişti. Anayasa gereği CHP'den 5, MHP'den 3 ve HDP'den 3 isime bakanlık teklifi götürmüştü. Ancak teklife MHP'li Alparslan Türkeş ve HDP'li iki Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca dışında kabul eden olmamıştı. Bu gelişmeler üzerine Davutoğlu dün hazırladığı listeyi sunmak üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çıktı. 1 saat 10 dakikalık görüşmenin ardından Erdoğan kabineye onay verdi. Kabine listesini Başbakan Davutoğlu açıkladı. Türkiye'nin ilk geçici Bakanlar Kurulu'nda Başbakan dışında, 11 AK Partili, 11 bağımsız, 2 HDP'li, 1 MHP'li yer aldı.



3 dönemlikler liste dışı


Geçici Bakanlar Kurulu'nda, Bülent Arınç ve Ali Babacan, Mevlüt Çavuşoğlu, Faruk Çelik, Taner Yıldız, Nurettin Canikli, Ömer Çelik ve Mehdi Eker milletvekili olmadıkları için yer alamadı. Bu isimlerin son üç dönem boyunca milletvekilliği yapması nedeniyle aday gösterilmemişti. 3 dönemlik milletvekillleri arasında bulunan Vecdi Gönül ve Ali Rıza Alaboyun'un bakan olması ise sürpriz olarak karşılandı.





#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#Geçici Bakanlar Kurulu
#3 dönem
9 yıl önce