|

4 ilde 13 terörist daha öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 7, Şırnak'ta 1, Hakkari'nin Yükseova ilçesinde 3, Şırnak'ın Silopi ilçesinde 1 olmak üzere toplam 12 teröristin öldürüldüğünü duyurdu. Öte yandan Bitlis'in Mutki ilçesinde de 1 terörist ölü, 2 terörist sağ olarak ele geçirildi.

Yeni Şafak
11:56 - 8/04/2016 Cuma
Güncelleme: 15:28 - 8/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

Nusaybin'de 7, Yüksekova'da 3, Şırnak'ta 1, Silopi'de 1 terörist daha öldürüldü. Nusaybin'de etkisiz hale getirlen terörist sayısı 192'ye, Şırnak'ta 157'ye, Yüksekova'da 138'e çıktı.



Nusaybin'de yedi el yapımı patlayıcı imha edilerek, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 435'e yükseldi.



Şırnak'da devam eden operasyonda, bir adet kuru sıkı tabanca, bir adet hilti ele geçirildi, altı el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 404 oldu.



Yüksekova'da, bir adet tabanca, yedi adet el bombası, üç adet A/T roket mühimmatı, üç adet sevk fişeği, 100 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 100 adet Biksi fişeği, iki adet gaz maskesi, altı adet büyük mutfak tüpü ve çok sayıda tıbbi malzeme ele geçirildi, yedi el yapımı patlayıcı imha edildi. Toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 207'e ulaştı.




Silopi'de ise, yedi adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve 19 adet Kaleşnikof şarjörü, dört adet el bombası, bir adet roket atar mühimmatı ele geçirildi, altı el yapımı patlayıcı imha edildi.





Bitlis'te 1 terörist ölü, 2 terörist sağ ele geçirildi

Bitlis'in Mutki ilçesinde icra edilen operasyonda, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist ölü, iki bölücü terör örgütü mensubu terörist ise sağ olarak, iki Kaleşnikof piyade tüfeği, bir Dragunov keskin nişancı tüfeği ve sekiz el bombası ile birlikte ele geçirildi. İki el yapımı patlayıcı imha edildi.




1 terörist teslim oldu

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bölücü terör örgütünün Irak kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.



4 PYD'li terörist yakalandı

Kilis'te Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan, yabancı uyruklu PKK / PYD terör örgütü mensubu dört terörist, yakalanarak gözaltına alındı.



Sığınaklar bulundu

Bitlis'in Tatvan ilçesinde icra edilen operasyonda tespit edilen dört ayrı sığınakta, 50 kg Amonyum Nitrat, yaşam malzemesi ve bir adet ilk yardım çantası ele geçirildi.



Mühimmat ele geçirildi

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yol aramasında; 20 adet roketatar mühimmatı, 20 adet roketatar sevk fişeği ve 35 kg patlayıcı madde ele geçirildi.


#mardin
#öldürülen terörist sayısı
8 yıl önce