|

Amansız takip

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en seçkin askerleri olarak gösterilen Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ve Jandarma Özel Operasyon Komutanlığı (JÖPER) timleri, Trabzon Maçka’da astsubay Ferhat Gedik ile 15 yaşındaki Eren Bülbül’ü şehit eden PKK’lı teröristleri kıskaca aldı.

Yeni Şafak
04:00 - 3/09/2017 Pazar
Güncelleme: 04:56 - 3/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
Amansız takip
Amansız takip

PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgeye 2 tabur sevk edilmişti. O günden bugüne bölgeyi karış karış tarayan JÖAK ve JÖPER timlerinin yaptıkları operasyonlara ilişkin görüntüler ilk kez yayımlandı. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından resmi sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerde seçkin birlikler, sisli ve yağmurlu havaya aldırmaksızın Karadeniz ormanlarında eli kanlı terör örgütü mensuplarını bulmak için operasyon icra ediyor. Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı emrine verilen timler, bayramda da ‘Eren Bülbül’ operasyonunu aralıksız sürdürdü. Operasyonların, hafta içinde 1 tabur JÖAK ve JÖPER’in daha bölgeye gönderilmesiyle daha geniş bir alanda devam edeceği belirtiliyor.

176 terörist daha etkisiz

Bu arada, güvenik güçleri, ağustos ayında 176 teröristi daha etkisiz hale getirdi. Oerasyonlarda gözaltına alınan 548 şüpheliden 138’i tutuklandı

Tunceli Pülümür Yolu Uzuntarla köyü mevkiinde tespit edilen bir grup teröriste yönelik önceki akşam hava destekli operasyon düzenlendi. Operasyonda aynı köyün kırsal kesiminde Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile ateş altına alınan 8 terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Bölgede operasyonlar sürüyor.

#PKK
#TSK
#Maçka
#Trabzon
7 yıl önce