|

34 kasadan servet çıktı

FETÖ’nün itirafçı olan mahrem imamlarının ifadeleri sonrasında örgüte ait 34 kasa ele geçirildi. Kasalarda 17,4 milyon dolar nakit para bulundu. Örgütün 15 Temmuz öncesinde himmet adı altında topladığı milyon dolarları Pensilvanya’ya gönderme planı yaptığı belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 02:23 - 23/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
FETÖ’nün
17,4 milyon
 doları
bulundu
FETÖ’nün 17,4 milyon doları bulundu

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) sözde emniyet mahrem imamlarının ifadeleri sonrası el konulan 34 farklı kasada yaklaşık 17,4 milyon dolar para ele geçirildi. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın ele geçirdiği 30 bin kişilik FETÖ’nün emniyet imamı ve emniyetten sorumlu mahrem imamlar listesinin ardından soruşturmalar derinleşti.

İTİRAFÇILAR ELE VERDİ

Yakalanan ve itirafçı olan mahrem imamların ifadelerinden FETÖ’nün gizli kasalarının olduğu tespit edildi. Yaptığı operasyonlarda şu ana kadar 34 kasa bulan güvenlik güçleri, yaklaşık 17,4 milyon dolar nakit para ele geçirdi.

AKRABALARINDA SAKLADILAR

FETÖ’nün sözde mahrem imamlarının, güvenlik güçlerinden paraları kaçırmak için kasaları akrabalarının evlerine sakladıkları belirlendi. Bazı FETÖ’cülerin ise paraları, yakınlarının adına bankalarda kiraladıkları kasalarda tuttukları ortaya çıktı.

PENSİLVANYA’YA GİDECEKTİ

Tespit edilen 34 farklı kasada ele geçirilen yaklaşık 17,4 milyon dolar nakit paranın örgütün gerçekleştiremediği darbe nedeniyle paraları Pensilvanya’ya ulaştırılamadığı edinilen bilgiler arasında yer aldı.

15 TEMMUZ ÖNCESİNDE TOPLANDI

Paraların, ‘himmet’ adı altında emniyet ve yardım kuruluşlarından 15 Temmuz hain darbe girişiminin hemen öncesinde toplandığı tespit edildi. Öte yandan, örgütte, bazı üst düzey ‘kripto imam’ ve ‘abi’ pozisyonundaki şüphelilerin, savcılıklara başvurarak itirafçı oldukları da öğrenildi.

#15 Temmuz
#FETÖ
#Para
7 yıl önce