|

3 ilde 15 terörist daha öldürüldü

Genelkurmay başkanlığı, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 5, Şırnak'ta 5, Şırnak'ın Silopi ilçesinde 1 olmak üzere 11 terörist daha öldürüldüğünü açıkladı. Muş'un Hasköy ilçesinde 2, Muş'un Hasköy ilçesindeki operasyonda ise 2 terörist ölü, 1 terörist yaralı ele geçirildi.

Yeni Şafak
11:53 - 14/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:22 - 14/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Mardin'in Nusaybin ilçesinde beş bölücü terörist öldürüldü. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 225 oldu. 11 el yapımı patlayıcı imha edildi. Toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 514'e yükseldi.



Şırnak'ta beş bölücü terör örgütü mensubu terörist öldürüldü. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 196'e yükseldi. Bir av tüfeği, altı fişeği, 270 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, iki Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, iki hücum yeleği ele geçirildi, dokuz el yapımı patlayıcı imha edildi. Toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 566'ya ulaştı.



Silopi'de bir bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 7 oldu. Ayrıca ilçede, ört av tüfeği, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, iki şarjörü, 56 fişeği, sekiz tabanca fişeği, iki el telsizi, üç el dürbünü, iki telsiz şarj aleti ele geçirildi, iki el yapımı patlayıcı imha edildi. Toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı ise 25.



Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, iki av tüfeği, 500 av tüfeği fişeği, bir kasatura, bir araç telsizi, bir el dürbünü, 11 büyük mutfak tüpü, bir uyku tulumu, ele geçirildi, yedi el yapımı patlayıcı imha edildi. Toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 246 oldu.



Mardin'in Ömerli ilçesinde ise, iki bölücü terör örgütü mensubu terörist, iki Kaleşnikof piyade tüfeği, sekiz şarjörü, 240 fişeği, iki el bombası ve bir hücum yeleği ile birlikte ölü olarak ele geçirildi.



Muş'un Hasköy ilçesinde icra edilen operasyonda, iki bölücü terör örgütü mensubu terörist ölü, bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yaralı olarak, bir M-16 piyade tüfeği, beş şarjörü, iki Kaleşnikof piyade tüfeği, 10 şarjörü, 120 fişeği, 145 Biksi mühimmatı, beş el bombası, bir el telsizi, bir dürbün, 100 m kablo, üç sırt çantası ve üç uyku tulumu ile birlikte ele geçirildi.



Keskin nişancı terörist silahıyla teslim oldu

Bitlis'te terör örgütünden silah ve mühimmatları ile birlikte kaçan keskin nişancı bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, bir Kannas keskin nişancı tüfeği, beş şarjörü, 49 fişeği ve iki el bombası ile birlikte teslim oldu.



Çukurca'da patlayıcılar imha edildi

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde icra edilen arama tarama faaliyetinde iki el yapımı patlayıcı imha edildi.



Varto'da silahlar mühimmatları bulundu

Muş'un Varto ilçesinde icra edilen operasyonda, yapılan arazi aramasında, iki M-16 piyade tüfeği, iki şarjörü, 40 fişeği ve bir silah üstü dürbünü ele geçirildi.


#terörist
8 yıl önce